LEFTERIS68 Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 (edited) Κάποιοι εκεί στις παραλιακές λεωφόρους των καλών περιοχών πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους.Blue Star αναχώρηση από Σαντορίνη στις 16.00 και δεν υπάρχουν εισιτήρια καταστρώματος ούτε για Νάξο.Μιλάμε για 1200 άτομα μόνο από Σαντορίνη.Καλές εισπράξεις και καλοφάγωτα. Edited May 1, 2014 by proud_ionian tag
Nick the Greek Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Και πως να μην ειναι ετσι? Δεν ξερω πως ειναι τα δρομολογια απο Σαντορινη προς Πειραια, αλλα απο Πειραια προς Σαντορινη δεν υπαρχει πια απογευματινο/βραδινο δρομολογιο ουτε την Τεταρτη, ουτε την Παρασκευη(γιατι μη μου πει κανεις οτι πιανεται ο Κορναρος που γεμιζει με Μηλο).
LEFTERIS68 Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Εργαζόμενος σήμερα στο λιμάνι του Αθηνιού παρατηρούσα στον υπολογιστή μου τα δρομολόγια και τις πληρότητες των πλοίων από και προς την Σαντορίνη συνηδητοποίησα τα πρώτα απότελέσματα της δρομολόγησης του Αίολος Κεντέρης στην γραμμή της Παροναξίας. Τα συμπεράσματά μου είναι εν συντομία τα κάτωθι με την κατανόηση σας βέβαια ότι με το ελάχιστο του ελεύθερου χρόνου που διέθετα δεν προσπαθώ να δρέψω δάφνες απόλυτα σωστών σκέψεων αλλά να προκαλέσω ένα διάλογο γύρω από το που οδηγούμεθα από τις εξελίξεις στην ακτοπλοία. α) Η δρομολόγηση του Κεντέρη ανακούφησε την Παροναξία και έδωσε την ευκαιρία σε αρκετους να μπορέσουν να κατέβουν στα νησιά αφού τα πλοία από τον Πειραιά είναι σταθερά όλα σχεδόν πρωτόκολλο ακόμα και τώρα με τα 1742 άτομα επιπλέον ( του Κεντέρη). β) Οι υπόλοιπες εταιρείες (πλην ΝΕΛ) βλέπουν τα έσοδα τους στην πιό κρίσιμη περίοδο ,αυτή του Αυγούστου, να μην ακολουθούν την πορεία που θα περίμεναν σύμφωνα με την εκπληκτική πορεία του Ιουλίου ελλείψη πλοίων. Η παρατήρησή μου δύο post πιό πριν για 100% πληρότητα ακόμα και στους ενδιάμεσα σταθμούς σε όλα τα πλοία που ταξίδευαν έδωσε τη θέση της σε μία καλή μεν πληρότητα σε καμία περίπτωση όμως "τρελλή " διακίνηση επιβατών με τα ακριβά εισιτήρια (σαλόνια πρώτης ή vip θέσεις στα ταχύπλοα) να μένουν αδιάθετα σε μιά κρίσιμη περίοδο. γ) Η "επαναστατική" τιμολογιακή πολιτική μπορεί για την μεν ΝΕΛ να ήταν μονόδρομος, δεν μπορεί όμως να άφησε αδιάφορους τους αντιπάλους της που είδαν ξαφνικά κάποιον να ρίχνει εν μέσω Αυγούστου τις τιμές των οχημάτων 30% και των επιβατών 20-25% και έτσι πέρα από την οικονομική αιμοραγία να εμφανίζονται ταυτόχρονα και στα μάτια των επιβατών ως οι "κακοι" αιμοσταγείς εφοπλιστές. Εταιρείες μεγάλες όπως η BLUE STAR ή HSW καθοριζούν τα τιμολόγιά τους βάση των παγίων εξόδων τους με την προοπτική των κερδών τους να απειλήτε από πετρέλαια ή βλάβες και ξαφνικά από κάποιον που αυθαίρετα τους παρασύρει τα τιμολόγια προς τα κάτω. δ) Η προοπτική της ρεβανσιστικής