Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

το product tanker merlin trader, ειναι στο 13 (με την πλωρη προς τον κυματοθραυστη) τουλαχιστον απο την παρασκευη. εχει μπλε τσιμινιερα με λευκο το C και το Ι (ή μηπως L).

επισης στο κεφαλι του 1, πρυμνιοδετημενο απο μεσοβδομαδα το combi roro του Nick the Greek ESTHER 1

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

το merlin trader τελικα εχει C T στην τσιμινιερα. επισης εχει λιβεριανικη σημαια και 26 χρονια στην πλατη. το esther I εξακολουθουσε να ειναι στο 1, ενω διπλα του πλαγιοδετημενο κατι μερες, ειναι ενα μοτορσιπακι, το liana που μοιαζει πολυ στο πρωην Oro-1 (αλλα δεν ειναι). Στη ραδα ηταν το Glaros (οχι το παλιο ποσταλι;)) και το porto I.

γυρω στις 12 μπηκε το ΕΛΛΗ Τ απο βορεια για το 10 ραμπα (λογω isps) και ξωπισω του το superfast XII, για το 14 (με μανουβρα εξω απο το λιμανι. μετα μπηκε και το sfXI για το 11 και διπλα ου εδεσε το πορτο για bunkers.

το κεφαλονια στο (εκτος isps) 4, απο οπου εφυγε στην ωρα του, απο νοτια.

ΥΓ: η νοτια λεκανη του λιμανιου ειχε (προς το 3 βασικα) μια τεραστια κηλιδα. οχι δεν ηταν πετρελαιοκηλιδα. ηταν μουργα απο λιολαδο και μυριζε σα λιοτριβειο ολο το λιμανι. ενα φουσκωτο του λιμενικου εψαχνε να βρει απο ποιο βαπορι... εχαναν λαδια, αλλα πολυ πιθανον να ειναι και απο τους οχετους που βγαινουν στο λιμανι.

Ασχετο, ας πει καποιος στα παιδια του ΛΣ, οτι δεν βγαινουν για φωτογραφηση . μαχιμο σωμα ειναι. (και καλα).

Edited by proud_ionian
ΥΓ
Link to comment
Share on other sites

χτες λογω του... προχωρημενου της ωρας:mad:, ξεχασα να πω οτι στο 10 ειναι (με την πρυμη προς το 9) το υπο λιθουανικη σημαια coaster DAINA, που το εχουμε ξαναδει προσφατα.

το merlin trader περναγε τη βορεια κατα τις 16.20. ελυσε με τη βοηθεια των ρκ, αμαζων και ερμης. το pasiphae palace, ηταν στο 16, το ionian queen στο 15 πρυμνιοδετημενο (λογω του merlin), το superfast VI στο 14, το horizon στο 7-8. το esther I ειχε μεθορμισει απο το 1 στο 9, πρυμη πρυμη με το DAINA και οριακα με το horizon.

το hellenic spirit ηταν ραδα (φουνταρισμενο νοτια της νοτιας) οταν κατεβηκα και μπηκε μετα την αναχωρηση του horizon (απο βορεια και τα 2) και εδεσε στο 7-8 για διανυκτερευση. μεταξυ 16.30 και 18.00 μεθορμισε και το liana απο το 1 στο 18.

το κεφαλονια στην ωρα του 19.50 ηταν δεμενο στο 4.

ΥΓ το pannonia , απο το μπαστουνι της ιχθυοσκαλας, εχει μεταφερθει απεναντι αναμεσα στα ψαραδικα. δεν ξερω αν οφειλεται στον ΙSPS:D ή στα πουνεντογαρμπια της προηγουμενης εβδομαδας που εκαναν πολλες ζημιες στην παραλιακη ζωνη της αχαιας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
ΥΓ το pannonia , απο το μπαστουνι της ιχθυοσκαλας, εχει μεταφερθει απεναντι αναμεσα στα ψαραδικα. δεν ξερω αν οφειλεται στον ΙSPS:D ή στα πουνεντογαρμπια της προηγουμενης εβδομαδας που εκαναν πολλες ζημιες στην παραλιακη ζωνη της αχαιας.

