Jump to content
Shipfriends

minas

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by minas

  1. Φυσικά να μην σχολιάσω το γεγονός οτι πολλοί πειράζουν τα σωστικά μέσα απο περιέργεια για να δουν αν δουλεύουν και στην χειρότερη αφαιρούν σφυρίχτρες και λαμπάκια. Ο έλεγχος των σωστικών γίνεται απο τον safety officer και τον assistant safety officer, καθως και απο την αρμοδια αρχή. Η δικιά μας υποχρέωση ειναι να παρακολουθησουμε το βιντεο παρουσίασης των σωστικών μεσων , να ξέρουμε που θα βρούμε σωσίβια η το κουμπί ενεργοποιησης για φωτιά και που θα συγκεντρωθουμε σε έκτακτη ανάγκη. Αν κάνουμε αυτα τοτε βοηθαμε πολυ το πλήρωμα να κανει τα καθηκοντα του και αυτο με την σειρα του.
  2. Συγνωμη κυριοι καπετανιος σε ποντοπορα (VLCC )ειμαι και τα δικα μας σωσιβια αναβουν στην επαφη με το νερο!!!Για το Πρεβελης δεν γνωριζω και για αυτο ρωταω. Ευχαριστω
  3. Το Γιασμίν 5 παραμένει στο σημείο.έχουν βάλει προστατευτικά για πιθάνες διαρροές και έχει δέσει μπάριζα δίπλα του η οποία παραλαμβάνει ότι υγρό μπορεί μέσα απο το βαπόρι για να σηκωθεί όσο μπορεί. Ο Πλοίαρχος του σύμφωνα με πηγές είναι Τουρκικής καταγωγής και έχει πολλά ¨κενά¨η κατάθεση του. Ισχυρίζεται οτι ξέσυρε την στιγμη που και οι δύο του άγκυρες ήταν απάνω. Μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάθεση όλου του πληρώματος περιμένουμε για να μάθουμε τα ακριβή αίτια της προσάραξης.
  4. Είχα μάθει απο έγκυρη πηγή ότι το πλοίο αυτό το είχε πάρει ο Ευσταθείου και το ετοίμαζε για γραμμή προς Αλβανία απο Κέρκυρα ,και ότι υπήρχαν σκέψεις για αλλαγή μηχανών ,πράγμα όμως που κρήθικε ασύμφωρο. Οσο αφορά τα ύφαλα νομίζω ότι έχει πιάσει δέντρα και μύδια απο κάτω εκει πέρα που είναι.
  5. Καλησπέρα και πάλι.Πολύ ευχαρίστως φίλε Nick.Λοιπόν έχω μπροστά μου το ΚΕΠ συμπληρωμένο και μεταφέρω τα χαρακτηριστικά του πλοίου,: ολικο μηκος 140,81μ , πλάτος 23,18μ summer draft 7.655 m ,μικτο βάρος 5206 tons , νεκρο βάρος 9332 mt εκτοπισμα 5913 mt. Απο μηχανες είχε τις εξής ZL40/48 SULZER 2X5400BHP στις 540rpm και έβγαζε ταχυτητα 16 knots με κατανάλωση 27 tons. είχε τρείς ηλεκτρομηχανές 750 kw max Εσωτερικά το πλοίο έχει τρία επίπεδα .Lower deck στο οποίο κατεβαίνουν τα αυτοκίνητα ή κοντέινερ με ανέλκυστήρα (μπαίνοντας στο μέσο του πλοίου και δεξιά). Το main deck και το upper deck στο οποίο ανεβαίνουν απο εσωτερικά με μια μόνιμη ράμπα στα αριστερά και προς το μέσον του πλοίου.απο το upper deck υπαρχει και αλλη μία ανηφορική ράμπα η οποία παίρνει 4 κοντεινερ ακόμα,και είναι και η προσβαση για το accomodation.το πλοίο έχει μια ράμπα κατάπρυμα η οποία έχει την δυνατότητα περιστροφής δεξιά και αριστερά.επίσης υπάρχει και μιά ράμπα πλώρα δεξιά την οποία όμως δεν είχαμε χρησιμοποιήσει ποτέ. στην είσοδο του πλοίου απο την ράμπα στα δεξιά υπάρχει το control με όλα τα απαραίτητα για το σαβούρωμα -ξεσαβούρωμα (auto και manual)κατα την φόρτωση. το πλοίο έχει επίσης και bow thruster. απο χώρους ενδιαιτήσεως είναι πλήρη, σε τρία επίπεδα, με αρκετές καμπίνες καθώς πολλές φορές έπερνε και οδηγούς μαζί. τα ταξίδια που έκανε τότε ήταν Κάθε Πέμπτη στο Miami,κάθε Κυριακή Guatemalla(P.Cortes) και κάθε Δευτέρα Hondura (S.Tomas),και μεταφέραμε αυτοκίνητα - κοντέινερ και ψυγεία κοντέινερ. Για τα ψυγεία υπήρχαν εξαγωγές για τα καυσαέρια. Τέλος να πώ ότι το πλοίο ανήκε στην εταιρεία του Χανδρή. Για κάτι άλλο σχετικά είμαι στην διάθεση σας.
  6. καλησπέρα,το Αgean Pearl ειναι το προην Pacific Prosperity το οποίο ήταν το πρώτο μου βαπόρι σαν δόκιμος Πλοίαρχος. τα ταξίδια του ήταν Miami -Guatemala-Hondura το ετος 1992. Βλέποντας το στην δεξαμενή αυτές τις μέρες θυμήθηκα πολλές αναμνήσεις του παρελθόντως.Καλά ταξίδια σε όλους σας συνάδελφοι και καλές γιορτές.
×
×
  • Create New...