Jump to content
Shipfriends

Τραγωδία έξω από λιμάνι της Σούδας, με μετανάστες που επέβαιναν στο Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΑΝ KING.


Recommended Posts

Δραματικές εξελίξεις εκτυλίχθηκαν σήμερα τα ξημερώμτα κατά τη διάρκεια του κατάπλου του "ΙΟΝΙΑΝ ΚING", που μετέφερε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 1288 Ασιάτες υπήκοοι από τη μαρτυρική Λιβύη.

Λόγω της απόγνωσης, μόλις είδαν τα φώτα του Λιμανιού της Σούδας, 49 υπήκοοι του Μπαγκλαντές πήδησαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα 3 από αυτούς να πνιγούν αμέσως.

Αμέσως στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα, που κατάφεραν να περισυλλέξουν τους περισσότερους από αυτούς και να τους μεταφέρουν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

15 από αυτούς νοσηλεύονται ήδη στο Νοσοκομείο, ορισμένοι μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Σούδας ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν ταλαιπωρημένοι στο "IONIAN KING".

Σκάφη του Λιμενικού περιπολούν διαρκώς στο Λιμάνι για την περισυλλογή επιζώντων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 10 άτομα αγνοούνται. Εκτεταμένες έρευνες γίνονται και στην περιοχή του Βλητέ για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών.

Οι υπήκοοι του Μπαγκλαντές παραμένουν στο πλοίο κάτω από δρακόντεια μέτρα φρούρησης, ενώ για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε λίγο πρόκειται να ξεκινήσει για τη διαχείριση της κρίσης ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, υπό τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη.

Πηγή : flashnews.gr

Link to comment
Share on other sites

Το ζήτημα προέκυψε από τη προηγούμενη βδομάδα όταν κάποιοι υπήκοοι της Σρι Λάνκα που ήρθαν από την Λιβύη και περίμεναν να επαναπατρισθούν έφυγαν από το ξενοδοχείο τους και ουσιαστικά έγιναν λαθρομετανάστες. Και εν όψει της άφιξης και άλλων πλοίων με υπηκόους από ασιατικές χώρες και για να μην πάρει έκταση αυτό το φαινόμενο αποφασίσθηκε να αποβιβάζονται μόνο όσοι έχουν βίζα και οι υπόλοιποι να προωθούνται απ' ευθείας από τα πλοία στη Σούδα στο αεροδρόμιο των Χανίων. Και νομίζω ότι η αρχή έγινε από το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ. Προφανώς αυτό μαθεύτηκε και όσοι είχαν σκοπό να προσπαθήσουν να μείνουν στην Ελλάδα...βρήκαν ως λύση να πηδήξουν από το πλοίο πριν δέσει στο λιμάνι.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά έπεσαν απο το KING αρκετά πριν ξεκινήσει η διαδικασία πρόσδεσης κάπου ανάμεσα στις Καλύβες και τη νησίδα Σούδα. Τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και το γέγονος πως ίσως να μην ήξεραν κολύμβηση είχε το δυσάρεστο αποτέλεσμα των 3 νεκρών .Έχουν περάσει ήδη 14 ώρες από το συμβάν και είναι πιθανά τα χειρότερα καθώς υπάρχουν 16 αγνοούμενοι.

Link to comment
Share on other sites

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου σχετικά με το θέμα

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν ακόμη δύο αλλοδαποί επιβάτες του Ε/Γ-Ο/Γ «IONIAN KING» σημαίας Κύπρου, πλησίον εγκαταστάσεων του Ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού Κρήτης, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν ακόμη τρεις αλλοδαποί επιβάτες του Ε/Γ-Ο/Γ «IONIAN KING» σημαίας Κύπρου, στην περιοχή Ακρωτήρι Σούδας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Πηγή: tidys.yen

Link to comment
Share on other sites

Σε δηλωσεις σημερινες στα τοπικα ΜΜΕ οι λιμενικες αρχες δηλωσαν οτι οσοι επιβατες περισυνελεγησαν και μεταφερθηκαν στο νοσοκομειο ειχες εκδορες και εγκαυματα στα χερια πραγμα που καταμαρτυρει οτι κατεβηκαν απο τους καβους της πλωρης(την ακριβως αντιθετη διαδρομη που πολλακις εχουμε δει να κανουν οι λαθρομεταναστες της Πατρας στο ιδιο πλοιο :P ).Δυτες μαλιστα εντοπισαν εναν καβο ο οποιος απο το βαρος εχει σπασει.Οι ερευνες συνεχιζονται και σημερα για τον εντοπισμο των 11 πλεον εναπομεινοντων αγνοουμενων.Εχουν ενταθει μαλιστα στην ξηρα καθως πιστευεται οτι εχουν βγει σις ακτες του κολπου της Σουδας και κρυβονται για να μην εντοπιστουν και για να προστατευτουν μεχρι να σταματησει η κακοκαιρια.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...