διάθεσης που είναι σχεδόν σίγουρη πως θα αποκτήσουν οι μεγάλες εταιρείες μόλις αποδρομολογηθεί ο Κεντέρης περί τις 10 Σεπτεμβρίου όπως κατά προσωπική εκτίμησή μου θα γίνει. Μήπως βρεθούμε σε μιά κατάσταση εταιρείες να διαμυνήουν στο Υπουργείο "να πάει η ΝΕΛ να σας βάλει βαπόρι το χειμώνα στην Παροναξία τώρα που την ευνοήσατε". ε) Τα οικονομικά οφέλη ή τα εν γένει οφέλη που θα αποκτήσει η ΝΕΛ από την δρομολόγηση του Κεντέρη. Για να αιτιολογήσω και το παραπάνω ως προς την εκτίμησή μου ότι 10 Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχει ο Κεντέρης να σας αναφέρω ότι σύμφωνα με άνθρωπο της εταιρείας το πλοίο θέλει 90.000 ευρώ το δρομολόγιο σε πετρέλαια.Η συνέχιση πέραν της 10 Σεπτεμβρίου θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Με αυτές τις λίγες σκέψεις θα χαιρόμουν να ακούσω και τις δικές σας απόψεις πάνω στο θέμα.Από την δική μου πλευρά προσπάθησα να δω το θέμα όσο μπορούσα πιό αντικειμενικά και μακριά από το συμφέρον της τσέπης μου. Το ερώτημά μου είναι οφελεί ή θα οφελείσει η δρομολόγηση του Κεντέρη ή τα αρνητικά που θα προκύψουν θα ναι περισότερα από όσα ευδαιμονικά θα ζήσουνε οι επιβάτες του Αυγούστου?
Panagia Ekatontapiliani Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Αναχωρηση του Blue Star Paros απο τη Σαντορινη σημερα στις 15:30 με 320 επιβατες, 14 ΙΧ, 5ΔΚ & 4ΦΓ. Αναχωρηση του Νησος Θηρα απο τη Σαντορινη για Αναφη σημερα στις 15:30 με 1 τυχερο επιβατη.
LEFTERIS68 Posted December 27, 2006 Author Posted December 27, 2006 Από το νοτιότερο λιμάνι των Κυκλάδων(Αθηνιός) περάσαν οι εξής καθυστερημένοι και κολλημένοι: 1. 08.45 Παναγία Τήνου για Ανάφη(είχε κολλήσει στην Ίο με το απαγορευτικό) 2. 09.15 Ρομίλντα για Πειραιά (ψάρευε στα νότια της Σαντορίνης κολλημένο κι αυτό) 3. 12.30 Παναγία Τήνου για Λαύριο (επιστροφή από Ανάφη) 4. 13.30 Β.Κορνάρος για Πειραιά (είχε κολλησει στην Κρήτη) Σε λιγάκι κοντά μας το Μπλέ αστέρι Ιθάκη.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Στον Αθηνιο τής Σαντορίνης ήταν ένα ρυμουλκό, ονομαζόμενο ΛΕΩΝ, δε ξερώ τι δουλειά ομως είχε στη Σαντορίνη??
LEFTERIS68 Posted July 31, 2008 Author Posted July 31, 2008 Οι καθυστερημένες αφίξεις των Πρέβελη και Δημητρούλα σε συνδυασμό με τα ανεκτέλεστα δρομολόγια των Αρσινόη και κυρίως FC4 (λόγω καιρού) είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία φοβερού χάους στον Αθηνιό.Αλλόφρονες τουρίστες έτρεχαν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους , νταλίκες να σφυρίζουν για να ξεκολλήσουν από το λιμάνι, άλλες παρατημένες μεσα στη μέση , ΙΧ που προσπαθούσαν να μπουν στα πλοία , roomατζίδες (σικ) να κυνηγάν τους αποβιβαζόμενους, πούλμαν που προσπαθούσαν να επιβιβάσουν περιηγητές από τα κρουαζιερόπλοια και γενικά ένα κλίμα που αντικατόπτριζε επακριβώς την θέση μας στην Ευρώπη (στην ουρά).
