Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το δρομολογιο του , υπαρχει περιπτωση , να αντικατασταθει ?????

Τι θα κανουν ΠΑΤΜΟΣ-ΛΕΡΟΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ που σημερα δεν εχουν πλοιο και ΚΩΣ-ΡΟΔΟΣ θα χωραν στο BS 2 ??????

Σε μια απο τις πιο (γεματες) μερρες του , βρηκε να χαλασει !!!!!

Link to comment
Share on other sites

Από το ΥΕΝ (29/7/2005)

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή παρουσίασε χθες το Ε/Γ-Ο/Γ «ΡΟΔΑΝΘΗ» Ν.Π.9586 κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από τη Ρόδο για την Κω. Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω και εν συνεχεία από την οικεία Λιμενική Αρχή του επετράπη ο απόπλους για Πειραιά κενό επιβατών, προκειμένου αποκαταστήσει τη βλάβη. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Ρόδο για Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Πάτμο-Πειραιά, και οι επιβάτες του προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR 2”.
Link to comment
Share on other sites

Επαθε βλαβη και γυρναει κενο επιβατων... Ανενημερωτε καραβολατρη... Γι αυτο και η εταιρια το απεσυρε απο το Openseas....

Το γνώριζα ήδη φίλε μου!!! Θες να σου πω και τη ζημιά έχει ;);)

Άρπαξε και σε αυτό ένα κουζινέτο :confused::confused:

Δεν ξέρω εάν είναι της βάσεως ή του διωστήρα!! Εάν είναι του διωστήρα έχει καλώς αλλιώς εάν είναι της βάσεως θα κάνει περίπου όσο και το Πήγασος!! :):D

Link to comment
Share on other sites

Αν οι ωρες πανε με τα δεδομετα του Κ.Μακη :D τοτε σε 3 μερες θα ειναι ετοιμο :confused: ....

Αντε να δουμε πως θα παει διακοπες ο κοσμος :D

Λογικα σημερα προς ΠΑΤΜΟ-ΛΕΡΟ πρεπει να ηταν γεματο ????

Ολοι αυτοι τι θα γινουν

Link to comment
Share on other sites

Βλεπω την Πηνελοπη να ερχεται παλι για επιτοπιο νταλαβερι :D
Αυτό ξεχάστε το!

Την άλλη φορά (που πήγε Σάμο στη θέση του Πήγασου) ήταν ελεύθερη, γιατί δεν είχε εγκριθεί ακόμα το δρομολόγιο Θεσ/νίκη-Ηράκλειο.

Ενώ τώρα δεν ευκαιρεί δυστυχώς το πλοίο.

Θυμάστε σε μιά παλιά ταινία τον Βουτσά που έλεγε "είναι να μην τρουπώσω εγώ κάπου, τώρα που τρούπωσα...".

Πάντως, είναι μιά χρυσή ευκαιρία να εμφανισθεί στα Δωδεκάνησα ως σωτήρας το IONIAN KING, αν είναι έτοιμο.

Και να τρουπώσει και αυτό!

Link to comment
Share on other sites

Τελικα δεν ηρθε η Πηνελοπη, ηρθε ομως η Ροδανθη αργα το βραδι εστω και κουτσαινοντας και εδεσε εξω απο το καινουριο ΥΕΝ. Γυρω στις 2300 ειχε αρχισει ηδη η εκφορτωση των τρακτορων.

Link to comment
Share on other sites

Από το ΥΕΝ (ΑΠΕ)

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2005

Αποκατάσταση βλάβης Ε/Γ-Ο/Γ

Συνέχεια ενημέρωσης:

Μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα και έλεγχο από επιθεωρητή Κ.Ε.Ε.Π. επετράπη σήμερα το μεσημέρι ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ ΡΟΔΑΝΘΗ Ν.Π. 9586

Τέλος(?) καλό ,όλα καλά(?)
Link to comment
Share on other sites

Τέλος(?) καλό ,όλα καλά(?)

Και πριν αλέκτωρ λάλησει...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθυστέρηση απόπλου-έλεγχοι-κυρώσεις

Σήμερα το απόγευμα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ζήτησε από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του ΥΕΝ, όπως επιθεωρήσει εκ νέου το Ε/Γ-Ο/Γ ?ΡΟΔΑΝΘΗ? Ν.Π. 9586 και να διερευνήσει γιατί το εν λόγω πλοίο μετά την αποκατάσταση της βλάβης του δεν μεθόρμισε στη θέση φόρτωσής του και εάν υπάρχει κάποια αιτία για την καθυστέρηση του. Το πλοίο με 1.500 επιβάτες είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 16:00 για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Αγ.Κήρυκο-Βαθύ.

Οι έλεγχοι που πραγματοποίησε ο επιθεωρητής της Ε.Ε.Π., είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα και το πλοίο μεθόρμισε στις 17:23 στην ορισμένη θέση για να φορτώσει.

Το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημέρωσε τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πειραιά και διενεργεί προανάκριση κατά την τακτική διαδικασία για:

την καθυστέρηση μεθόρμισης του πλοίου στη θέση φόρτωσης του,

την μη ενημέρωση των αιτίων της καθυστέρησης,

την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και

την δυσλειτουργία που προκλήθηκε στο λιμάνι από τις παραπάνω ενέργειες.

Παράλληλα κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής αυστηρών διοικητικών κυρώσεων.

