Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

9 hours ago, SuperRunner said:

Πέλαγος - > Πελαγίτης 
για το Αρμενιστής δε μου έκατσε κάτι
Θάλασσα - > Θαλασσίτης
🤪
 

Mα ακριβώς,αρμενιστής υπάρχει,πρώτα πρώτα είναι ειδικότητα στο ΠΝ

Τα άλλα ανήκουν στη φαντασία του Καλλιμασιά.

Link to comment
Share on other sites

On 11/12/2023 at 2:26 PM, Nick the Greek said:

Η κλάση το έχει κατηγοριοποιήσει σαν ΕΓ/ΟΓ και έχει ένα πολύ μικρό σαλονάκι νομίζω. Πλήν όμως χρησιμοποιείται σαν roro, σαν τέτοιο λοιπόν το θεωρώ και εγώ.

50 οδηγούς δίνει το shippax,άρα αφού είναι πάνω από 12...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το ότι δεν το είδαμε στις δηλώσεις :

1. Δεν πρόλαβαν να κάνουν δήλωση;

2. Θα αντικαταστήσει το Πελαγιτης ;

3. θα κάνει ελεύθερη δρομολόγηση;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πιο 2;; Η λογική λέει ως εξής. Πελαγίτης: παραμένει όπως έχει. Θαλασσίτης: ότι έκανε στο παρελθόν το Αρμενιστής. Μυτ-Λημ-Θεσσ./Καβ. 

Μη ξεχνάτε με την έλευση κι άλλου ρο/ρο στη Καβάλα συν του ομίλου μελλοντικά στο ΒΑ Αιγαίο ίσως για Λημ και Θεσσαλονίκη, θα υπάρξει ένα αλλαλούμ. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είχε στεφθεί και με καμία τρελή επιτυχία ο Αρμενιστής. 15 μήνες ήταν σε δρομολόγια, με ένα μεγάλο διάστημα ακινησίας στη Μυτιλήνη. (Δείτε από εδώ και κάτω).

Τελως πάντων, καλως να έρθει και θα δούμε. Εχει παράδοση η εταιρία σε πλοία που δεν ήρθαν.

Link to comment
Share on other sites

Αργά το βράδυ στις 15 του μήνα έφτασε ο Θαλασσίτης στο Algeciras, και παραμένει εκεί, στην άγκυρα. Και δεν παραμένει για καλό, έχει φάει απαγόρευση απόπλου από το Λιμεναρχείο λόγω 7 παρατηρήσεων συνολικά. Μπορείτε να τις δείτε στο επισυναπτόμενο αλλά εκεί δεν φαίνεται καμία που να εγείρει κράτηση. Την ίδια στιγμή όμως, το πλοίο εμφανίζεται στη λίστα με τα πλοία που κρατούνται αυτήν τη στιγμή με απαγόρευση απόπλου στα πλαίσια του Paris MOU

Thalassitis.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το Paris MOU ανανέωσε το περιεχόμενό του οπότε μπορούμε να δούμε τι συνέβη με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Εν πρώτοις το πλοίο επιθεώρησαν οι Πολωνοί στο Swinemunde στις 6 Φεβρουαρίου, πρίν το αφήσουν να φύγει. Βρήκαν 7 παρατηρήσεις, όλες ILO και safety αλλά καμία από αυτές δεν έδινε αφορμή για κράτηση, οπότε το πλοίο πήρε απόπλου. Όταν όμως το πλοίο έφτασε στο Algeciras, οι Ισπανοί προφανώς το είχαν στο μάτι, είτε ψάχνοντας οι ίδιοι, είτε επειδή τους είχαν ειδοποιήσει οι Πολωνοί. Όπως και να έχει, ανέβηκαν για επιθεώρηση στις 16 του μήνα και σημείωσαν συνολικά 18 παρατηρήσεις εκ των οποίων οι 10 επέσυραν ποινή απαγόρευσης απόπλου, όπερ και εγένετο. Θα ανεβάσω αργότερα τη λίστα, δεν δείχνει καθόλου καλή. Με 18 παρατηρήσεις, προφανώς και πήρε μέρικές ημέρες μέχρι να διορθωθούν τα πράγματα. Ωραία ξεκινήσαμε με το Θαλασσίτη.

Link to comment
Share on other sites

On 2/23/2024 at 3:30 PM, Nick the Greek said:

Όταν όμως το πλοίο έφτασε στο Algeciras, οι Ισπανοί προφανώς το είχαν στο μάτι, είτε ψάχνοντας οι ίδιοι, είτε επειδή τους είχαν ειδοποιήσει οι Πολωνοί. Όπως και να έχει, ανέβηκαν για επιθεώρηση στις 16 του μήνα και σημείωσαν συνολικά 18 παρατηρήσεις εκ των οποίων οι 10 επέσυραν ποινή απαγόρευσης απόπλου, όπερ και εγένετο. Θα ανεβάσω αργότερα τη λίστα, δεν δείχνει καθόλου καλή.

 

Και εδώ και η λίστα με τις παρατηρήσεις, για λόγους αρχείου.

Thalassitis_Algeciras.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...