Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη του πλοίου ΤΟΜRIZ A ανοικτά της Θεσσαλονίκης


Recommended Posts

Εν δυνάμει προσάραξη για το κοντεινεραδικο ΤΟΜRΙΖ Α της τουρκικής EMES. Δίπλα σε εκβολές ποταμού στο Θερμαικό, δεν είναι και δύσκολο να έχουν αλλοιωθεί τα βυθίσματα. Αν συνδυαστεί με την παρουσία δίπλα του ρυμουλκού ΜΑΚΕΔΩΝ ΙΙ ενισχύονται οι πιθανότητες.

post-24-128326980324_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ήμαρτον, αλλά εκεί που το δείχνει το screenshot, ποτάμι, χείμαρρος, ρυάκι που να καταβάζει φερτές ύλες από την μεριά του Καλοχωρίου δεν υπάρχει. Η εκβολή του Γαλικού είναι νοτιότερα. Αν βλέπω κάθε φορά καλά, χονδρικά σε αυτό το σημείο αγκυροβολούν τα πλοία που περιμένουν αρόδο στην Θεσσαλονίκη και από εκεί καταπλέουν/αποπλέουν.

(Αντιθέτως, από την ανατολική πλευρά, εκεί που δείχνει αραγμένο το Ι/Φ Flipper, στην Δυτική Παραλία της Καλαμαριάς-ας πούμε αυτήν που αντιστοιχεί στην Σοφούλη-πρέπει να υπάρχουν ρηχά λόγω φερτών υλών εξαιτίας της συνεχούς ροής ποταμών αλκοολούχων ποτών που καταναλώνονται σε ναούς πολύ εκτιμώμενους από τους πιστούς της Θεσσαλονίκης, όπως Όμιλος, Shark, Les Zazou :D).

Link to comment
Share on other sites

Παρ' όλο που μας άκουσαν:rolleyes: και μετά από λίγη ώρα πήραν ρυμουλκά;)...τζίφος...παραμένει ως έχει...με μόνιμο πλέον φύλακα δίπλα του...τον Κέρβερο.:rolleyes: ¨Εχω την εντύπωση ότι έχει κολλήσει για τα καλά, γιατί αφ' ενός προσάραξε με όλο τον δρόμο του και αφ ετέρου η προσπάθεια να αποκολληθεί μόνο του...μάλλον το παράχωσε για τα καλά. Ίσως, εάν έπαιρνε ρυμουλκά αμέσως να ήταν πιό εύκολα τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να ξερω λεπτομερειες για το ατυχημα και εφ' οσον δεν εχει αποκολληθει μεχρι τωρα παρα τις προσπαθειες με ή χωρις ρυμουλκο, σημαινει οτι ο Κερβερος δεν χρειαζεται να ειναι διπλα του, εχει κολλησει για τα καλα. Αντι για ρυμουλκο, θα το βοηθουσε καλυτερα ενας πλωτος γερανος που θα ξεφορτωσει κοντεινερ απο πλωρα για να ελαφρυνει το βαπορι και να ξεκολλησει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...