Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

στο νεο λιμανι το spirit στην B και το sfVI στη D (μισοφωτισμενα και τα δυο). στο παλιο λιμανι το τανι σβηστο, στο 11 το queen απο χτες το πρωι με φουνταρισμενες και τις δυο και κοκκινο φαναρι κρεμασμενο καταπλωρα, στο 13 πλαγιοδετημενο το elli t με την πλωρη στον κυματοθραυστη και τη δεξια φουνταρισμενη (ηρθε καποια στιγμη το σαββατο), στο 14 το sfII απο χτες το πρωι με τους καταπελτες κλειστους και σκαλα με φυσουνα στο δεξιο μπαρκαριζο.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

σημερα μεσα στο λιμανι απο τον χτεσινο αερα ηταν λες και ειχαν αδειασει ολα τα απορριματοφορα στη θαλασσα.

ο πολυ δυνατος αερας ειναι και ο λογος των χτεσινων καθυστερησεων των "ιταλικων"

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

αποψε στο παλιο λιμανι ειχαμε πραγμα. superfast VI για διανυκτερευση στο 16, κρητη ΙΙ στο 14, οπως παλια (εκτος δρομολογιων λογω του γνωστου προβληματος), ελλη τ στο 11 (μερθομισε μαλλον τη δευτερα απο το 16) και επτανησος στο 4. ηταν απο δευτερα μεσημερι λογω απαγορευτικου και απεργιας. αναχωρησε με μιση ωρα καθυστερηση στις 21.00 (ειχε φουνταρει και τις δυο αρκετα κλειδια λογω του καιρου που επικρατουσε χτες οταν ηρθε).

Link to comment
Share on other sites

και το σαββατο 11/02 νωρις το απογευμα μια απο τα ιδια. στο παλιο λιμανι τα δυο κρητη σε 16 και 14, θυμιζαν εικονα απο παλια. στο 7-8 το spirit. επισης στο 13 aegean tiffany, στο 18 αγιος γεωργιος, στο 10 πατρευς και omskiy 102 και στο 5 το υδρογραφικο στραβων και η ακατος 14.

στο νεο λιμανι σοφοκλης, superfast II και Cruise europa. λιγο μετα ηρθε και το superfast VI. με τη ληξη της απεργιας το βραδυ απεπλευσαν τα 3 και εμεινε μονο ο σοφοκλης.

περισσοτερες φωτο εντος.

gallery_1817_87_439006.jpg

gallery_1817_12_63349.jpg

Link to comment
Share on other sites

σημερα το μεσημερι κατα τις 14.00

στο παλιο λιμανι το κρητη ΙΙ παραμενει στο 14 (με ψοφια την αριστερη καδενα και μονο τις λεντιες να το κρατανε απο αριστερα μακρυα απο τον ντοκο), ενω οι ριζες του που εχει βγαλει φαινονται μεσα απο το νερο :D

πιο μετα στο 16 του παλιου λιμανιου πηγε το sfXI που οπου να'ναι θα την κανει για συρο.

στο νεο λιμανι το sfXII απο το πρωι, το cruise europa απο χτες (επαιρνε πετρελαια απο το tiffany), το sfII οτι ειχε ερθει και ο σοφοκλης απο χτες και αυτος. ολα αυτα με αρκετο κρυο και το παναχαικο χιονισμενο.

gallery_1817_3_113890.jpg

gallery_1817_36_122581.jpg

Link to comment
Share on other sites

το σαββατο νωρις το απογευμα, λιγο μετα τις 4, το sfVΙ φορτωνε, το cruise olympia ειχε φτασει λιγο νωριτερα και ξεφορτωνε, στο superfast I ξεκιναγε η φορτωση και ο σοφοκλετος περιμενε μοναχουλης και ερημος.

gallery_1817_36_346888.jpg

gallery_1817_239_32944.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πλοίο στην Πάτρα σήμερα.....

γωνια στην αγιου νικολαου (7-8) δεμενο απο παντου, χωρις να εχει φουνταρει.

