Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 years later...

Ένα πλοίο της Finnlines που δεν έχουμε συναντήσει ακόμη στο Shipfriends, είναι και το Finnfellow (IMO 9145164), να το εδώ δεμένο στο Kapellskar της Σουηδίας, λιμάνι το οποίο συνδέει με το Langnas και το Naantali της Φινλανδίας. Ακόμη κι αν δεν το έχει δεί κανείς ποτέ ζωντανά, αυτή την πορτάδα την έχει συνδεδεμένη στο μυαλό του με τη Finnlines. Πλήν όμως είναι κομμάτι παραγγελίας 4 πλοίων της Stena στα ναυπηγεία του Puerto Real της Ισπανίας της κλάσης Seapacer, το συγκεκριμένο με αριθμό γιάρδας 80. Τα υπόλοιπα τρία είναι το σημερινό Rosalind Franklin, το Vizzanova και το Stena Germanica.

 

Τα χαρακτηριστικά είναι 188 μέτρα μήκος, 450 επιβάτες και αντίστοιχα κρεβάτια, σχεδόν 3 χιλιάδες lane metres, 4 κύριες μηχανές Sulzer και φυσικά ice class. Μέσα σε αυτόν όλον τον όγκο, δεν το λές καθόλου άσχημο όπως το βλέπουμε κατά την αναχώρησή του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Πρώτη και τελευταία φορά που είχαμε δεί το Finnfellow στη gallerie μας, ήταν στη γραμμή Kapellskar - Naantali. Φέτος το πετυχαίνουμε να έχει μετακομίσει στη γραμμή Malmo - Travemunde, πράγμα το οποίο ευνοεί για όμορφες φωτογραφίες κατά την απογευματινή του άφιξη στο γερμανικό λιμάνι. Το μπλέ της Finnlines εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, επάνω στο Finnfellow γράφει πάρα πολύ όμοφα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
On 4/5/2024 at 10:58 PM, Nick the Greek said:

Είναι η έναρξη της γραμμής που λεγαμε παραπάνω, εκ παραδρομής έγραψα Finnsailor(που δεν υπάρχει καν σαν πλοίο). Νομίζω πως ο Grimaldi θα πάρει σβάρνα τους Πολωνοί.

Τελικά το πλοίο που ανέλαβε τη γραμμή Malmo-Swinoujscie είναι το Finnfellow, με πρωινές αναχωρήσεις από Σουηδία και βραδινές από Πολωνία. Δεδομένου ότι η TT στέλνει συνήθως στη γραμμή Trelleborg-Swinoujscie τα μεγαλύτερα πλοία της και οι πολωνικές εταιρίες προσπαθούν να μεγαλώσουν μέσω ναυπηγήσεων και ναυλώσεων, θα γίνει πραγματική σφαγή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...