Jump to content
Shipfriends

Φιορ Ντι Λεβάντε (ΙΜΟ 9143491)


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 458
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
On 1/7/2024 at 4:13 AM, proud_ionian said:

Δευτέρα 08.1 κάνει το τελευταίο Ζάκυνθο Κυλλήνη και μετά το τελευταίο Πόρο Κυλλήνη και επιστρέφει στην ενεργό δράση. Χρειάζεται η ταχύτητά του για να βγαίνει και η προέκταση προς Ιθάκη.

Αντίστροφη πορεία για το Φιόρο. Aπό Κυλλήνη έκανε το τελευταίο προγραμματισμένο της Ζακύνθου (έκανε και ένα έκτακτο ο Κάλβος, σχεδόν ταυτόχρονα) και έδεσε στη γωνία του τραπεζοειδούς (εκεί που ήταν δεμένη η Νόνα).

Σύμφωνα με το on line booking, απο τις 14.1 μπαίνει Κυλλήνη Ζάκυνθος, στη θέση του Μάρε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
16 minutes ago, proud_ionian said:

Σύμφωνα με το Kefalonia focus, το εργατικό κέντρο Κεφαλονιάς κύρηξε 24ωρη απεργία στα πλοία της Levante για αύριο 14.5

Από ότι άκουσα είχαν θέματα απόψε και στη Ζάκυνθο, με το Mare.

Τα αιτήματα έχουν να κάνουν με την τήρηση των ωραρίων, των συμβατικά προβλεπόμενων αποδοχών και την πληρωμή αναδρομικών και άλλων δεδουλευμενων.

To Φιόρο έφυγε μέσα στη νύχτα από Πόρο για Κυλλήνη, για να είναι σε πιο φίλιο περιβάλλον

Link to comment
Share on other sites

Πάντα ήθελα να ταξιδέψω με το συγκεκριμένο πλοίο και να που η τύχη τα έφερε έτσι ώστε αυτό το Πάσχα να βρεθώ στην αγαπημένη θάλασσα του @proud_ionian.

Ταξίδι στην Κεφαλονιά, λοιπόν, με το Φιόρο και αναχώρηση, κλασικά, από Κυλλήνη. Το πλοίο, παρά την κίνηση της Μεγάλης Παρασκευής ήταν στην ώρα του και έφυγε στην ώρα του, γεμάτο από κόσμο και αυτοκίνητα ως τον καταπέλτη.

Ταξιδεύαμε με το αυτοκίνητο και το ευγενέστατο πλήρωμα μας ανέβασε από τον ξεχωριστό καταπέλτη στο άνω γκαράζ. Ήρεμες οδηγίες και κινήσεις, μπορώ να πω ότι η διαφορά στην πίεση και τους χρόνους με τις αντίστοιχες καταστάσεις στο Αιγαίο ήταν αξιοσημείωτη. 

Κατά την άποψή μου, το πλοίο δικαίως έχει βραβευθεί ως το καλύτερα διακοσμημένο πορθμείο. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι όντως εντυπωσιακή, ακόμα και στα εξωτερικά φωτιστικά του καταστρώματος. Ευρηματική και η τοποθέτηση πάνελ στην οροφή με τους στίχους από τον εθνικό μας ύμνο. Πραγματικά, ένα φωτεινό πλοίο που χαίρεσαι να το ταξιδεύεις. Εσωτερικές φωτό δεν έβγαλα, γιατί είμασταν πρωτόκολλο και επειδή έχουμε ήδη αρκετές στην Gallery. 

Λίγες οι ημέρες της παραμονής στην Κεφαλονιά, αλλά είναι όντως πανέμορφο το νησί, μια και κάναμε τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα για να δούμε όσα περισσότερα μέρη μπορούσαμε. Όσοι δεν την έχετε επισκεφθεί, αξίζει τον κόπο να το κάνετε, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα για να την ευχαριστηθείτε, και όχι τρεις ημέρες που κάτσαμε εμείς.

Λίγο off topic, αλλά να πω ότι η Κεφαλονιά έχει και τη δική της μπύρα, την οποία και δοκιμάσαμε, με την premium lager να δείχνει πιο ενδιαφέρουσα από τη red ale. Γενικά, όπου πετυχαίνω τοπικές μπύρες πάντα τις δοκιμάζω, γιατί πιστεύω στην τοπική παραγωγή και την προσπάθεια που γίνεται. 

Αναχώρηση Δευτέρα του Πάσχα στις 11 το πρωί από τον πανέμορφο Πόρο και η κίνηση, ιδίως από αυτοκίνητα και κόσμο ήταν αρκετή. Να πω εδώ, ότι όλοι οι καταπέλτες του πλοίου κλείνουν πριν το "μόλα όλα". Το ταξίδι της επιστροφής έγινε με ένα καλοσυνάτο Ιόνιο με εικόνες που μόνο η πατρίδα μας μπορεί να μας χαρίσει, ενώ έκανα και μια πολύ σύντομη επίσκεψη στη γέφυρα, μια και η πόρτα της αριστερής βαρδιόλας ήταν ανοιχτή, για το "χρόνια πολλά" και το "Χριστός Ανέστη"!

Να είμαστε όλοι καλά, να έχουμε την υγεία μας και να απολαμβάνουμε τα υπέροχα μέρη της πατρίδας μας!

 

  

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...