στο νεο λιμανι ο σοφοκλης και το ευρωπη παλας

Link to comment
Share on other sites

σημερα το απογευμα ο θεολογος Β εξακολουθουσε να ειναι στην αγιου νικολαου, στο νοτιο λιμανι ηταν ο σοφοκλης (στην Α) και πισω του superfast II (B) και cruise europa (Γ). το κοκκινο και η cruisara αναχωρησαν λιγα λεπτα μετα τις 18.00 πρωτα το κοκκινο.

ο σοφοκλης πια ριζες εβγαλε στο νεο λιμανι. μου κανει εντυπωση που δεν το εβαλαν απο την αρχη να δεσει στο παλιο (14, 11 ή 16) και το εχουν να πιανει πρωτο τραπεζι πιστα.

gallery_1817_454_90520.jpg

gallery_1817_454_214732.jpg

Link to comment
Share on other sites

τις δυσκολιες που εχουν τα αμφιπλωρα να δενουν στο ριο, ειδικα με ασχημες καιρικες συνθηκες, τις εχουμε δει. απο οτι φαινεται η λυση που εχει επιλεγει ειναι στις δυσκολες μερες και στα repos τους, τα αμφιδρομα ερχονται και δενουν στην κεντρικη λεκανη του παλιου λιμανιου. το ειχαμε δει και τις προηγουμενες μερες το ειδαμε και σημερα που ο πατραικος και το στενο του ριου εβραζαν με ανατολικους ανεμους 8-9+ μποφωρ.

το γεωργιος στο 11, διπλα του το σαλαμινια ΙΙ, στη θεση που πριν δεκαετιες εδεναν το ιονις και το countess m (δεξια απο τη ραμπα του 10)

post-1817-0-60177300-1331381720_thumb.jp

στο 9 "πρυμνιο"δετημενο το θεολογος β και στη γωνια το μαρια ελενη.

(οι φωτο ειναι απο κινητο και με δυνατο αερα)

στο 5 ειχε δεσει το επτανησος. αφου κατεβασε βαρελακια και ΜΕS, γυρισε στο 4.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

εξακολουθω να απορω που εχουν εναμισυ μηνα τον σοφοκλη στο νεο λιμανι. θα μπορουσαν να τον φερουν καποια στιγμη στο παλιο (με το πληρωμα ενος κρητη ή του spirit). θ' αδειαζε η θεση στο νεο και θα ηταν ευκολια για ημερευσεις/διανυκτερευσεις. καλυτερα ειναι για την ανεκ δηλαδη να πηγαινοφαιρνει τα κρητη οταν εχουν ημερευσεις;

Link to comment
Share on other sites

07-04-12

λογω της αργιας του Πασχα των Καθολικων, στο παλιο λιμανι ξεκουραζονται το superfast VI στο 16 (ηρθε σαββατο ξαναξεκινα τη δευτερα) και hellenic spirit στο 14 (ηρθε παρασκευη φευγει αυριο). το βραδυ που περασα καποια στιγμη απο την οθωνος & αμαλιας (παραλιακη) το spirit ηταν σχεδον τελειως σβηστο :eek: (ελαχιστα φωτα σε καμπινες και το ανω γκαραζ), ενω το κοκκινο ειχε πολυ περισσοτερα φωτα αναμενα, αλλα απειχε απο αυτο που ξεραμε ως τωρα (και η τσιμινιερα σβηστη εννοειται).

στο νεο λιμανι εκτος απο τον ξεχασμενο σοφοκλη, ηταν και τα superfast I και cruise olympia. εφυγαν μετα τις 18.00 με διαφορα 10λεπτου (πρωτο το κοκκινο), εμπλουτιζοντας την ατμοσφαιρα με ενωσεις θειου και ανθρακα :rolleyes: .

επτανησος μονο το μεσημερι, στο 4 οπως παντα.

gallery_1817_138_228285.jpg

gallery_1817_36_421420.jpg

ΥΓ: στη ραδα ενα μοτορσιπακι και στο 10 πλαγιοδετημενο το aegean tiffany

Edited by proud_ionian
2012 oxi 2011
Link to comment
Share on other sites

08-04-12

To μοτορσιπακι στη ραδα λεγεται furkan. Στο παλιο λιμανι παραμενει το Superfast VI, ενω στο 14 ειναι το Superfast XI για διανυκτερευση. Το spirit μεθορμισε το μεσημερι στο νεο λιμανι για να φορτωσει, λιγο μετα την αναχωρηση του επτανησος (κατα τη μια δηλαδη). περιμενε πρωτα να μπει το superfast II και μετα εδεσε και αυτο. το ΙΙ μενει πατρα αποψε λογω καθολικου πασχα. ο σοφοκλεας εννοειται οτι εχει βγαλει ριζες. α οι δραγες στον κυματοθραυστη του νοτιου λιμανιου εχουν αυξηθει λογω των επικειμενων εργων επεκτασης.