ΝΗΡΕΑΣ Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Για να δούμε τι θα μας πει και ο "κατά τόπον αρμόδιος", σχετικά με αυτό το απίστευτο δημοσίευμα Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω...τουλάχιστον όπως παρουσιάζεται στο blog.
Orestis Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Τελικά δεν ήταν ο καπετάνιος, αλλά ο δόκιμος ανθυποπλοίαρχος…
LEFTERIS68 Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Εγώ πάντως λόγω απουσίας μου από το λιμάνι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν πήρα χαμπάρι...
Panagia Ekatontapiliani Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Δοκιμος Ανθυποπλοιαρχος δεν υπαρχει σαν ειδικοτητα. Οποτε εννοουν το δοκιμο πλοιαρχο (εαν κρινω απο την ηλικια του)
LEFTERIS68 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 (edited) Δύο πολύ εντυπωσιακά και επιβλητικά pleasure crafts όπως τα αναφέρει ο "ρουφιάνος" είναι αγκυροβολήμένα στη Σαντορίνη.Και τα δύο με σημαία των νήσων Cayman.Το μικρό ένα τετρακάταρτο 93 μέτρων με το όνομα EOS και το μεγάλο 138 μέτρα με το όνομα RISING SUN.Τα φτωχόπαιδα κάναν στάση για να ξεκουραστούν από την αλμύρα της θάλασσας που έχει φάει το κορμί τους... Edit:Μόλις έμαθα ότι στο μεγάλο επιβαίνων είναι ο πρώην Πρωθυπουργός της Γηραιάς Αλβιώνας Τόνυ Μπλαίρ.... Edited August 30, 2008 by LEFTERIS68
ΝΗΡΕΑΣ Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 το μεγάλο 138 μέτρα με το όνομα RISING SUN.Edit:Μόλις έμαθα ότι στο μεγάλο επιβαίνων είναι ο πρώην Πρωθυπουργός της Γηραιάς Αλβιώνας Τόνυ Μπλαίρ.... Τον οποίον προχθές τον "έψαχναν" οι Ροδίτες ...
Panagia Ekatontapiliani Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Τη Κυριακή 31-08-08 στη Σαντορίνη είχαμε το Μαρίνα, το Αρσινόη που ερχόταν από την Ανάφη και το Grand Mistral που έφτανε το πρωί ανοικτά της Σαντορίνης και με τα tenders κατεβαζε τους επιβάτες στον Αθηνιο.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 γ) Highspeed 5 Δρομολόγιο προς Πειραιά ανεκτέλεστο.. Μια απορία το Highspeed 5 που έμεινε στη Σαντορίνη με το απαγορευτικό, το πλοίο έμεινε δεμένο στον Αθηνιο ή έμεινε στη ράδα?? Το πιθανότερο είναι να έμεινε στη ράδα μιας και το λιμανι του Αθηνιου δεν είναι και από τα ασφαλέστερα για τα πλοία που το προσεγγίζουν με άσχημες καιρικές συνθήκες. Όποτε φαντάζομαι ότι το πλήρωμα του Highspeed 5, να κοιμήθηκε για 2 ήμερες στους καναπέδες και σε sleeping bag στο πάτωμα.
aiolosii Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Μια απορία το Highspeed 5 που έμεινε στη Σαντορίνη με το απαγορευτικό, το πλοίο έμεινε δεμένο στον Αθηνιο ή έμεινε στη ράδα?? Το πιθανότερο είναι να έμεινε στη ράδα μιας και το λιμανι του Αθηνιου δεν είναι και από τα ασφαλέστερα για τα πλοία που το προσεγγίζουν με άσχημες καιρικές συνθήκες. Όποτε φαντάζομαι ότι το πλήρωμα του Highspeed 5, να κοιμήθηκε για 2 ήμερες στους καναπέδες και σε sleeping bag στο πάτωμα. Μην δεν εμεινε ουτε στη ραδα αλλα εκοβε βολτες κατω απο το Ακρωτηρι, οι αγκυρες σε αυτα τα πλοια δεν ειναι για ραδες
LEFTERIS68 Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Το 5 το είδα προς Ακρωτήρι σήμερα, όμως επειδη είμουν εν κινήσει δεν κατάλαβα αν είχε αγκυροβολήσει ή έκανε αργές κινήσεις...
pie Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Πάντως ακόμα και αυτή την ώρα το 5 φαίνετε από το AIS να κόβει βόλτες...κουράγιο στο πλήρωμα!