εδω και κατι μερες ειναι ξανα στην προηγουμενη θεση και μονιμως στην ελευθερη μπαντα ενα μικρο πλεουμενο, απροσδιοριστου αντικειμενου, αλλα μαλλον κατασχεμενο και αυτο.

στην ραδα ειναι απο την προηγουμενη εβδομαδα το γνωστο Captain Mohamed K, ενω στο 9 (που μετα την "εφαρμογη" του isps φιλοξενει μοτορσιπακια) ξεκουραζεται το ΙΤΙDAL1

Link to comment
Share on other sites

σημερα το πρωι το μαγαζι ειχε αρκετο πραγμα. pasiphae palace στο 16, superfast XI (απο χτες) στο 14, Ionian Queen στο 15 (στις αγκυρες), αγιος γεωργιος πλαγιοδετημενος στο 13, superfast XII στο 11, ionian sky στο 10 ραμπα, blue horizon στο 4, κεφαλονια στο 3 (εφυγε στην ωρα του απο νοτια), ενω λιγο μετα τις 12.30 μπηκε απο βορεια και εδεσε στο 7-8 το Hellenic Spirit), ευριπος στο 10, ενω στη ραδα ειχαμε 2 απο την πρωην USSR, vega II & pavel grbovskiy.

ξεχασα να πω οτι ηταν η χαρα του μεταναστη σημερα οι ελευθερες περιοχες του λιμανιου. στις εκβολες του μειλιχου (βορειο οριο της λιμενικης ζωνης, απεναντι απο το club ροδον οπου ειναι το δημοτικο parking), καμια εκατοστη afganionians:p χαιρονταν τα γαργαρα (λεμε τωρα:D) νερα του πατραϊκου κολπου, περιπου οπως τους γεννησε η μανουλα τους στις στεππες της κεντρικης ασιας. ενω αντιθετα στην παιδικη χαρα του φαρου, απεναντι απο τον αγιο ανδρεα (αναμεσα σε παλιο και υπο κατασκευη λιμανι), αρκετες οικογενειες αλβανων (κυριως) και ρουμανων (ελαχιστοι) ειτε ψαρευαν, ειτε επαιζαν στις κουνιες κλπ.

Edited by proud_ionian
ΥΓ πασχα ελληνων πασχα
Link to comment
Share on other sites

τη δευτερα το απογευμα μια νταλικα παραλιγο να πεσει στη θαλασσα. για την ακριβεια η μιση ηταν στο κενο. η ολη φαση εγινε στο 15, αλλα δεν εχω μαθει πολλες λεπτομερειες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το vega II παραμενει στο 1!!:confused:.

στο 10 εδω και 2 μερες το chemical tanker HELLAS ξεφορτωνει πρωτη υλη για τοπικο εργοστασιο οινοπνευματοποιΐας.

επισης στο 10 εδω και μια εβδομαδα το μαλεβη ανδριανα (το γνωστο πλωτο bar) ετοιμαζεται να ξεκινησει για φετος.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

σημερα το μεσημερι, γυρω στη 1, μελος πληρωματος πλοιου της γραμμης πατρας ιταλιας, κατεβαινε (με τη φορμα του και το ταμπελακι του) τον πεζοδρομο της Ραδινου, φορτωμενο με σακκουλες οπωροκηπευτικων.

προφανως ειπανε να ρεφαρουν την αυξηση της τιμης του πετρελαιου και ψωνιζουν απο το Μαρκατο. (η παλια αγορα της πατρας οπου γινεται και η σαββατιατικη λαϊκη).

ΥΓ απο μη εισηγμενη εταιρεια ηταν.

Link to comment
Share on other sites

στο συνεδριακο κεντρο του ΟΛΠΑ (στη θεση 3), ειναι το στρατηγειο ολων των υπηρεσιων της Νομαρχιας για τη διαχειριση των συνεπειων του σεισμου.

