Jump to content
Shipfriends
Sign in to follow this  
.voyager

Moby Aki (IMO 9299393)

Recommended Posts

To Moby Aki είναι το τελευταίο μιας σειράς τριών (τεσσάρων αν υπολογίζουμε και το Supertar της Tallink) αδελφών πλοίων που η Moby Lines ναυπήγησε από το 2001 έως το 2005. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, σε αντίθεση με τα δύο πρώτα πλοία που ναυπηγήθηκαν στην Κορέα και στα Daewoo, το συγκεκριμένο και το Superstar ναυπηγήθηκαν στα Fincantieri της Ancona. Παρακάτω μπορούμε να δούμε συγκεντρωτικά μερικές φωτογραφίες του πλοίου σε Olbia και Livorno από το περασμένο καλοκαίρι κι από εκείνο του 2015, επίσης και στα δύο πολύ ενδιαφέροντα αυτά λιμάνια.

6c4c71737001be85320e8d5fd8254620

Edited by Nick the Greek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελευταίο εμπορικό δρομολόγιο του Moby Aki για την Moby Lines θα είναι η αναχώρηση των 2200 από την Olbia για Livorno στις 4 Οκτώβρη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτά τα τρία πλοία της Moby ήταν πολύ αξιόλογα και είναι απώλεια για τις Ιταλικές θάλασσες. Το Moby Wonder το έχουμε δεί εκτενώς, εν είδει αποχαιρετισμού πάμε να ρίξουμε και μια ματιά στο Moby Aki. Οι φωτογραφίες και οι εντυπώσεις είναι από ταξίδι πίσω στο 2014, δυστυχώς είναι ένα από τα πάρα πολλά ταξίδια που λόγω στενότητας χρόνου δεν έχει καταστεί δυνατό να μοιραστώ μαζί σας εγκαίρως. Όπως ίσως να φαίνεται και σε ορισμένες από τις εξωτερικές φωτογραφίες, το ταξίδι έγινε σε συνθήκες 6 μποφώρ με το πλοίο να συμπεριφέρεται χωρίς προβλήματα. Πάμε να δούμε λίγο τους εσωτερικοί χώροι:

 

Το πλωριό σαλόνι που εκτείνεται κατ' ύψος σε 3 ντέκ, είναι προφανώς το πιο εντυπωσιακό σημείο του πλοίου. Και αναρωτιέμαι πραγματικά τι προτίθενται να κάνουν στην DFDS με αυτό, αν θα μείνει έτσι, αν θα προστεθεί μπάρ, αν θα μειωθεί το ύψος του, είναι ένα καλό ερώτημα.

 

Ένα άλλο ωραίο σημείο του πλοίου είναι το καφέ στη δεξιά πλευρά του πλοίου. Μεγάλος και ευήλιος χώρος, με μπάρ στο βάθος του. Εδώ είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα δούμε μια μεγαλόπρεπη pub όπου οι Αγγλάρες θα μπορούν να γίνουν pissed. Στο πλωριό κομμάτι αυτού του χώρου υπάρχει και ένας μικρότερος χώρος που είναι η Pizzeria του πλοίου, αυτή κι αν θα φύγει στις αλλαγές που θα επακολουθήσουν. Α ρε έρμο Coyote, τι όνειρο να' βλεπες χθές το βράδυ:D.

 

Αξιοπρόσεκτο πόσο μικρή είναι η reception. Όμορφο και ευρύχωρο και το self-service του πλοίου, ο χώρος λήψης του φαγητού είναι μέσα στον κυκλικό χώρο που βρίσκεται στο κέντρο του. Στα ίδια με το Moby Wonder είναι και οι άλλοι χώροι όπως το a-la-carte εστιατόριο, το πρυμνιό sports bar που είναι σε δύο επίπεδα. Εδώ και μια γεύση από την 4-κλινη εξωτερική καμπίνα, δεν τη λες μεγάλη για 4 ανθρώπους.

 

Εξωτερικά έχουμε ένα μόνο ντέκ, το οποίο όμως έχει εξαιρετική θέα. Εδώ βλέπουμε το πρυμνιό τμήμα, και εδώ είναι μια όψη από πλώρα. Στο κέντρο του ντέκ είναι και η πισίνα με το εξωτερικό μπάρ που το καλοκαίρι είναι ένα σούπερ σημείο να κάτσει κανείς. Κι εδώ το πλοίο σε προπέρσινη αναχώρηση από την Olbia, πολύ εντυπωσιακό όπως και να το δεί κανείς, θα μας λείψει η φουγαρούμπα.

 

Θα τα θυμάμαι με νοσταλγία αυτά τα πλοία και είμαι περίεργος να βρεθώ ταξιδιώτης τους στη Βόρειο Θάλασσα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, MILTIADIS said:

Ισως οχι τοσο γρηγορα καθως γραφεται στην Ιταλια οτι εχει γινει συντηρητικη κατασχεση επι των 2 πλοιων απο τους πιστωτες της Moby.

1 hour ago, Nick the Greek said:

Αν υπάρχουν άλλοι πιστωτές μe ληξιπρόθεσμα χρέη(προμηθευτές, πράκτορες κ.α.), τότε παίζει πολύ σοβαρά. Οι ομολογιούχοι πάντως δε νομίζω πως δύνανται να αρεστάρουν το βαπόρι γιατί το χρέος πρός αυτούς δεν είναι άμεσα απαιτητό, είναι του 2023. Γι αυτό και πήγαν δια της οδού της πτώχευσης. Όπως και να έχει, κοντός ψαλμός ζαβαρακατρανέμια, στις 2200 τοπική είναι να φύγει το Moby Aki για δρομολόγιο από την Olbia.

Μαύρα τα μαντάτα, για τη Σερενάτα. Αντί για το Moby Aki, έφυγε το Bithia απόψε για Livorno. Άρα μάλλον έχει γίνει arrest το πλοίο. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

False alarm τελικά. Το πλοίο απλά δε φαινόταν πουθενά στο AIS την ώρα που κοίταξα. Ενώ το Bithia παρ' όλο που χτές το βράδυ είχε προορισμό Livorno, πήγε τελικά Γένοβα, όπως προεβλέπετο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και το Moby Aki, finished with engines για λογαριασμό της Moby, ήρθε και αυτό στη Γένοβα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τα μέσα Μαρτίου δεμένο στο Livorno, έχουν αναλάβει τα roro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...