Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Επιβεβαιώνεται ο Π100.

Το πλοίο πράγματι μετά τον "δεξαμενισμό" του στο Πέραμα, έχει επιστρέψει και πάλι στην Ελευσίνα. Αυτήν την φορά έχει δέσει στον μώλο μπροστά από τα ναυπηγεία του Σάββα. Για τους γνώστες της περιοχής, η φωτογραφία έχει τραβηχτεί σήμερα από τον δρόμο που περνάει μπροστά από του Σάββα, από το σημείο ακριβώς που παλιά θα βλέπαμε μπροστά μας την πρύμη του Ατλαντίδες. Ένα σημάδι ακόμα προσανατολισμού είναι και το φουγάρο που διακρίνεται του Duchess M. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ατλαντίδες Σταρ (ΙΜΟ 8989484)

(1959)

To καραβάκι δεν βρίσκεται πιά στην Βλύχα της Ελευσίνας, στον ευρύτερο χώρο μπροστά από το ναυπηγείο του Σάββα, αλλά ούτε και "το πήρε το μάτι μου" πουθενά στην σημερινή μου βόλτα (Πέραμα - Σαλαμίνα - Ελευσίνα).

Μήπως γνωρίζουμε που βρίσκεται ??? Για να πέρασε "απέναντι" σχεδόν το αποκλείω, μετά την περυσινή του ...αναστύλωση και επισκευή.

Σημ. Απορίας άξιον το ότι στο equasis, στο Status of ship, αναφέρεται ως : Broken Up (since 23-06-2006)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Μήπως γνωρίζουμε που βρίσκεται ???

Με τη βοήθεια του υπουργείου, τελικά μάθαμε που βρίσκεται το Ατλαντίδες Σταρ!!! Το πλοίο εκτελεί τοπικούς κυκλικούς περιηγητικούς πλόες από την Ιεράπετρα για τη Νήσο Χρυσή

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλάβη παρουσιάστηκε χθες στο δεξί πηδάλιο του πλοίου στην Κρήτη, σύμφωνα με το newsbomb.gr.

Βλάβη σε πλοίο στην Κρήτη

Ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΤΛΑΝΤΙΔΕΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10785, χθες το απόγευμα ανέφερε στη Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, ότι κατά την προσέγγισή του στην προβλήτα Ν. Χρυσής προκειμένου παραλάβει επιβάτες, διαπίστωσε αδυναμία λειτουργίας δεξιού πηδαλίου.

Το εν λόγω πλοίο, το οποίο πραγματοποιεί καθημερινούς τοπικούς περιηγητικούς πλόες, πρόκειται να εκτελέσει ένα ταξίδι για αποκατάσταση της βλάβης στο λιμάνι της Ιεράπετρας, όπου επέστρεψαν ασφαλώς με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΑΝΝΑ» Ν.Π. 10336 οι επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβάσει.

Να προσθέσουμε, ότι η φωτογραφία του πλοίου που συνοδεύει το άρθρο, έχει αγενώς "δανεισθεί" (από την στιγμή που δεν αναφέρεται η πηγή της και το όνομα του κατόχου της) από την gallery του shipfriends.gr.

Δεν θα ανέφερα καθόλου αυτήν την παράμετρο του άρθρου (τουλάχιστον όχι στο παρόν θέμα), αν δεν ήθελα να δείξω ότι η σημερινή κατάσταση του πλοίου είναι αυτή, που βλέπουμε σε φωτό επίσης ανηρτημμένη στην gallery του φόρουμ, και όχι αυτή της φωτό που παραθέτουν η οποία έχει τραβηχτεί πριν τρία χρόνια.

Τυχαία η επιλογή της ??? Δεν νομίζω !!! :mad:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από ότι φαίνεται κινδύνευσε αρκετά σοβαρά το καραβάκι σήμερα, ερχόμενο από την Ιεράπετρα προς την Ελευσίνα.

Η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΤΛΑΝΤΙΔΕΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π.10785, ότι κατέπλευσε για ασφαλές αγκυροβόλιο στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, προερχόμενο από την Ιεράπετρα εκτελώντας μεμονωμένο πλού με προορισμό την Ελευσίνα.

Κατά δήλωση του κυβερνήτη, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και συγκεκριμένα 6 ν.μ. νοτιοδυτικά της Φολεγάνδρου προκλήθηκαν ζημιές στις παρειές της πλώρης του «ΑΤΛΑΝΤΙΔΕΣ ΣΤΑΡ» και εισροή υδάτων, λόγω τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών και υψηλού κυματισμού.

Το 8μελές πλήρωμα του σκάφους είναι καλά στην υγεία του, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης των ζημιών.

Πηγή : YEN

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το πλοίο μετά την περιπέτεια που αντιμετώπισε στο ταξίδι του από την Ιεράπετρα προς την Ελευσίνα (δείτε προηγούμενο ποστ), βρίσκεται και πάλι στην Ελευσίνα στην ίδια θέση, στον μώλο μπροστά από του Σάββα, στην πρύμη του (ταλαίπωρου) GOLDEN ELPIDA.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

To πλοιο ειναι ακομα στην Ελευσινα με εμφανη τα σημαδια απο την περιπετεια που ειχε.Εχω την εντυπωση οτι οι επσκευες που φαινονται ειναι οι προχειρες που γινανε για να ερθει το πλοιο στον Πειραια.Στην πλωση ενα κομματι ειναι σε διαφορετικο χρωμα απο το υπολοιπο πλοιο ενω εντυπωση προκαλουν οι μισοξεκολημενες λαμαρινες στα οκια

Ελπιζω να επισκευαστει το πλοιο και να το δουμε να ταξιδευει και το καλοκαιρι που ερχεται

gallery_1819_974_168636.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντυπωση οτι οι επσκευες που φαινονται ειναι οι προχειρες που γινανε για να ερθει το πλοιο στον Πειραια.

O επισκευές που διακρίνονται στην πλώρη (επιφάνειες με πορτοκαλί χρώμα), έγιναν αφού επέστρεψε στην Ελευσίνα. Να δούμε στην παρακάτω φωτογραφία (27/11/2011), τις ζημιές που υπέστη στην πλώρη του το καραβάκι λόγω θαλασσοταραχής τον περασμένο Οκτώβριο, κατά την επιστροφή του από την Ιεράπετρα στον Πειραιά.

post-2102-0-54267300-1331139560_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Κάποια κίνηση χθες στο ΑΤΛΑΝΤΙΔΕΣ ΣΤΑΡ στην Ελευσίνα, από 1-2 ανθρώπους που από ότι είδα "φρεσκάρανε" το καραβάκι. Πιθανότατα να ετοιμάζεται να επιστρέψει στην νότια Κρήτη για την καλοκαιρινή σεζόν.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 5 months later...
  • 5 months later...
  • 2 months later...

Αυτη θα ειναι η τριτη χρονια που θα δουλεψει απο Ιεραπετρα για Χρυση οποτε υποθετω οτι θελουν να δωσουν ενα πιο τοπικο ονομα στο πλοιο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 years later...
  • 7 months later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...