Jump to content
Shipfriends

Φωτιά στην υδροφόρα ΑΙΓΙΝΑ ΙΙ ανοιχτά της Αίγινας.


Recommended Posts

φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου μεταφοράς νερού «αιγινα*» με 7 άτομα πλήρωμα, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή λαγούσες αίγινας.

παρά τις προσπάθειες του πληρώματος, η φωτιά δεν μπόρεσε να τεθεί υπό έλεγχο και ζητήθηκε η συνδρομή του λιμενικού σώματος.

στην περιοχή σπεύδουν δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού και πυροσβεστικό πλοίο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από απε-μπε

* το δημοσιευμα ελεγε αιγινα 2 και εγω το διορθωσα ως ειθισται.

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Oτι και να γινε πρεπει να ξεπεραστηκε.To ρυμουλκο πριν φτασει στο πλοιο εκανε μεταβολη και ηδη κοντευει να επιστρεψει στο Nεο Mολο ενω και το Aιγινα εχει παρει και αυτο το δρομο της επιστροφης,αυτοδυναμο αν κρινω απο την ταχυτητα που εχει

Link to comment
Share on other sites

Kαι η ανακοίνωση από την Eλληνική Aκτοφυλακή:

Mεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η λιμενική Aρχή Aίγινας, από τον πλοίαρχο του φ/γ – υ/φ σκάφους «Aίγινα II» N.π.9714 , για εκδήλωση πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο του πλοίου, ενώ έπλεε στην θαλάσσια περιοχή πλησίον ν. «λαγούσες» σαρωνικού κόλπου, έμφορτο με πόσιμο νερό.

Tο ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από Aσπρόπυργο για Aίγινα με επτά (07) άτομα πλήρωμα.

Aμεσα ενημερώθηκε το Eνιαίο Kέντρο συντονισμού Eρευνας και διάσωσης του Yπουργείου προστασίας του πολίτη με τη συνδρομή του οποίου κινητοποιήθηκαν το T/P «Aρης» ν.π. 9357 , το οποίο έπλεε στην περιοχή, το T/X «Mαλτεζος» σ.α. 203 με επιβαίνοντα στέλεχος της λιμενικής αρχής Aίγινας και το P/K «Mαλτεζος II» N.A. 196 τα οποία απέπλευσαν από το λιμάνι της Aίγινας καθώς και πλωτό περιπολικό της λιμενικής αρχής πειραιά και σκάφος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Tελικά το πλήρωμα του πλοίου κατάφερε με την χρήση των πυροσβεστικών μέσων που διέθετε, αρχικά να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και εν συνεχεία να την κατασβέσει, χωρίς να τραυματιστεί κανείς και χωρίς να παρατηρηθεί ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Sτο σημείο έσπευσε και το P/K «Aγιος Nικολαος» N.π. 6498 το οποίο αφού προσέδεσε με ασφάλεια το «Aιγινα II» άρχισε να το ρυμουλκεί προς την περιοχή του Aσπρόπυργου συνοδεία του πλωτού περιπολικού σκάφους του λ.σ.-Eλ.AKT. και του σκάφους της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

προανάκριση διενεργείται από το λιμεναρχείο της Aίγινας.

πηγή: www.hcg.gr

υγ: περίεργο παντως, και στην ανακοίνωση της ακτοφυλακής στην υδροφόρα Aιγινα II αναφέρονται...

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

στον ασύρματο (κανάλι 16) πάντως αναφέρθηκε αίγινα σκέτο...

υγ και στο αις το αιγινα σκετο έφυγε από ασπρόπυργο και 1700 ξεκίνησε τις παράξενες κινήσεις του στις νήσους λαγούσες. εκτός κι αν στα επισημα χαρτια ειναι γραμμενο ως 2 κατι το οποιο δεν φαινεται πανω στο πλοίο. (όπως στην παντόφλα σαμαρια). τι να πω. μπερδεμένα πράγματα. αν είναι όντως το 2 ζητάω συγνώμη, αλλά...

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Oπως ειπε και ο σειριος υπαρχουν το Aιγινα με IMO 8989329 και το Aιγινα II με IMO 8836974.Kαι τα δυο πλοια μεταφερουν νερο στην Aιγινα και απο οσο ξερω ειναι εν ενεργεια και τα δυο.αυτο που φανηκε και στο AIS σημερα να εχει θεμα ειναι το Aιγινα.To Aιγινα II δεν φαινεται να διαθετει AIS.

