Jump to content
Shipfriends

Nickchr

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

  1. Όλες οι μηχανές μπορούν να λειτουργήσουν στο 100% της ιπποδύναμης τους, εφ όσον η κατάσταση τους το επιτρέπει, αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Οι κατασκευαστές δίνουν το MCR (Maximum Continuous Rating) που είναι η ισχύς στην οποία μπορεί να λειτουργεί μια μηχανή συνέχεια, χωρίς πρόβλημα και μπορεί να είναι από 85 – 95 %. Στις τετράχρονες μηχανές (όπως οι PIELSTICK που αναφέρεις) ή καλύτερη περιοχή λειτουργίας (κατανάλωση προς παραγόμενη ισχύ) είναι 80 με 85 %. Οι δοκιμές μιας μηχανής φτάνουν και το 110 % αλλά για μικρά διαστήματα (10 λεπτά ή λίγο παραπάνω). Όσο για το αν μια μηχανή μπορεί να αποδώσει το 100% της ιπποδύναμης… Βεβαία μπορεί. Η ισχύ μετριέται βάση της πίεσης καύσης και αυτή δεν λέει ποτέ ψέματα. Το αν αυτή η ισχύ θα φτάσει στην προπέλα και πώς, είναι ένα άλλο θέμα.
  2. Όταν λέμε μέλλον ??? Πόσο μέλλον ? Έχεις εικόνα της ζημιάς ?
  3. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί έφεραν το βαπόρι στον Πειραία το 'σουλούπωσαν' (βαψίματα κλπ.) και τώρα λένε οτι δεν θα πάει πουθενά ??? Τόσα έξοδα γιατί ? Πως θα το αιτιολογήσουν ?
  4. Αδικα με παρεξηγησες ΝΗΡΕΑ !!! Ο μονος λογος για την επεμβαση μου ηταν να τονισω την ορθοτητα αυτων που ειπες... Οτι η ΝΕΛ οχι μονο δεν εχει παρει αποζημιωση, αλλα δεν εχει καταθεσει καν αγωγη. Μια αιτητη γνωμοδοτησης ειναι και απο αιτησεις κανεις ποτε δεν πηρε λεφτα !!!
  5. Τα 3 χρονια που δηλωνεις φιλε ΝΗΡΕΑ για την αποφαση, ειναι μια παρα πολυ αισιοδοξη προβλεψη. 2-3 χρονια θα χρειαστει ο πραγματογνωμονας απο την στιγμη που θα διωρισθει, για να βγαλει πορισμα. ΑΦΟΥ βγει το πορισμα, ΤΟΤΕ θα κατατεθει αγωγη, αναλογη του πορισματος. Απο εκεινο το σημειο, μια 6ετια θα παρελθει, με εφεσεις και δικαστηρια. Το χρονικο πλαισο για τελεσιδικη αποφαση και πιθανη αποζημιωση, πρεπει να υπολογιζουμε περιπου 9-10 χρονια....
  6. Και ποιες MTU θα ειναι αυτες ? Ξερει κανεις τον τυπο ? Εχουν παραγγελθει ?
×
×
  • Create New...