Jump to content
Shipfriends

Cartour Delta (IMO 9539042)


Recommended Posts

Cartour υπαρχουν πολλα...το Delta ομως ειναι νεοτευκτο και ξεκινησε σημερα για το πρωτο του εμπορικο δρομολογιο απο την Μεσινα.Την ιδια ωρα τα γνωστα μας ENERGIA κ FORZA ψαχνουν για ναυλωτες-αγοραστες :rolleyes: (που σαι ρε ΝΕΛ :P )

Και το βιντεακι με την αφιξη του στο λιμανι

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

To Cartour Delta (IMO No: 9539042) είναι ένα από τα πλοία που έχουν κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Cantiere Navale Visentini. Το Cartour Delta είναι κατασκευασμένο το 2010 για λογαριασμό της Caronte & Tourist. Το πλοίο έχει μήκος 186,40 μέτρα και πλάτος 26 μέτρα.

Link to comment
Share on other sites

Το Cartour Delta από τις 15 Οκτωβρίου είναι δεμένο στη Μεσσινα, για την χειμερινή του ακινησία. Τώρα πραγματοποιεί το δεξαμενισμό του και τις επόμενες ήμερες θα επιστρέψει στα δρομολόγια του.

IMG-7a873d9484e6b16f2a1dd40a7be2cee2-V.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...

Το Cartour Delta επέστρεψε χθες στη Μεσσινα με νέα σινιάλα και τη τσιμινιέρα να έχει ψηλωσει και έχει επεκταθεί προς τα πρύμα. Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα Πλοία της Μεσσινα στο Facebook. 

FB_IMG_1582301443785.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Τελευταίο και πάρα πολύ ωραίο βιντεάκι γι απόψε από έναν επαγγελματία οδηγό που πλησιάζει στο Salerno για να φορτωθεί στο Cartour Delta. Βλέπουμε πως είναι ένα Visentini που παίρνει νταλίκες και στο πάνω-πάνω ντέκ(η είσοδος για το δεύτερο ντέκ είναι πραγματικά κουνελότρυπα) ενώ υπάρχουν και πλάνα από το εσωτερικό του αλλά και την αναχώρηση από το Salerno. Πέρα από αυτό όμως, εντυπωσιάζει και κάτι που ορισμένοι παρατηρητικοί από εσάς να έχουν δεί σε παλαιότερες φωτογραφίες μου από το Salerno, όπως αυτή αλλά και αυτή. Και δεν είναι άλλο από το πόσο συνωστισμό και έλλειψη χώρου υπάρχει στο συγκεκριμένο λιμάνι. Πραγματικά βλέποντας τη νταλίκα να γυρνά μέσα στο λιμάνι από την on board camera, η όλα φάση θυμίζει επιστροφή 15Αύγουστου στην Κορίνθου. Χαρακτηριστικό πως έχουν κάνει θέσεις για trailers ακόμη και στα Π που ρίχνουν καταπέλτη τα πλοία, ασφυξία εντελώς.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πλοίο το είχαμε δεί πίσω στο 2106 σε βροχερό φόντο, επιστρέψαμε το 2017 στο Salerno για να το δούμε και υπό το φώς του ηλίου. Κλασσική πλώρη και πλωριά όψη Visentinακίου, ελπίζω να αξιωθούμε να το πετύχουμε και με τα καινούρια του σινιάλα κάποια στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Και ναι λοιπόν, αξιωθήκαμε :D. Πρωί του περασμένου Σαββάτου στο Salerno και με τους καραβολάτρες κάτω από παχιά σκιά, το πλοίο αφίκνυται στην ώρα του προερχόμενο από τη Messina. Νομίζω πως το γεγονός ότι τα γράμματα στο πλάι χάνονται μέσα στο μπλέ, δεν είναι πάρα πολύ ωραίο. Μέτρια η φόρτωσή του, βλέπει κανείς ενώ αυτό δένει πως στο πάνω γκαράζ δεν έχει πολλή κίνηση. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το Cartour Delta βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα περίπου στη Genova για τη χειμερινή του συντήρηση. Κομματάκι περίεργη επιλογή ναυπηγείου, δε θυμάμαι το συγκεκριμένο πλοίο ή άλλο παλαιότερα από την Caronte να φτάνει στη βόρειο Ιταλία για τέτοιο λόγο. Μάλλον υπάρχει έλλειψη ναυπηγικών κλινών και στην Ιταλία. Στη θέση του η Caronte έχει ναυλώσει το Tenacia.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...