ακουστηκε οτι αστεγοι και οσοι φοβουνται να πανε σπιτια τους "θα φιλοξενηθουν σε ελλιμενισμενο πλοιο". μαλλον το sfXII Θα αφορα η φημη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
το Ηannibal II ξανα στην πατρα, στο 13. οταν το ειχα πρωτοδει, πριν εναμισυ χρονο ειχε σημαια Τυνησιας, τωρα μου φανηκε οτι ειχε παναμεζικη. ηταν του αγιου πνευματος εδω και παρεμενε μεχρι (τουλαχιστον) την τεταρτη το πρωι.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

χθες το βραδυ ενας γαλλος φωτογραφιζε το λιμανι, κομαντο του λιμενικου του εκανε συσταση να σταματηση ο γαλλος αντεδρασε και προσπαθησε να επιτεθει, συνεληφθη και σημερα οδηγηθηκε στο αυτοφωτο για αντισταση κατα της αρχης.

αυτη ειναι η επισημη εκδοχη. οι γαλλοι λενε αλλα. ο γαλλος ειναι δημοσιογραφος, γνωστος υπερασπιστης των ανθρωπινων δικαιωματων, προσπαθουσε να φωτογραφισει τους λιμενικους ενω φερονταν με ευγενια:D σε αφγανους. οι λιμενικοι ζητησαν να παρουν τη μηχανη πεσαν μερικες ψιλες (ο γαλλος ειναι κατηγορια φτερου οποτε καταλαβαινετε;)) και σημερα το πρωι οδηγηθηκε σιδηροδεσμιος στο αυτοφορο.

εννοειται οτι το θεμα παιζει ηδη στη γαλλια, ενω με το θεμα ασχολειται το γαλλικο προξενειο στην πατρα και η γαλλικη πρεσβεια.

στο λιμανι το μονο ενδιαφερον η παρουσια της ΦΓ Σπετσες για τη ναυτικη εβδομαδα.

Link to comment
Share on other sites

το ρορο Ναυπλιο ηταν στην πατρα μεχρι χτες το βραδακι. εφτασε καποια στιγμη το σαββατο (σαββατο απογευμα το ειδα στον κορινθιακο αναμεσα σε αιγιο και παναγοπουλα).

Link to comment
Share on other sites

το πρωι της 10/7 και ενω το Furopoort ετοιμαζεται να δεχτει την Αργω, αρχιζει το πρωινο τραινο να φτανει. το superfast XII ειναι ηδη στο 14, μετα απο λιγο φτανει ο ερωτοκριτος απο βορεια, γυρνα επ'αγκυρα με τη βοηθεια του ρ/κ αμαζων και μαυριζει το λιμανι:D.

ταυτοχρονα το superfastV φτανει απο νοτια και δενει στο 11, με τη βοηθεια του ρ/κ πατρευς.

το κεφαλονια εχει ηδη φυγει απο νοτια (ηταν στο 4) και συναντα το ionian king που παει για τη βορεια.

το βραδακυ της κυριακης 13/7, λογω της αργους και του πηγασου (μπλεξαμε τον ιασονα με τον περσεα:D), το κεφαλονα μπηκε για το 4 απο βορεια. στο 18 ηταν ο αη γιωργης, στο 14 το sfXI, στο 12 το ακταια2 στο 10 το κατασχεμενο γιωτ saga, το πατρευς και το πλωτο του λσ για τη διωξη της λαθρομεταναστευσης. α στο κεφαλι της αγιου νικολαου, οπως καθε μερα φετος το μπαρ "εν πλω" (κατα κοσμον μαλεβη ανδριανα)

