Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του Hellenic Spirit στο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας|| 25.11.2023


Recommended Posts

Καλησπέρα κύριοι, είμαι στη Πάτρα και περιμένω να επιβιβαστω. Έχω την εντύπωση ότι το πλοίο καταπλεοντας, στουκαρε στο ντοκο. Έχω και φώτο της ζημιάς, αλλά δεν ξέρω πως να τις ανεβάσω. Βοήθεια καποιος;

Επιβεβαιώνω το ερωτικό φιλί Ελλενικ Σπιριτ/Ντοκο της Πάτρας, και την ακύρωση του αποψινου δρομολογίου προς Ανκονα (που έτσι και αλλιώς δεν θα γινόταν λόγο απαγορευτικού)

Link to comment
Share on other sites

Απ'οσο ειδα, το Ελλενικ Σπιριτ δεν χτύπησε ούτε το Σούπερφαστ ούτε το δεξαμενοπλοιο. Άλλωστε η κοινοπραξία μας αλλαξε τα εισιτήρια για να φυγουμε αυριο το πρωί για Μπάρι με το Σουπερφαστ,  αντί για Ανκονα. Ίσως το Ε.Σ. χτύπησε το ντοκο στη προσπάθεια του να αποφύγει πρόσκρουση με τιο Σουπερφαστ ή/και το δεξαμενιπλποιο( εκεί τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάρει πολύ διαφορετική και Ίσως τραγική τροπή). Ο καιρός ειναι κατι παραπάνω από χαλια. Πλήρωμα και προσωπικό στεριάς ήταν κορυφαίοι στη διαχείριση των επιβατών, παρ'ολη την αναπόφευκτη ταλαιπωρία.

Link to comment
Share on other sites

Το πλήρωμα το Σουπερφαστ επιβεβαιώνει ότι τους χτυπησε το Ελλενικ Σπιριτ εχθές βραδι. Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής: από τη στιγμή που το λιμάνι ήταν άδειο εχθές, για ποιο λόγο διατάχθηκε το Ελλενικ Σπιριτ  να δεσει σε απόσταση αναπνοής από άλλο πλοίο, με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, και δεν  διατάχθηκε να δέσει σε άλλη θέση, πιο μακριά από αλλά πλοία, όπου άλλωστε περίμεναν και οι επιβάτες του; Εγώ είμαι άσχετος, αλλά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη θέση προσδεσης αύξησε σημαντικά το κίνδυνο προσκρουσης. IMHO

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας

Quote

Ενημερώθηκε, τις απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «HELLENIC SPIRIT» Ν. Χανίων 30, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στο Νότιο λιμάνι της Πάτρας, προσέκρουσε με τη δεξιά πλευρά στην αριστερή πλευρά του ήδη παραβεβλημένου στον προβλήτα (α) Ε/Γ – Ο/Γ «SUPERFAST II» N.Π. 11930, καθώς επίσης και στην αριστερή πλευρά του Δ/Ξ «AEGEAN TIFFANY» Ν.Π. 11841, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στην αριστερή πλευρά του «SUPERFAST II».

Το «HELLENIC SPIRIT» προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάτρας και αποβίβασε τους επιβάτες και τα οχήματα, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι Ανκόνα Ιταλίας προς το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεσο προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με εκατόν είκοσι οκτώ (128) επιβάτες και εκατόν δεκάξι (116) οχήματα.

Από τη Λιμενική Αρχή τέθηκαν σε ετοιμότητα πλωτά και Ρ/Κ ασφαλείας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμάκιου επιθεώρησης Πλοίων του λιμένα διενήργησαν επιθεώρηση στα ανωτέρω πλοία και κατέγραψαν τις ζημιές, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...