Μουτσισιμας Γκρατσιας :D στους τρεις ανηλικους αφγανους που με παρατηρουσαν οσο φωτογραφιζα B) και ειδικα σε εκεινον που "φωτογραφιζε" :P επαναλαμβανοντας καθε κινηση μου :lol:

gallery_1817_69_537965.jpg

gallery_1817_87_217221.jpg

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ξημερωματα δευτερας πασχα, καποιος φουνταρε στο παλιο λιμανι

η χελλενικ κωστ' γκαρντ λεμεεε'[/color]]

Μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πάτρας ενημερώθηκε από το ΕΚΑΒ για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στον παλαιό λιμένα της Πάτρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου διαπιστώνοντας ότι ο μοναδικός επιβάτης και οδηγός του οχήματος είχε εξέλθει μόνος του, καλά στην υγεία του, ενώ για προληπτικούς λόγους διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μου μεταφέραν ότι τα επιβατηγά πλοία διεθνών πλόων-λόγω των επεισοδίων-δένουν στο παλιό λιμάνι της Πάτρας! Αληθεύει κάτι τέτοιο? Τόσο σοβαρά είναι τα πράγματα που επηρεάζει και τα πλοία?

σημερα το απογευμα στο παλιο ειδα μονο ευρωπη (που εχει διανυκτερευση) και σοφοκλη (ξεχασμενο απο θεο και ανθρωπους B) ). στο track του ais παντως δεν φαινεται να εδεσαν στο παλιο. σημερα παντως ηταν ηρεμα τα πραγματα, για χτες δεν ξερω αν φορτωσε κανενα στο παλιο για προληπτικους λογους

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

σημερα το μεσημερι κατα τις 15.30 στο νεο λιμανι ηταν superfast VI, forza & florencia, ενω την ιδια ωρα απο το 16 του παλιου λιμανιου αναχωρουσε το torm lotte, με τη βοηθεια των ρκ αμαζων και πατρευς.

προκειται για ενα τριχρονο ice class νορβηγεζικο oil/chemical tanker κινεζικης κατασκευης, που φερει τη σημαια της δανιας (του βορρα, οχι του νοτου :D ).

πρεπει να κανει συχνα ταξιδια στον αρκτικο ωκεανο, εξ ου και η περτικαλι B) υπερκατασκευη

[media=]

[/media]

gallery_1817_23_354581.jpg

ΥΓ: την προηγουμενη παρασκευη το queen ειχε δεσει στο παλιο λιμανι (στο 11).

Link to comment
Share on other sites

πλοιο με ερυθρολευκη σημαια χτες (το lotte με δανεζικη), πλοιο με ερυθρολευκη σημαια σημερις (το γεια σου :P μαρμαρις με τουρκικη).

γυρω στις 12.15 ειχε δωσει κραττει εξω απο το λιμανι και το ειχαν πλησιασει τα ρυμουλκα για να πιασουν καβο και η πιλοτινα. (φωτο απο την αφιξη δεν παιζει).

δεμενο (και αυτο) στο 16, με την πλωρη προς την πολη.

λογω των μεγαλων βυθισματων στο deepwater port της πατρας :rolleyes: ολα τα μεγαλα ποντοπορα που ερχονται (κυριως product tankers) ερχονται μισοξεφορτωτα (μεχρι 8 μετρα βυθισμα)

εκτος απο τον τουρκο, ειχαμε και... μαλτεζο B)το νικολαος μ στο 13.

gallery_1817_23_368527.jpg

ΥΓ: 20.00 στο νεο λιμανι δεν υπηρχε ψυχη ζωσα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...