.voyager Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 (edited) Ανοίγω topic γι' αυτό το πλοίο, με αφορμή μία φώτο που τράβηξα το 2008 στον Κάβο Ντόρο. Πρόκειται για το σημερινό Eurostar Istanbul, φωτογραφημένο ως Μario. Τότε με είχε εντυπωσιάσει το κόκκινο που για μένα παρέπεμπε στα Superfast που θαύμαζα σα παιδί. Για καιρό απορούσα σε ποιά κατάσταση και με ποιό όνομα το πλοίο ταξιδεύει σήμερα, πιστεύοντας ότι θα είναι κάποιο της UN RoRo, μην υπολογίζοντας την άσχημη μετασκευή που έχει υποστεί. Ναυπηγήθηκε με άλλα δύο αδελφά στα "Visentini" της Ιταλίας για την Levantina Trasporti S.r.l και ναυλώθηκε στην τουρκική EGE RoRo, που το 2001 το αγόραε και το ονόμασε Istanbul. Όταν περιήλθε -επίσης μαζί με τα αδελφά και μετά από κάποιες ναυλώσεις- στη Grimaldi, μετονομάστηκε σε Εurocargo Istanbul. Κονταδελφά του και τα Eurocargo Napoli και Malta. _____________________________________ (1998, ex-Mario, Istanbul) Edited March 5 by Nick the Greek tag
Nick the Greek Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Το πλοίο τη δεδομένη χρονική στιγμή ταξιδεύει στη γνωστή γραμμή του Grimaldi μεταξύ Cagliari, Salerno και Valencia.
Nick the Greek Posted June 2, 2016 Posted June 2, 2016 Το Eurocargo το Istanbul , δραστηριοποιείται στη γραμμή Genova - Catania - Livorno - Catania - Genova, με αυτή -συνήθως- τη σειρά.
Nick the Greek Posted February 11, 2017 Posted February 11, 2017 Για να δούμε λοιπόν πως έχουν σταθεροποιηθεί πρός το παρόν τα δρομολόγια του Vikingland στη γραμμή Porto Torres -(Valencia) - Savona. Κυριακή: Πρωινή άφιξη στο Porto Torres από Valencia και βραδυνή αναχώρηση για Savona Δευτέρα: Ημέρευση στη Savona και βραδυνή αναχώρηση για Porto Torres Τρίτη: Ημέρευση στο Porto Torres και βραδυνή αναχώρηση για Savona Τετάρτη: Ημέρευση στη Savona και βραδυνή αναχώρηση για Porto Torres Πέμπτη: Πρωινή άφιξη στο Porto Torres από Savona και μεσημεριανή αναχώρηση για Valencia Παρασκευή: Μεσημεριανή άφιξη στη Valencia και ημέρευση/φόρτωση για Porto Torres Σάββατο: Αναχώρηση νωρίς μετά τα μεσάνυχτα για Porto Torres και η υπόλοιπη μέρα εν πλώ
Petros P Posted February 11, 2017 Posted February 11, 2017 Ελπίζω να μείνει σε σταθερά δρομολόγια και όχι σαν παλαιότερα που το είχαμε δει μέχρι και στον Πειραια για αντικαταστήσει τα ...Βεχικλάδικα που λέει και ένας ηλικιωμένος συγγενής μου
Nick the Greek Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 Από σήμερα στη γραμμή Livorno - Cagliari, έφυγε πρίν λίγο ακολουθώντας το Massimo Mura, της Tirrenia.
Nick the Greek Posted July 1, 2017 Posted July 1, 2017 Πάμε να δούμε μια φωτογραφία του Eurocargo Istanbul σε αναχώρηση πρίν 1 εβδομάδα από το Livorno για το Cagliari. Καμιά ιστορική ή καλλιτεχνική αξία στη φωτογραφία, απλά την παραθέτω για να δείτε πως το πλοίο είναι σχεδόν άδειο, στον αφρό. Πέντε-έξι καρότσες στο πάνω γκαράζ φαίνονταν αλλά δε νομίζω πως και το κάτω είχε κίνηση, βλέπουμε άλλωστε και τη γραμμή φόρτωσης του πλοίου. Με λίγα λόγια, της Ραφήνας γίνεται κι εκεί μεταξύ Grimaldi και Onorato, στη συγκεκριμένη γραμμή ο Onorato φαίνεται πως έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Και για την ιστορία, η αναχώρηση που βλέπετε είναι στις 0630 το πρωί της Παρασκευής. Προγραμματισμένη αναχώρηση σύμφωνα με την εταιρεία, 2359 το βράδυ της Πέμπτης. Μιλάμε για οργάνωση της πλάκας.