Link to comment
Share on other sites

το VTS της πατρας δεν λειτουργει
λειτουργουν ομως τα φορητα ρανταρ με τα οποια εχουν εφοδιαστει οι ανδρες του Κ.Λ.Π.:rolleyes: και γραφουν για υπερβολικη ταχυτητα μαζικα. το μεγαλυτερο οριο ταχυτητας στο λιμανι νομιζω ειναι τα 40χλμ:eek: και οπως καταλαβαινετε η αποχη πιανει πολλους;)

σημερα ηταν στο λιμανι και το Ν/Α Πλειας (στο 5 με την πλωρη προς το 4).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

τη δευτερα ερχεται στην πατρα ο ΥΕΝΑΝΠ, για να συζητησει με τους τοπικους φορεις θεματα αρμοδιοτητας του και κυριως για το, επι 12 χρονια:eek: υπο κατασκευη, νεο (?) λιμανι.

θα δει πολλους και διαφορους, αλλα πρωτον απο ολους θα δει τον... μητροπολιτη χρυσοστομο:eek:. γνωστος για τη ναυτοσυνη του ο σεβασμιοτατος. γεννημα θρεμα τριπολιτσιωτης, πρωτοδε τη θαλασσα στα 18 που πηγε αθηνα.

στο λιμανι ειχαμε κινητικοτητα στο θεμα του υπο κατασχεση yacht saga που κοντευει 20 μηνες εδω. απο το 10 εχει μετακινηθει στο 9, εχει πλεον ελληνικη σημαια πρυμα και μια αλλη (απο αυτες τις ακυρες που βαζουν πολλοι σκαφατοι) στο αλμπουρο. δουλευαν οι ηλεκτρομηχανες και υπηρχε κοσμος πανω (ελληναραδες). δε διαβασα να πουληθηκε αλλα μαλλον καποια εξελιξη ειχαμε. εξωτερικα χιλιοχτυπημενο ειναι ακομη.

στην αγιου νικολαου εχουν μαζεψει ενα μικρο μερος της περιφραξης για να ειναι αδειο το κεφαλι.

στο 10 σημερα ηταν το μοτορσιπ χριστινα που συνηθως προτιμα την κερκυρα.

το κεφαλονια ηρθε κατα τις 11.15 (11.30 εδεσε στο 4) γεματο κοσμο.

την ιδια στιγμη εφτασε το sfXI και εδεσε στο 14, αφου μανουβραρε εξω, ξωπισω μπηκε απο βορεια το ionian queen και εδεσε στο 16.

12.30 μπηκε το horizon για το 11 και καπακι το ionian sky για το 10 ραμπα (παντα απο βορεια).

α, μην ξεχασω και το υδροπλανο που ηρθε καποια στιγμη και εφυγε. πλεον εδω και καιρο δεν δενει μεσα στη μαρινα (στον πλωτο μωλο που εδενε αρχικα), βορεια απο τη μαρινα πριν το καρναγιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

κλασσικο πρωινο τραινο χτες κατα τις 11, με επανεμφανιση παλιων σταρ της περιοχης (elli T & Blue Star 1).

εμπορικα δεν υπηρχε τπτ. οι μονιμοι θαμωνες ολοι εδω (ρυμουλκα, απορρυπαντικα, σλοπς, saga, panonia etc).

γυρω στις 11 Ελλη Τ και Κεφαλονια ηταν κανα μιλι εξω απο το λιμανι (εξω απο τη νοτια) με το Ελλη να ειναι μπροστα και τα δυο να εχουν ηδη μειωσει ταχυτητα στα προβλεπομενα. το ελλη παρολο που ηταν μπροστα, σεβαστηκε το κεφαλονια:Dεκοψε και το αφησε να μπει πρωτο. προφανως και υπηρξε καποια συνενοηση. το κεφαλονια πηγαινε στο 4 και το ελλη στο 3, οποτε αν εμπαινε πρωτο το ελλη (οπως ειναι και τα 2 γρηγορα στη μανουβρα) το κεφαλονια θα εριχνε καταπελτη κατα τις 12.

