Jump to content
Shipfriends

Δελτίο κεντρικού λιμανιού


Recommended Posts

  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σήμερα στο Πειραιά είχαμε από κρουαζιερόπλοια το Empress και το Costa Marina. Το Θεόφιλος έδεσε μετά το δοκιμαστικό του στο προλιμένα. Το Jet Ferry 1 μεθόρμισε λίγα μετρά πιο μπροστά στην Ακτή Κονδύλη πλαγιοδετημένο (μήπως κάνει χώρο για το Mega Jet??).

Το Μαρίνα σήμερα που έφτασε στο Πειραιά έδεσε μπροστα από το Υπουργείο, με αποτέλεσμα το Πλατυτέρα των Ουρανών να δέσει στο ντοκ 3 δίπλα από το Παναγία Αγιάσου.

Link to comment
Share on other sites

Χθες είχαμε στο Πειραιά από κρουαζιερόπλοια το Thomson Celebration, το Athena, ενώ σήμερα είχαμε το κρουαζιερόπλοιο Bleu De France (ex Holiday Dream). Το Bleu De France δεν θυμάμαι να το έχω ξανά πετύχει στο Πειραιά τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον.

Τέλος στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη είναι το εφοδιαστικό Ζέφυρος, της ΕΛΙΝ.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσουμε στα κρουαζιερόπλοια που βρίσκονταν σήμερα στον Πειραιά, το MSC MUSICA (αναχώρησε γύρω στις 16.30), και το (μικρό μεν, κρουαζιερόπλοιο δε :D) ARTEMIS.

Να προσθέσω και μία φώτο από το όμορφο BLEU DE FRANCE που μας ανέφερε ο Π100, την στιγμή που περνούσε τα φανάρια του Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Το Θεόφιλος πριν λίγο μεθόρμισε από το προλιμένα στο ντοκ 3, ανάμεσα σε Δημητρούλα και Ανθή Μαρίνα. Ενώ το Super Jet γύρισε πλευρά εκεί που ήταν δεμένο στην Ακτή Τζελέπη, ώστε να ξεκινήσει το βάψιμο και από τη δεξιά πλευρά.

Link to comment
Share on other sites

Το The Aegean Pearl το μεσημέρι μεθόρμισε από το Ν.Μ Δραπετσώνας στο προλιμένα, μιας και πλησιάζει η ημέρα που θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του (15 Μάιου)

Μήπως αυτός ήταν και ο λόγος της μεθόρμισης του Θεόφιλου στο ντοκ 3 ???

Να αναφέρουμε στις σημερινές ...κινήσεις του λιμανιού και την μανούβρα του Αριάδνη κατά τις 11.30 το πρωί, που γύρισε και έδεσε με την πλώρη προς τον Άι Διονύση.

Link to comment
Share on other sites

Το Κρήτη ΙΙ σήμερα ξανά έδεσε σε ποιο γνώριμα νερά, δηλαδή στον Άγιο Διονύση και μπροστά του έδεσε το Λατώ.

Επειδή τα τρία κρουαζιερόπλοια που ήταν σήμερα στο Πειραιά δεν είναι τακτικοί πελάτες μας, ας τα δούμε. Το Asuka II ήταν δεμένο στη παγόδα, το Discovery στην Ακτή Ξαβεριου, δεμένο διπλα του ήταν το Europa, όπου αναχώρησε στις 19:00.

Τέλος στο ντοκ 3 είχε δέσει το Ελ. Βενιζέλος.

Link to comment
Share on other sites

Tελικά στο πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιεροπλοίων στον Πειραιά του ΟΛΠ, οι ώρες άφιξης σπάνια ανταποκρίνονται στις πραγματικές.

Έτσι από τις 5.00 σήμερα το πρωί ήταν ήδη δεμένα στο λιμάνι το επιβλητικό CELEBRITY SOLSTICE στην πρώτη του επίσκεψη στον Πειραιά (στην ακτή Ξαβέρη, με ώρα άφιξης 7.00), το GRAND MISTRAL στην παγόδα (επίσης ώρα άφιξης 7.00), το MINERVA στο κεντρικό τελωνείο (ώρα άφιξης 6.00), το NAUTICA στην ακτή Ξαβέρη (το μόνο κανονικά στην ώρα του), ενώ μία ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη, στις 7.00 αφίχθη το OCEAN VILLAGE TWO.

Τις αφίξεις έκλεισε αμέσως μετά το OCEAN VILLAGE, το εκτός προγράμματος (και κενό επιβατών) MONA LISA.

Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε τα 9 κρουαζιερόπλοια που ήταν χθες στο Πειραιά

Το Minerva ήταν δεμένο από τη προηγούμενη ήμερα στο κεντρικό τελωνείο, στη παγόδα ήταν το Costa Victoria & το Costa Luminosa, όπου αναχώρησε κατά τις 17:50. Στην Ακτή Ξαβεριου ήταν δεμένα, το Boudicca, το Nautica που ήταν από τη προηγούμενη ημέρα και αναχώρησε στις 18:20, το Aida Diva, το Star Clipper. Στο προλιμένα ήταν το Ruby Princess και το Orient Queen.

Μετά τις πρώτες αναχωρήσεις επέστρεψε το The Aegean Pearl στην Ακτή Ξαβεριου και αργότερα το Easycruise Life στο προλιμένα.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Νέες αφίξεις σήμερα στον Πειραιά το MEGAJET που έδεσε στην ακτή Τζελέπη, προερχόμενο από την Ελευσίνα, ενώ στον προλιμένα πίσω από το SEA STAR βρίσκεται δεμένο το ΙΛΙΟΝ.

Από κρουαζιερόπλοια είχαμε σήμερα στο ένδοξο μας λιμάνι :), το NOORDAM, το SEABOURN SPIRIT και το THE CALYPSO.

Μην ...ξεχάσω ;):D βέβαια και το EASYCRUISE LIFE το οποίο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες δεμένο στον προλιμένα, καθώς και τα ιστιοφόρα-cruiser STAR CLIPPER και WIND SPIRIT.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το πρωί έφτασαν μέχρι απέξω από το λιμάνι του Πειραιά το Ruby Princess και το Artemis αλλά δε προσέγγισαν τελικά στο λιμάνι του Πειραιά λόγω των ισχυρών ανέμων (το πρώτο συνέχισε για το Kusadasi και το δεύτερο για το Κατακολο). Ενώ το Silver Whisper, το Aid diva και το Splendour of the Seas έδεσαν κανονικά στο λιμάνι του Πειραιά.

Στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη είναι από χθες το Golden Prince και στη μικρή το μικρό φορτηγό Βύρων

Link to comment
Share on other sites

Το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ εχει ερθει πλεον στο κεντρικο λιμανι και εχει δεσει στο dock3

Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ σημερα ειναι δεμενος μπορστα απο το ΥΕΝ και ο λογος ειναι οτι τη θεση του πηρε το ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ που αναχωρησε πριν λιγο για κρουαζιερα

Link to comment
Share on other sites

Και σήμερα ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ήταν (είναι) δεμένος μπροστά στο ΥΕΝ, για τον ίδιο λόγο που μας ανέφερε στο προηγούμενο ποστ ο polmyt. Ο ...υπαίτιος αυτής της μετακίνησης, EΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αναχώρησε σήμερα γύρω στις 12.30 από το μεγάλο μας λιμάνι με προορισμό την Μύκονο. Ωραίο θέαμα πάντως ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ δεμένος "πλώρη με πλώρη" με το SUPERFAST XII.

Κατά τα άλλα, λίγα πράγματα σήμερα από παρουσίες κρουαζιερόπλοιων μιας και το μεγάλο μας λιμάνι τίμησαν σήμερα μόνο το CRYSTAL SYMPHONY (στην παγόδα), το οποίο παρεπιπτόντως αφίχθη μία κάπως ασυνήθιστη ώρα στον Πειραιά, γύρω στις 01.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, προερχόμενο απευθείας από το Πορτ Σάιντ, το EMPRESS που είχε δέσει στην ίδια θέση με την φώτο του Π100, και το cruiser-ιστιοφόρο SEA CLOUD στην ακτή Ξαβέρη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν έκατσε για πολύ το Ελ. Βενιζέλος στο Πέραμα, μιας και το απόγευμα μεθόρμισε στο Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στο ντοκ 3. Ενώ το Επτάνησος έδεσε στο προλιμένα επιστρέφοντας από το δοκιμαστικό. Στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη είναι το τσιμενταδικο Eviacement III και στη μικρή δεξαμενή του Βασιλειάδη το Καπεταν Γιωργης ΙΙ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

αφιξη ΚΡΗΤΗ ΙΙ στις 5.50!

αφιξη ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ 12 στις 6.10 κ με μια γρηγορη ΔΕΞΙΑ στροφη(εγω δεν το ειχα ξαναδει να κανει δεξια στροφη) εδεσε στην γνωστη του θεση.

αφιξη ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ στις 6.15 αφου περασε το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1 που το αφησε να περασει για να προλαβει να ξεφορτωσει κ να φυγει στις 7.35

αφιξη ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1 στις 6.20

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...