Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Οι 2.500 και οι 500 επισκέπτες αντίστοιχα που αναφέρει η Ναυτεμπορική αναφέρονται στο μήνα Σεπτέμβριο ή σε όλη την τουριστική σεζόν;

Αν συμβαίνει το δεύτερο μάλλον μιλάμε για αρκετά κακή σεζόν για το νησί. Διαβάζοντας κανείς λίγο πιο πάνω στο τόπικ βλέπει ότι το 2017 π.χ. μόνο σε ένα μήνα κατέφθασαν πάνω από 6.300 επισκέπτες. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απίστευτο ρεκόρ αφίξεων Τούρκων τουριστών στη Λέσβο

Quote

Στους 65.587 ανήλθαν οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στο νησί της Λέσβου το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023. Κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 10.456, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τον μήνα. Το προηγούμενο ρεκόρ για τον Σεπτέμβριο είχε σημειωθεί το 2016 και ήταν 9.333 αφίξεις.

Οι καλές καιρικές συνθήκες έδωσαν την δυνατότητα στους κατοίκους των πόλεων των Μικρασιατικών παραλίων να επισκεφθούν μαζικά, για ένα ακόμη μήνα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μάλιστα σε μια περίοδο που οι τιμές στα ξενοδοχεία είχαν αρχίσει να μειώνονται. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και τον Οκτώβριο καθώς οι καλές καιρικές συνθήκες συνεχίζονται.

Η Λέσβος δεν είναι το μόνο νησί του βορείου Αιγαίου που κερδίζει τις προτιμήσεις των Τούρκων τουριστών. Η γειτονική Χίος χάρη στην εγγύτητα στα Τουρκικά παράλια το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου είχε καταγράψει 80.000 αφίξεις. Η αγορά της Χίου καθημερινά δέχεται χιλιάδες Τούρκους επισκέπτες που ψωνίζουν από τα εμπορικά καταστήματα της.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού ναυτιλίας Γιάννη Παππά, υπήρξε πρόταση από ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία για τη σύνδεση της Ίμβρου με τη Λήμνο, τον Αϊ Στράτη και το Σίγρι της Λέσβου.

Quote

O υφυπουργός Ναυτιλίας έκανε γνωστό επίσης ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Τουρκία για έκδοση βίζας με προορισμό επισκέπτες σε δέκα νησιά του Αιγαίου, υπήρξε πρόταση από ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία για τη σύνδεση της Ίμβρου με τη Λήμνο, τον Αϊ Στράτη και το Σίγρι της Λέσβου. Πρόταση που, όπως τονίστηκε, εξετάζεται από ελληνικής πλευράς.

 

Edited by rhodian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πανω απο 6000 Τουρκοι αναμενονται μεχρι το τελος της βδομαδας στη Λεσβο ,λογω του Μπαϊραμιου

Quote

 

Πάνω από 6.000 Τούρκοι τουρίστες αναμένονται ως το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, με τη μεγάλη είσοδο να γίνεται σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου με πάνω από 1700 επισκέπτες που έφτασαν με καραβάκια και καταμαράν από το Αϊβαλί.

Εκτός από το σκέπαστρο για τον ήλιο και τις σύντομες διαδικασίες βίζας και ελέγχου τους περίμενε μετά το τελωνείο ούζο, καπέλο και εδέσματα, σε μια υποδοχή που οργάνωσε το Επιμελητήριο Λέσβου με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης «Ασπίδα» και συμμετείχε και ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης.

Μετά την περίοδο νηστείας, αυτές τις ημέρες οι γείτονες γιορτάζουν το Σεκέρ Μπαϊράμ και αποφάσισαν να περάσουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους, που ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη, στη Λέσβο. Οι περισσότεροι έρχονται για πρώτη φορά και σκοπεύουν να κάνουν τρεις διανυκτερεύσεις, με δημοφιλείς προορισμούς πέρα από την πόλη της Μυτιλήνης, τον Μόλυβο, τον Μανταμάδο, την Αγιάσο, τη Σκάλα Ερεσού.

Οι τουριστικοί πράκτορες που μίλησαν στην κάμερα του «Ν», όπως ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος και ο Αρης Λαζαρής είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που σημειώνεται τέτοια κίνηση μέσα στον Απρίλιο, με τον καιρό να είναι σύμμαχος για τους επισκέπτες που θέλουν να κάνουν μπάνιο. Από την άλλη ικανοποιημένος θεωρείται και ο εμπορικός κόσμος, με τη βίζα εξπρές, όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης, αλλά και οι αυτοκινητιστές και οδηγοί πούλμαν, πράκτορες, ξενοδόχοι, εστιάτορες.

Μάλιστα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς ευχαρίστησε τις ποτοποιίες που διέθεσαν ούζα για τους επισκέπτες, καθώς και δύο ζαχαροπλαστεία της Μυτιλήνης.

Σημασία έχει πάντως ότι και οι Τούρκοι επισκέπτες επανέλαβαν στο «Ν» ότι είναι ευχαριστημένοι με το «ανοιγμα» των νησιών με τη βίζα εξπρές, γιατί μέχρι πρότινος απαιτούνταν μεγάλη γραφειοκρατία για να τα καταφέρουν και ευχαρίστησαν την Ελλάδα. Ας σημειωθεί ότι πράγματι, οι διαδικασίες κύλησαν σύντομα, και δεν χρειάστηκε πολύωρη αναμονή από την έλευσή τους έως και την έξοδο από το τελωνείο.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...