την ιδια στιγμη το sfXII μπηκε απο βορεια εκανε δεξια στροφη στη βορεια λεκανη και με αναποδα πηγε στο 14. ολα αυτα με το ικαρος παλας στο 16.

κατα τις 12.15 μπηκε και το blue star 1. μετα απο 2 χρονια αναμεσα στις χωρες του ουισκυ και του τεν τεν:D ηρθε σε γνωριμα μερη. κλασικα αφιξη απο βορεια και μανουβρα για το 11.μεχρι να δεσει ειχε φυγει και το κεφαλονια. μετα το bs1 απο βορεια ηρθε και το ionian king και εδεσε 10 ραμπα στις αγκυρες.

το απογευμα το ολυμπια παλας πηγε στο 4 οπου και κοιμηθηκε το βραδυ και το superfastV (μισευει και αποχαιρετα:() στο 14 στη θεση που του αφησε το ομοσταυλο.

το ελλη βγηκε απο βορεια 6 παρα κατι και το bs1 αμεσως μετα εφυγε απο νοτια. απο βορεια βγηξε και το king λιγο πριν το ελλη.

Link to comment
Share on other sites

συνεχαω με τα σημερινα. το μεσημερι, εκτος απο βροχη ειχαμε πραμα

olympia palace στο 4, απο υπνο, europa palace στο 7-8 για υπνο και να παιρνει καυσιμα, saga στο 9 οπως παντα, leuvediep στο 10, hellenic spirit 10 ραμπα, blue horizon στο 11, the emerald στο 13 με την πλωρη προς τον κυματοθραυστη, ionian queen 15 μεση και λευκα ορη 16 γωνια.

το spirit μολις βγηκε απο βορεια εκατσε ακινητο κανενα 10λεπτο, μαλλον λογω καποιου αντικειμενου στην αγκυρα. ενω μολις εφυγε το spirit βιραρε και το queen.

κορυφαια σκηνη βεβαια οταν οι επιβατες του emerald που επεστρεφαν, περπαταγαν ανεμελα μεσα στο λιμανι παρεα με αφγανους τουριστες:D. πλακα πλακα ενας που ειχε μπει στο olympia εγινε τσακωτος και τον εβγαλαν δεμενο χειροποδαρα 4 λιμενικοι. ουτε ο Dr Lecter να ηταν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ξεχασα να πω οτι εδω και καμια βδομαδα, στο 9 πρυμα απο το saga ειναι 2 μικρα ξυλινα σκαφη το ενα μοιαζει με παλιο αλιευτικο (ξυλινο) που εχει υποστει μετατροπες) και το αλλο σαν τορπιλακατος που εχει γινει τουριστικο. και τα 2 εχουν μαυρα χαλια εξωτερικα. δεν ξερω αν ειναι απο κατασχεση ή καποιος τα εφερε εδω για ανακαινηση και εκμεταλλευση

Link to comment
Share on other sites

απο οτι πηρε το ματι μου, νατοϊκη μοιρα εξουδετερωσης ναρκων με γερμανικα και βρετανικα (τουλαχιστον αυτες τις 2 σημαιες ειδα) πλοια ειναι στο 16. απο το απογευμα γυρναγαν οι hill billies στο Furothampton.

το ολυμπια αποψε διανυκτερευει στο 5. οχι γωνια για να ειναι αδεια η ραμπα του 4 και με την πλωρη να περισσευει καμια 40ρια μετρα απο το κεφαλι της αγ νικολαου. παλι καλα που εχει φουνταρει γιατι ετσι και βαλει κανενα καιρο...