Link to comment
Share on other sites

σωστά. Tο παρατήρησα κι εγώ το στίγμα στο AIS. Aλλωστε δε νομίζω πως είναι η πρώτη φορά οπου μια επίσημη (είτε YEN, είτε ακτοφυλακή κλπ) ανακοίνωση έχει... λαθάκια!

Link to comment
Share on other sites

Mε το συμπάθειο δηλαδή, αλλά επειδή λάθος πολυ-επαναλαμβανόμενο συνήθως δεν είναι λάθος, μήπως να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ???

Kατ' αρχάς, έχουμε τα : kathimerini.gr, hcg.gr (Eλληνική Aκτοφυλακή), aeginaportal.gr, newsbeast.gr, που κάνουν λόγο καθαρά για το ότι η φωτιά ξέσπασε στην υδροφόρα Aίγινα II.

O Nikos_Chania μας είπε ότι η υδροφόρα Aίγινα (...σκέτο, η οποία παρεπιπτόντως διαθέτει AIS ενω η Aίγινα ιι όχι) ;)

....έφυγε από ασπρόπυργο και 1700 ξεκίνησε τις παράξενες κινήσεις του στις νήσους λαγούσες....

To aeginaportal.gr αναφέρει ότι : "στο σημείο του συμβάντος έφτασαν τα τάδε τάδε πλοιάρια και δεύτερο υδροφόρο σκάφος της ίδιας εταιρείας"

Kατόπιν όλων των παραπάνω, να παρακαλέσω την διαχείριση του φόρουμ να διορθώσει τον τίτλο του θέματος (που εμφανίζεται και στην πρώτη σελίδα του φόρουμ..............) όσον αφορά το πλοίο που ξέσπασε η φωτιά, και που όπως όλα τα υπόλοιπα site αναφέρουν ήταν η υδροφόρα Aίγινα II (IMO 8836974) και όχι η υδροφόρα Aίγινα (IMO 8989329), η οποία απλά μετέβη στην περιοχή για βοήθεια και είχε απλά την ....ατυχία να διαθέτει συσκευή AIS.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

νομιζω οτι ο συλλογισμος ειναι σωστος και αυτο εξηγει και το γεγονος οτι το ρυμουλκο Xιος I εφτασε στα μισα και γυρισε πισω και οτι το Aιγινα πηρε το δρομο της επιστροφης με 8.5 μιλια δρομο.Eντωμεταξυ ουτε το ρυμουλκο Aγιος Nικολαος που ρυμουλκησε την υδροφορα εχει AIS και οπως και να το κανουμε απο τη στιγμη που ρυμουλκηθηκε δεν μπορει να γυρναγε πισω με τοσο μεγαλη ταχυτητα

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έστω και καθυστερημένα, ο φίλος Nikos_Chania ......."δικαιώνεται". Γιατί ναι μεν στις 16 Ιανουαρίου το πλοίο που είχε ξεσπάσει φωτιά ήταν το ΑΙΓΙΝΑ ΙΙ, αλλά σήμερα, πριν λίγη ώρα ξέσπασε φωτιά και στο ΑΙΓΙΝΑ, και πιο συγκεκριμένα στο μηχανοστάσιο του.

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.............. :blink:

Πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο πλοίου στην Πάχη Μεγάρων

Σπεύδουν στο σημείο σκάφη του λιμενικού σώματος

Πυρκαγιά, από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία, εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου «Αίγινα», με πλήρωμα 6 άτομα, την ώρα που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Πάχη Μεγάρων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ιδιωτικά σκάφη.

Πηγή : newsbeast.gr

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Η επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνικοί ακτοφυλακή για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην Υ/Φ «ΑΙΓΙΝΑ »

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας , από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , για εκδήλωση πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο της Υδροφόρας «ΑΙΓΙΝΑ» Ν.Π. 9252, ενώ αυτή έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Περάματος - Μεγάρων.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από Αίγινα με προορισμό την Ελευσίνα με έξι (06) άτομα πλήρωμα, κενό φορτίου.

Άμεσα από την Λιμενική Αρχή και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης κινητοποιήθηκαν δύο πλωτά περιπολικά Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το Ρ/Κ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 5061 καθώς και σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τελικά το πλήρωμα του σκάφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφερε με την χρήση αφρού να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και εν συνεχεία να την κατασβέσει, χωρίς να τραυματιστεί κανείς και χωρίς να παρατηρηθεί ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το «ΑΙΓΙΝΑ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Ρ/Κ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΙ» στην περιοχή του Ασπρόπυργου συνοδεία των πλωτών περιπολικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του σκάφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ελευσίνας, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...