proud_ionian Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 (edited) χτες στο κατακολο, το ocean village λογω ξαφνικου μπουρινιου εκοψε τους καβους και λαχταρισε τους παντες. τελικα το βαπορι δεν γρατσουνιστηκε, αλλα την εκανε για τη ραδα της Πυλου. οι επιβατες που ηταν στην Ολυμπια πηγαν με τα πουλμανακια στην Πυλο. οποιος γνωριζει λεπτομερειες ευπροσδεκτος. Edited June 11, 2018 by Nick the Greek
NHSOS XIOS Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Ο νοτιας δεν αστειευεται πουθενα,απο το www.iliatora.gr Από καθαρή τύχη και χάρις στην εμπειρία του καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου Deautchland αποφεύχθηκε στο παραπέντε... μια τραγωδία μέσα στο λιμάνι του Κατακόλου. Οι ισχυρότατοι άνεμοι που από τα ξημερώματα σαρώνουν τα παράκτια της Ηλείας είχαν ως αποτέλεσμα το κρουαζιερόπλοιο κατά την διαδικασία προσέγγισης στο λιμένα να παρασυρθεί από τους δυνατούς ανέμους, με κατεύθυνση στο σημείο όπου ήταν δεμένο το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Κατακόλου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Η ψύχραιμη αντίδραση του καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου, και η αστραπιαία κίνηση να θέσει σε ανάποδη λειτουργία τις μηχανές του πλοίου, είχαν ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα στο παραπέντε! Ύστερα από αυτό το συμβάν και με δεδομένο τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, ο καπετάνιος αποφάσισε να μην ελλιμενίσει το κρουαζιερόπλοιο στο Κατάκολο και αναχώρησε για τον επόμενο προορισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο του Κατακόλου, τα άλλα δύο καράβια-κρουαζιερόπλοια έδεσαν χωρίς πρόβλημα στο λιμάνι, παρά το γεγονός ότι συνέχιζαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι κατά την διαδικασία της προσέγγισης
proud_ionian Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 μεσα στο 2011, αναμενονται στο κατακολο 403 προσεγγισεις κρουαζιεροπλοιων. υπαρχουν μερες που θα εχει και 6 προσεγγισεις. (ΥΓ: την ειδηση αναπαραγουν πολλα sites σημερα: news bomb, thebest, pyrgosnews etc)
.voyager Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 6 προσεγγίσεις στο Κατάκολο σήμερα με Costa Pasifica, MSC Opera, Norwegian Jade, Thomson Spirit, Princess Danae και Coral.
NHSOS XIOS Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 στο λιμανι λογω της αφιξης του GOLDEN IRIS απο Ισραηλ.
.voyager Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 (edited) Να σημειώσουμε πως τη φετινή σεζόν το Κατάκολο παρουσιάζει μείωση της τάξης του 15% στις προσεγγίσεις κρουαζιεοπλοίων, έναντι του 2011. Ωστόσο, η μείωση αυτή αφορά στην αποχώρηση μικρών κρουαζιεροπλοίων (400-600 επιβατών) και δραστηριοποίηση νέων, μεγαλυτέρων, δυναμικότητας χιλιάδων επιβατών. Αυτό, σε συνδιασμό με τις έκτακτες προσεγγίσεις (που είναι υπολογισμένες στο περσινό σύνολο και ήταν 30, όσες περίπου υπολογίζονται και για φέτος) φέρνει τον συνολικό αριθμό επιβατών στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Ο πιο προσοδοφόρος μήνας και φέτος αναμένεται να είναι ο... Οκτώβριος! Συνολικά 61 κρουαζιερόπλοια θα δέσουν στο λιμάνι το μήνα αυτο, όταν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη θα υπάρξουν 41 και 47 προσεγγίσεις, αντίστοιχα. Edited September 26, 2012 by proud_ionian
proud_ionian Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 κρουαζιερα στο χαος σημερα για τους ζακυνθινους και τους κεφαλονιτες. λογω ναρκης η σταρουκλα προσπαθησε να φορτωσει στο κατακολο
proud_ionian Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 πασχαλινη υποδοχη περιμενει την πεμπτη (μεθαυριο) στο κατακολο, το Norwegian Jade.