μπραβο στο traffic παντως για την επιλογη θεσης:mad:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

την τριτη το βραδυ μια πειραγμενη 3.16 με οδηγο και συνοδηγο 2 22χρονους απο την λεβεντογεννα δυτικη αχαϊα (πατατες χαλία) ;), βουτηξε στα καθαρα νερα του λιμανιου της πατρας:D. ερχοταν απο 5 πηγαδιων (θεση 16) προς γουναρη (θεση 3) αλλα λογω της χαμηλης ταχυτητας και της νηφαλιοτητας:rolleyes: του οδηγου, βρεθηκε στη ραμπα του 4 και απο εκει στον πατο. οι νεαροι ευτυχως τη γλυτωσαν χωρις γρατσουνια και ο αυτοκινητο ανελκυστηκε την τεταρτη το πρωι. μη μας πιανει και τη θεση:D

Link to comment
Share on other sites

κυριακατικη βολτα στο λιμανι σημερα, με αρκετους πατρινους στα παγκακια του μωλου και αρκετους... αφγανους:D στην ερειπωμενη πρωην καφετερια του μωλου.

το ελλη τ απο νωρις στο 3, το superfast V 11.20 μανουβραριζε εξω απο τη βορεια για το 14, την ιδια στιγμη το Oasis of the Seas:D:p, εμπαινε απο νοτια για το 10 ραμπα. εκανε μια αρκετα γρηγορη (για τα δεδομενα του βαποριου;)) μανουβρα επ αγκυρα και εδεσε.

ξωπισω απο το κεφαλονια μπηκε το King. απο νοτια και αυτο, εδεσε στο 7-8 μετα απο μια επιβλητικη μανουβρα.

μεχρι να δεσει στο king ειχε δωσει 10λεπτο και το horizon που πλησιαζε τη βορεια για το 4.

απο εμπορικη κινηση δεν ειχαμε τπτ σημερα

Link to comment
Share on other sites

Η μερα του "ΟΧΙ" σημερα, παρελασεις δοξολογιες κλπ και στην πατρα ηταν ο υφυπουργος αναπτυξης κ.Βλαχος που παρακολουθησε την παρελαση και μετα τιμησε (με αλλους 15) τα ψαρια του πατραϊκου σε ψαρεστιατοριο του ριου.:rolleyes:

στο furopoort σημερα δεν ειχαμε μονο περαστικους, ειχαμε και βαπορια. elli t στο 16, superfast V (το πρωι) και europa palace (το απογευμα), στο 14, blue horizon στο 11.

το ionian king ηταν στις αγκυρες στο 10 ραμπα. ελυσε ακριβως στις 17.30, την ωρα που η μπαντα του δημου ξεκιναγε τον εθνικο υμνο, για την υποστολη της σημαιας απο τον ιστο που βρισκεται απεναντι απο τη ραμπα του 4. λιγο πριν λυσει εφυγε τελειωσε το bunkering απο το πορτο Ι (το ειχε στην αριστερη μπαντα), το οποιο πηγε στο olympic champion, που αποψε διανυκτερευει στο 4.

Το hellenic spirit διανυκτερευσε εδω, στο 7-8 και εφυγε στην ωρα του απο νοτια. σημερα η ατμοσφαιρα ηταν καθαρη και ο απογευματινος ηλιο εδινε σε ολα ενα κιτρινοπορτοκαλι χρωμα.

Star της ημερας το easycruise life που ηταν απο το πρωι στο 5 και μεχρι τουλαχιστον τις 21.00 ηταν ακομη εκει.

Γενικα πολυς κοσμος στο λιμανι σημερα. Τουριστες απο το easycruise, πατρινοι μετα την παρελαση, ζευγαρακια για να χαρουν τον ηλιο και να βγαζουν φωτο με τα κινητα, proud_ionians για επιλεκτικες φωτογραφισεις, αφγανοι και διαφοροι αλλοι ταλαιπωροι και εξαθλιωμενοι που εκοβαν βολτες και θαυμαζαν τα πλοια.

Α, μην ξεχασω και το σημαντικοτερο:D, το κεφαλονια το πρωι στο 4 και το βραδυ στο 11 (το βραδυ απο νοτια για το 11 με μια πολυ ωραια μανουβρα στο αναμεσα στο κεφαλι και τον κυματοθραυστη)

ΥΓ: θυμιζω παλι τις θεσεις του λιμανιου

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...