LEFTERIS68 Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Μετά από απαίτηση της οικογενείας για βραδυνή βολτούλα στη "θάλασσα" εθεάθει έξω από το λιμανάκι της Βλυχάδας να κόβει βόλτες... Αναχώρηση αύριο το πρωί στις 09.00 για Πειραιά...
ΝΗΡΕΑΣ Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Σήμερα η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ γράφει ότι ο Δήμαρχος Θήρας ενημερώθηκε από την Αμερικανική Πρεσβεία ότι, αρχές Μαρτίου, προτίθεται να καταπλεύσει Αμερικανικό πολεμικό με 1.000 ναύτες για αναψυχή και θα μείνει 4-5 μέρες. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΛΤ αποδίδουν αυτό το γεγονός στα νέα μέτρα ασφαλείας του Αθηνιού. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο. Οπότε, εάν...θα γίνει το σώσε με τους χαρμανιασμένους καουμπόϋδες να κατεβαίνουν με χίλια με τα μουλάρια.
LEFTERIS68 Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 ¨εχουν επισκεφθεί ξανα τη Σαντορίνη πλοία του ΝΑΤΟ και μάλιστα αρκετές φορές και με μαγαλύτερο αριθμό ναυτών
ΝΗΡΕΑΣ Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Λευτέρη, αυτό δεν το είχα ξανακούσει ότι συχνάζει ο (κορίτσια ο) στόλος στη Σαντορίνη...και όπως παρουσιαζόταν στο δημοσίευμα ήταν σα να ήταν κάτι πρωτόγνωρο για το νησί. Οπότε τζάμπα οι χαρές των αρχόντων για το λιμάνι. Θα μπορούσαν να έρθουν και χωρίς ISPS και λοιπά κουραφέξαλα. ΥΓ Και με την ευκαιρία, Λευτέρη, πες μας και καμιά πιπεράτη ιστορία από αυτές τις επισκέψεις...όλο και κάτι καλό θα έχεις ακούσει.
LEFTERIS68 Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 Χμ...Με βάζεις Νηρέα να θυμηθώ εποχές που είμουν στην ενεργό δράση Θυμάμαι μία φορά που είχαν επισκεφτεί την Σαντορίνη 3 πολεμικά της Σουηδίας νομίζω.Πρέπει να ταν Μάρτης καμιά 10αριά χρόνια πίσω.Με το που έγινε γνωστό φίλες και γνωστές της νυχτερινής Σαντορίνης προετοιμαζόντουσαν να υποδεχτούν τους "ξανθούς άγγελους".Επειδή όντας ελεύθερος εκείνη την εποχή ξόδευα την ώρα και τα χρήματά μου στα πολιτιστικά κέντρα του νησιού είμουν επί καθημερινής βάσεως για "πολιτιστική παιδεία".Με τα πολλά ξεχύθηκαν οι άγγελοι κατά ομάδες ΄΄ομως οι προχωρημένες κυρίες απογοητεύτηκαν από τα κοντά αδύνατα εικοσάρικα παιδάκια που κοιτούσαν να πιούν και να κάνουν φασαρία παρά να παίξουν το παιχνίδι του έρωτα με τις ανυπόμονες και αρκούντως πεινασμένες από την χειμερία νάρκη κυρίες.Μία απογοήτευση που μου χάρισε ένα κρυφό μειδίαμα για την προσμονή των αγγέλων από άλλες πολιτείες, όταν οι άγγελοι ζούσαν ανάμεσά τους:p:p
nomikos Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Σήμερα το πρωί κατά τις 08:45 εθεάθη να μπαίνει το πολεμικο πλοίο των ΗΠΑ στην καλντέρα της Θήρας.
ΝΗΡΕΑΣ Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Υπάρχουν οι συνήθεις αντιδράσεις ή η κρίση του τουρισμού δεν αφήνει περιθώρια για επαναστατική γυμναστική? ΥΓ Για ποιό πλοίο πρόκειται?
Recommended Posts