Jump to content
Shipfriends

Περιληπτική


Recommended Posts

Μιάς και τελευταία έγινε λόγος για τις "περιληπτικές" του ΔΗΛΟΣ και μιάς και πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε πολλά από αυτά...όποιος τα κατέχει, ας μας πει δυό λόγια για το τι ακριβώς είναι και τι στοιχεία περιλαμβάνουν οι "περιληπτικές".

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

γιατι μπαμπα πινω μονο νεσλακ;

περιληπτικη κατασταση κινησεως (ή καπως ετσι) ονομαζεται. εχει τα αναλυτικα στοιχεια της κινησης (οπως ειπε ο μαργαριτης) και τη σουμα της εισπραξης (ανα κατηγορια και συνολικα) οπως ειπε ο neptune. γι'αυτο λεγεται "περιληπτικη" στην αργκω του λιμανιου

σε περιπτωσεις που η ναυλωση ειναι με ποσοστα επι των εισπραξεων η περιληπτικη ειναι το ευαγγελιο (ειδικα σε εποχες προ ηλεκτρονικων συστηματων, γινονταν χειρογραφες αλχημειες σε τετοιες περιπτωσεις)

Link to comment
Share on other sites

Όχι περιλαμβάνονται μόνο τα έσοδα από ναύλους. Στις εποχές προ των ηλεκτρονικών συστημάτων, εκτός από τις αλχημείες που αναφέρει ο proud, η περιληπτική έδινε την πρώτη πληροφόρηση για τα έσοδα του κάθε δρομολογίου, σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή, που ανά πάσα στιγμή (προ και μετά τον απόπλου) οι εταιρείες έχουν εικόνα των εσόδων τους.

Edited by Orestis
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...