Για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πρωταρχικό μέλημα είναι η ασφάλεια του επιβατικού κοινού και η εξυπηρέτησή του με τακτικά δρομολόγια. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι στα πλοία από κλιμάκια Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, ακόμη και εν πλω, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Από το ΑΠΕ
Link to comment
Share on other sites

Τέλος(?) καλό ,όλα καλά(?)
Τι ήθελα και το είπα?

Από την ΕΡΤ (1/8/2005)

Εξάλλου, ματαιώνονται το σημερινό δρομολόγιο του "Ροδάνθη", αλλά και το αυριανό, λόγω του καθυστερημένου απόπλου του πλοίου από την Σάμο. Όσοι έχουν προορισμό την Κάλυμνο και την Κω μπορούν να προωθηθούν με το "Δημητρούλα", απόψε στις 22:00, ενώ για Λέρο, Πάτμο και Ρόδο το ταξίδι θα γίνει με το "Ανθή - Μαρίνα", αύριο στις 18:00. Οι υπόλοιποι επιβάτες καλούνται να τηλεφωνούν με την πλοιοκτήτρια εταιρία στο 210 - 4582640 για να μάθουν πώς θα ταξιδέψουν.
Ξέρει κανένας τι έγινε ακριβώς με το πλοίο και ακυρώθηκαν τα δρομολόγια?

Καθυστέρηση στη Σάμο, βλάβη ή κόντρα GA-ΥΕΝ?

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το σήριαλ καλά κρατεί!

Με την διαφορά ότι οι θεατές δεν το παρακολουθούν με ενδιαφέρον, αλλά βρίζοντας προς κάθε κατεύθυνση!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκτακτη επιθεώρηση - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΡΟΔΑΝΘΗ»

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ζήτησε από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να επιθεωρήσει το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΡΟΔΑΝΘΗ», μετά την πληροφορία, πως η πλοιοκτήτρια εταιρία ενημερώνει το επιβατικό κοινό, που ζητά πληροφορίες για το αυριανό δρομολόγιο, ότι το πλοίο εκτελεί επισκευές και υπάρχει ενδεχόμενο μη εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του αύριο Τετάρτη 3/8/2005 στις 18.00 από Πειραιά για Πάτμο - Λέρο - Κάλυμνο -Κω - Ρόδο

Προσωπικό της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας άμεσα επιθεώρησε το παραπάνω πλοίο και διαπίστωσε ότι πράγματι εκτελούνταν εργασίες επισκευής στη δεξιά κύρια μηχανή.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΡΟΔΑΝΘΗ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, προσκόμισης πιστοποιητικού από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, εκτέλεση δοκιμαστικού πλου με ικανοποιητικά αποτελέσματα και διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης από επιθεωρητή της Ε.Ε.Π. του ΥΕΝ.

Σε κάθε περίπτωση για το ΥΕΝ προέχει η ασφάλεια του επιβατικού κοινού και η τήρηση των προβλεπόμενων από τον νόμο διαδικασιών.

Από το ΑΠΕ.

ΥΓ. Ο πάνσοφος λαός λέει: τρέχω, γιατί δεν έτρεχα (όταν έπρεπε)!

Link to comment
Share on other sites

Και αν κατι δεν παει καλα θα φταιει ο κυβερνηση το σαπιο κρατος ο καβοδετης η προπελα που ειναι 34 χρονων και παει λεγοντας

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλαβη παλι, βλαβη παλι, οε, οε! B)

ΔΕΝ πραγματοποιηθηκε στο αποψινο δρομολογιο του Ροδανθη στις 1700 και το πλοιο παραμενει δεμενο στο ντοκ 3. Το ΥΕΝ δεν ενημερωνει Παρασκευιατικα, θα δουμε τις επομενες μερες τι εχει γινει.

Link to comment
Share on other sites

Το ΥΕΝ έβγαλε (μέσω ΑΠΕ) διάφορες ανακοινώσεις, αλλά πουθενά δεν αναφέρεται κάτι σχετικό με το πλοίο.

Μήπως είναι κάτι προγραμματισμένο και σε σχέση με την επάνοδο της Δημητρούλας?

Link to comment
Share on other sites

Ευλογη η απορια σου(αλλα και δικη μου), γιατι ομως να μην πραγματοποιηθει καθολου δρομολογιο για Δωδεκανησα Παρασκευιατικα? Κατα την ωρα αναχωρησης το πληρωμα ηταν ολο εκει ενω εθεαθησαν και 1-2 φορτηγατζηδες που εβγαιναν απο τον καταπελτη σιχτιριζοντας. Γι αυτο και υπεθεσα καποια βλαβη, μια και το δρομολογιο ισχυε αν εμπαινες στο openseas.

Link to comment
Share on other sites

Πολλές και οι συμπτώσεις όμως!!

Πέρσι ακριβώς την ίδια εποχή και συγκεκριμένα 28 Σεπτεμβρίου 2004, το πλοίο εξαιτίας βλάβης (και μάλιστα δηλώθηκε ως θραύση στο μπλοκ κυλίνδρων και στο μπλοκ της Νο 2 ηλεκτρογεννήτριας) σταμάτησε τα δρομολόγια κι επέστρεψε στην ενεργό δράση 26 Νοεμβρίου αφού έγινε και η ετήσια του. Δύο μήνες εκτός δηλαδή!! Και θα θυμάστε ότι ήταν δεμένο, θεόσβηστο και με κλίση προς τα αριστερά δίπλα στο ΔΙΑΓΟΡΑ. Μήπως κι αυτή τη φορά δηλώθηκε κάποια βλάβη για να βγει το πλοίο; Το ίδιο έγινε πέρσι και φέτος και με το JET FERRY. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω απλά λέω αυτό που παρατήρησα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...