Nick the Greek Posted November 25, 2017 Posted November 25, 2017 Το πλοίο εξακολουθεί να κινείται στο τρίπτυχο Cagliari - Genova - Livorno με συνεχή δρομολόγια και όχι σε ώρες γραμμένες σε πέτρα
Nick the Greek Posted December 10, 2017 Posted December 10, 2017 Στη χτεσινή επιστροφή από Cagliari προς Livorno, το πλοίο έκανε μια στάση στην Olbia, προορισμό που η Grimaldi Cargo έχει να πάει εδώ και 1.5 χρόνο. Μάλιστα το πλοίο έπλευσε με μειωμένη ταχύτητα για να φτάσει κατά τις 6 το πρωί. Μετά κανονικά για Livorno, δεν ξέρω αν ήταν κάτι έκτακτο ή απαρχή για κάτι πο μόνιμο.
Nick the Greek Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 Εξακολουθεί το πλοίο μονοβάπορο στο Cagliari - Livorno.
Panagia Ekatontapiliani Posted June 14, 2018 Posted June 14, 2018 Το Eurocago Instanbul έφτασε σήμερα στη Νάπολη, προερχόμενο από το Salerno, για να πραγματοποιήσει δεξαμενισμό.
Panagia Ekatontapiliani Posted September 1, 2018 Posted September 1, 2018 Το Eurocargo Istanbul βρίσκεται στη Γένοβα για εργασίες συντήρησης από τις 27 Αυγούστου.
Panagia Ekatontapiliani Posted September 11, 2018 Posted September 11, 2018 Το Eurocargo Istanbul ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες συντήρησης του στη Γένοβα και αναχώρησε σήμερα από τη Γένοβα με προορισμό το Λιβόρνο.
Nick the Greek Posted November 5, 2018 Posted November 5, 2018 Συνεχίζει τα δρομολόγιά του στη γραμμή Cagliari - Livorno χωρίς άλλες προσεγγίσεις.
Nick the Greek Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 Από την ημέρα των Χριστουγέννων, το πλοίο βρίσκεται στην Tuzla προερχόμενο από το Livorno. Τι να έχουμε εδώ, άραγε?
Nick the Greek Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Μάλλον απλή συντήρηση είχαμε, το πλοίο επέστρεψε στην Ιταλία και κάνει δρομολόγια ανάμεσα στο Cagliari και το Livorno. Σε μια άφιξη στο Livorno το βλέπουμε κι εμείς, με πολύ ωραίο ήλιο στο πλάι του.
Diagoras Posted February 14, 2024 Posted February 14, 2024 Το πλοίο εδώ και χρόνια😁 έχει αφήσει τη θέση του στη γραμμή Livorno-Cagliari αρχικά στο Eurocargo Livorno και εν συνεχεία στο Eurocargo Genova. Πλέον εργάζεται ως car carrier για λογαριασμό της Ford κυρίως μεταξύ Τουρκίας(Golcuk) και Βελγίου(Αμβέρσα) με αρκετά περάσματα και από Πειραιά.
Nick the Greek Posted January 21 Posted January 21 Εξακολουθεί σε αυτό το μοτίβο το πλοίο, τα λιμάνια προσεγγίσεών του τον τελευταίο καιρό περιλαμβάνουν Αμβέρσα, Βαλένθια, Σετούμπαλ Αλεξάνδρεια, Avonmouth και Cork.
Diagoras Posted January 29 Posted January 29 Το μάτιασε ο φίλος @Nick the Greek καθώς μετά από μια λαμπρή καριέρα ετών ως car carrier επέστρεψε στο ρόλο του ro ro. Συγκεκριμένα από 23/01 δουλεύει παρέα με το Eurocargo Ravenna στη γραμμή Salerno - Catania αντικαθιστώντας ουσιαστικά το αποχωρήσαν ex - Eurocargo Catania, νυν Lista. Με την έλευση του Eco Salerno και τις καραμπόλες που θα προκύψουν δε βλέπω να μακροημερεύει στη γραμμή...
Diagoras Posted March 5 Posted March 5 Άλλο ένα ro - ro αυτής της γενιάς που αποχώρησε από το στόλο του Grimaldi, από τα μέσα Φλεβάρη με νέο όνομα πλέον (Merna 2) και σημαία Παναμά. Τα λιμάνια προσέγγισής του στη νέα του καριέρα ήταν το Alicante και η Latakia ενώ αυτή τη στιγμή είναι αγκυροβολημένο στη ράδα της Αλεξάνδρειας. Στη γραμμή Salerno - Catania όχι μόνο δε μακροημέρευσε αλλά αν βλέπω καλά δεν έχει καν αντικατασταθεί ...
Nick the Greek Posted March 5 Posted March 5 Νομίζω αυτή θα είναι η βασική γραμμή του φίλε Διαγόρα, Alicante - Lattakia. Aπ’ ότι φαίνεται κατέληξε στα ίδια συμφέροντα με το Merna 1. Αξιοσημείωτο το ότι σε σχέση με το Merna 1, το Merna 2 έχει 3.5 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε επίπεδο dwt. Μάλλον πάνε καλά οι δουλειές. Σημαία Παναμά.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now