Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη πλοίων λόγω θυελλωδών ανέμων


Recommended Posts

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα πελάγη, σήμερα το πρωί δύο ξένα εμπορικά πλοία προσάραξαν στην Κω και την Σαλαμίνα, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός ναυτικών, αλλά ούτε και ρύπανση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΕΝΑΝΠ έξω από το λιμάνι της Κω και σε αμμώδη ακτή προσάραξε το φορτηγό πλοίο «Αμιράλ», το οποίο με πλήρωμα 14 αλλοδαπούς ναυτικούς και κενό φορτίου είχε καταπλεύσει για να αποφύγει την κακοκαιρία. Λίγο αργότερα στη Σαλαμίνα προσάραξε σε αβαθή και το με σημαία Σιέρα Λεόνε δεξαμενόπλοιο «Γιασμίν 5», το οποίο με επίσης 14μελές αλλοδαπό πλήρωμα είχε αγκυροβολήσει στην «ράδα» της Κυνοσούρας.

Πρώτο Θέμα

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη του Φ/Γ “AMIRAL AKDEΝIZ” σημαίας ΚΟΜΟΡΕΣ, την 23/01/09

Πηγη: ΥΕΝ

Αποκολλήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, με τη βοήθεια καταδυτικού συνεργείου και του Ρ/Κ «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» Ν.Π. 6427, από την θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ βορειοδυτικά λιμένα Κω, το Φ/Γ «AMIRAL AKDENIZ» σημαίας COMOROS, το οποίο είχε προσαράξει σε αμμώδη ακτή, την 23/01/09.

Το ανωτέρω πλοίο ρυμουλκήθηκε ασφαλώς σε αγκυροβόλιο της περιοχής ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι αποκαταστάσεως της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού εγγράφου διατήρησης της ισχύος των αντίστοιχων κυβερνητικών πιστοποιητικών και πιστοποιητικών κλάσης του πλοίου από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

Το Γιασμίν 5 παραμένει στο σημείο.έχουν βάλει προστατευτικά για πιθάνες διαρροές και έχει δέσει μπάριζα δίπλα του η οποία παραλαμβάνει ότι υγρό μπορεί μέσα απο το βαπόρι για να σηκωθεί όσο μπορεί.

Ο Πλοίαρχος του σύμφωνα με πηγές είναι Τουρκικής καταγωγής και έχει πολλά ¨κενά¨η κατάθεση του.

Ισχυρίζεται οτι ξέσυρε την στιγμη που και οι δύο του άγκυρες ήταν απάνω.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάθεση όλου του πληρώματος περιμένουμε για να μάθουμε τα ακριβή αίτια της προσάραξης.

Link to comment
Share on other sites

Προσάραξη του Δ/Ξ «YASMIN C» σημαίας SIERRA LEONE την 23/01/2009 στη Σαλαμίνα.

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009.

Αποκολλήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή του όρμου Σεληνίων Σαλαμίνας, το Δ/Ξ «YASMIN C» σημαίας SIERRA LEONE, το οποίο είχε προσαράξει την 23/01/2009.

Το ανωτέρω πλοίο ρυμουλκήθηκε ασφαλώς σε αγκυροβόλιο της περιοχής, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι αποκαταστάσεως της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού εγγράφου διατήρησης της ισχύος των αντίστοιχων κυβερνητικών πιστοποιητικών και των πιστοποιητικών κλάσης του πλοίου, από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Πηγή : YEN

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...