.voyager Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 (edited) Μαύρα μαντάτα απ' το Κατάκολο! Η είσοδος στο λιμάνι φυλάσσεται και δε μπορεί κανείς να μπει μέσα. Πέρα από την πλάκα, μέχρι πρότινος μπορούσες να περπατήσεις (ή να μπεις και με αυτοκίνητο) στο μπαστούνι μεχρι τον προσήνεμο μόλο, φτάνοντας στην πλώρη του εκάστοτε ελλιμενισμένου πλοίου, σημείο πέρα από το οποίο δεν επιτρέπονταν τυπικά η πρόσβαση. Edited October 7, 2013 by .voyager
.voyager Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Mόνο το Norwegian Jade έδεσε στο λιμάνι σήμερα από τα πλοία που ήταν προγραμματισμένα. Τα Thomson Majesty, Noordam και AidaMar έφτασαν έξω από το Κατάκολο κι έπειτα αναχώρησαν προς άλλους προορισμούς, προφανως λόγω καιρού.
mytilene Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ,είναι που είναι ψιλοχ@@στες οι καπεταναίοι των συγκεκριμένων πλοίων τους βοηθάμε και μείς με -τα ανύπαρκτα λιμάνια-να την κάνουν με τη πρώτη ευκαιρία-δυσκολία.Τι να πείς!!
Stratos Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 και το Σαββατο ήταν τα Legend of the seas και MSC Magnifica όπως και κάποιο μικροτερο(οχι μπαλκονατο) αλλα δεν μπορεσα να διακρινω ποιο ήταν..
.voyager Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 (edited) Το μικρότερο ήταν το Delphin, Στράτο. Edited October 21, 2013 by .voyager
.voyager Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 (edited) To Costa Magica έδεσε στον υπήνεμο, το Zenith έφυγε. Είναι τόσο εκτεθειμένος ο κεντρικός μόλος (σε ανατολικούς; ) ή χαλάει ο κόσμος εκεί κάτω; Edited November 6, 2013 by .voyager
.voyager Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Την Τρίτη στο Κατάκολο τα Celebrity Equinox, MSC Fantasia και Costa Magica αρόδο.
.voyager Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Ένα δελτίο Κατακόλου στα γρήγορα για έστησα Proud και Mιλτιάδη Στο λιμάνι της Ηλείας ξεκίνησαν εργασίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο, ενώ το εργοτάξιο έχει στηθεί εδώ και δύο μήνες. Βλέπουμε στο λιμάνι από την περασμένη Τρίτη τα Costa Magica και Classica, καθώς και το MSC Fantasia. Στην πλώρη του Magica γίνεται καλλωπισμός, στο Fantasia ανεβάζουν tenders που κάνανε κάποιες δοκιμές (καλή φάση οι σκάλες που εξυπηρετούν τους επιβάτες όταν η απο-/επιβίβαση γίνεται με αυτά). Στον κόλπο το τάκνερ Minerva Rita.
proud_ionian Posted January 19, 2015 Author Posted January 19, 2015 (edited) τι κατακολο. θαλασσα των σαργασσων Edited January 19, 2015 by proud_ionian
proud_ionian Posted January 20, 2015 Author Posted January 20, 2015 και συνεχιζεται το αφιερωμα στον ιουλιο βερν. καλαμαρι χτες; χελωνα σημερα
.voyager Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 Ποδαρικό στο Ξεκ... στο Κατάκολο έκανε το Costa Luminosa και μάλιστα την 1η του 2016! Ακολουθεί το MSC Fantasia που καταπλέει το πρωί.
Panagia Ekatontapiliani Posted May 28, 2016 Posted May 28, 2016 Διενέργεια ελέγχου και κράτηση του Φ/Γ Leith σημαίας ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ στο Κατακολο Στο πλαίσιο ανάπτυξης υφιστάμενου σχεδιασμού ελέγχου πλοίων επί θεμάτων αρμοδιότητας Διευθύνσεων Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, διενεργήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Κατακόλου έλεγχος, τα αποτελέσματα του οποίου αξιολογούνται, σε Φ/Γ πλοίο σημαίας ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ με οκτώ (08) αλλοδαπούς πλήρωμα. Το εν λόγω πλοίο είχε εντοπιστεί από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Ζακύνθου απ' όπου και οδηγήθηκε στον ανωτέρω λιμένα. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε επίσης ότι έφερε ληξιπρόθεσμα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και απαγορεύτηκε ο απόπλους του. Πηγή: ΥΕΝ Οι λιμενικοί εξετάζουν ενδελεχώς στα αμπάρια του πλοίου για να εντοπίσουν το ύποπτο φορτίο του, σύμφωνα με το Ilialive πιθανόν να μεταφέρει όπλα η ναρκωτικά.
.voyager Posted May 4, 2017 Posted May 4, 2017 Χαμούλης από τουρίστες τις προάλλες στο Κατάκολο. Μου έχει λείψει η βόλτα προς τα κάτω, σε συνδυασμό με τις πανέμορφες ακτές, είναι η τέλεια ανοιξιάτικη βόλτα.
Petros P Posted December 28, 2017 Posted December 28, 2017 Τετραπλάσιο, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, είναι το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο, Αναρωτιέμαι αν εχει και αυτο να κάνει με το προαναφερθέν , αν και η ναυλωση εχει γινει απο τον Οκτώβριο. @thanosp do you have any clue? Quote Τετραπλάσιο, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, είναι το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο, καθώς τα βεβαιωμένα αποθέματα, τα οποία πιστοποιούνται από ανεξάρτητο οίκο, είναι 10,7 εκατ. βαρέλια έναντι 3 εκατ. που ήταν η εκτίμηση κατά την περίοδο που έγινε ο διαγωνισμός Αυτό ανέφεραν πηγές της Energean, η οποία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του κοιτάσματος. Ο σχεδιασμός της εταιρίας προβλέπει τη διεξαγωγή γεωτρήσεων το 2019, ενώ τον Αύγουστο εγκρίθηκε από το ΥΠΕΝ το πλάνο ανάπτυξης του κοιτάσματος και έχει υποβληθεί προς έγκριση η περιβαλλοντική μελέτη. Στην Ελλάδα, η εταιρία δραστηριοποιείται επίσης στον Πρίνο όπου τα βεβαιωμένα αποθέματα είναι 40 εκατ. βαρέλια συν 20 εκατ. επιπλέον δυνητικά όπως επίσης στις περιοχές Ιωαννίνων και Αιτωλοακαρνανίας, όπου έχουν ξεκινήσει οι ερευνητικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα στα Ιωάννινα η Ισπανική Repsol που συμμετέχει με 60% στις έρευνες έχει ξεκινήσει τη σεισμική έρευνα, ενώ για την Αιτωλοακαρνανία αναμένεται η επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και εν συνεχεία θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία μεταβίβασης του 60% και του ρόλου του Operator στην Repsol. Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν, επίσης, ότι η Energean έχει υποβάλει πρόταση στην Κυπριακή κυβέρνηση για διοχέτευση των αποθεμάτων του κοιτάσματος της Αφροδίτης μέσω υποβρύχιου αγωγού στον πλωτό σταθμό φυσικού αερίου που θα εγκατασταθεί ση θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ για την εξαγωγή των αποθεμάτων από τα κοιτάσματα Karish και Tanin που, επίσης, έχει αναλάβει Κοινοπραξία με συμμετοχή της Energean. Η λύση αυτή θεωρείται από την εταιρία φθηνότερη σε σχέση με την επιλογή της μεταφοράς του αερίου στην Αίγυπτο, όπου θα υγροποιείται για να εξαχθεί. Η συνολική επένδυση στο Ισραήλ για την εκμετάλλευση των δύο κοιτασμάτων θα φθάσει στο 1,5 δισ. δολάρια και η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Χρηματιστήριο για την άντληση κεφαλαίων. Αν επιλεγεί αυτή η λύση, η Energean θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Παράλληλα, το 2018 τίθενται σε εφαρμογή διοικητικές αλλαγές στον όμιλο: ο Δημήτρης Γόντικας, διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος των δραστηριοτήτων της Energean στην Ελλάδα ενώ Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean παραμένει ο κ. Μαθιός Ρήγας.
thanosp Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 Δεν έχω διαβάσει κάτι σε τοπικά μέσα της Καβάλας. Νομίζω πως είχα διαβάσει ότι στο Κατάκολο θα πάει το γεωτρύπανο που είναι αυτή τη στιγμή στον Πρίνο. Μήπως η νέα προσθήκη προορίζεται για το Ισραήλ? Με το νέο χρόνο θα μάθουμε περισσότερα.
thanosp Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 Ήρθε η ώρα της αλήθειας @Petros P. Το Stena Forth προορίζεται για τις έρευνες στο Ισραήλ.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now