Jump to content
Shipfriends

Ο Δεκαλογος του Κεφαλογιαννη


Recommended Posts

Πακέτο δέκα μέτρων για την Ακτοπλοϊα εξήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Αναλυτικά τα μέτρα έχουν ως εξής:

1. Αυστηρές ποινές σε όσες ακτοπλοϊκές εταιρίες ή ναυτικούς πράκτορες δεν ενημερώνουν έγκαιρα το επιβατηγό κοινό για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια.

2. Εξονυχιστικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την αξιοπλοϊα των πλοίων της ακτοπλοϊας.

3. Εξονυχτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στον ξενοδοχειακό τομέα των πλοίων και τη συμμόρφωση πλοίων και ακτοπλοϊκών εταιριών με τον Κώδικα Συστήματος Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM Code International Safely Management) που αφορά τις υποχρεώσεις και τις απαιτούμενες ενέργειες εταιρίας και πλοίου.

4. Μερική απελευθέρωση πέρα από τα λιμάνια Κύμης, Λαυρίου, Ραφήνας, Ελευσίνας και στο λιμάνι του Πειραιά (Απελευθέρωση εκεί που λειτουργεί ο ανταγωνισμός, εκεί που υπάρχουν πάνω από τρεις εταιρίες και εκεί που υπάρχει μεγάλος όγκος επιβατών και οχημάτων).

5. Εφαρμογή προγράμματος δωρεάν εισιτηρίων για τους κατοίκους της άγονης γραμμής.

6. Πενταετείς συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας στην άγονη γραμμή για την προσέλκυση νεότευκτων πλοίων στα νησιά της άγονης γραμμής που θα προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες αντί ενός έτους που ίσχυε μέχρι σήμερα.

7. Βελτίωση λιμενικών υποδομών Πειραιά, Λαυρίου, Ραφήνας, Κύμης, Ηρακλείου κ.α. μέσω των 3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

8. Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Επιβατών στα πλοία της ακτοπλοϊας.

9. Τήρηση αρχείου μηχανικών βλαβών και αφαίρεση άδειας με αυτόματη κατακύρωση στον επόμενο μειοδότη.

10. Εκσυγχρονισμός του συστήματος ενημέρωσης και επικοινωνίας των υπηρεσιών με το επιβατηγό κοινό.

Link to comment
Share on other sites

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κεφαλογιάννης, τις προσεχείς ημέρες θα κατατεθούν στη Βουλή τρία νομοσχέδια του ΥΕΝ με πρώτο το νομοσχέδιο για τις καταδύσεις.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Ακτοπλοΐα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. υπουργός είπε πως στόχος των μέτρων είναι ακριβώς η επίλυση αυτών των προβλημάτων, επισημαίνοντας πάντως, ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, στη συντριπτική τους πλειονότητα, εξυπηρέτησαν άψογα το επιβατηγό κοινό.

Οσον αφορά τα μέτρα των δωρεάν εισιτηρίων για τους κατοίκους των νησιών της άγονης γραμμής, είπε ότι το θέμα εξετάζεται και θα αφορά νησιά με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους.

Πηγη η Ναυτεμπορικη

Link to comment
Share on other sites

Ε, με τετοιο αβαταρ που εχω, να μη σχολιασω? Τα σχολια πανε στο αναλογο νουμερο του αρθρου:

1. Οι ποινες για μη εγκαιρη ενημερωση/ανακοινωση θα επεκταθουν και στα Λιμεναρχεια-Υπηρεσιες του Υπουργειου? Γιατι το Α' Λιμενικο Τμημα στου Τζελεπη εδινε τον Αγιο Ευσταθιο(!!) στα δρομολογια μεχρι προτινος. Παλι καλα που βγαλανε απο τα δρομολογια και το Μιαουλη.

2. και 3. Δηλαδη μεχρι σημερον οι ελεγχοι των αρχων δεν ηταν εξονυχιστικοι, και θα ειναι απο δω και περα? Ειναι εξαγγελια αυτο, η ομολογια του οτι το ΥΕΝ και οι Υπηρεσιες του ειναι για να γελανε και οι κουλουρτζηδες του Αργοσαρωνικου?

4. Σε ποια γραμμη εκτος Χιου-Μυτιληνης ενεργοποιουνται πανω απο 3 εταιρειες? Και με ποια κριτηρια καθοριζεται ο "μεγαλος ογκος επιβατων και οχηματων" θα μας πει κι εμας ο ΥΕΝ? Η Κρητη δηλαδη που εχει τον μεγαλυτερο ογκο κινησης στην Ελλαδα θα απελευθερωθει? Εδω γελανε και οι κουλουρτζηδες μαζι με τους σαλεπιτζηδες!

8. Χαρτα δικαιωματων και υποχρεωσεων των επιβατων. Των εταιρειων? Αυτη η χαρτα μου θυμιζει Ρηγα Φερραιο

9. Στις ποσες βλαβες δηλαδη θα αφαιρειται η αδεια? Το αφηνουμε δηλαδη στο φλου και εφαρμοζουμε ο,τι θελουμε και οποτε θελουμε σε οποιον θελουμε.

Υπενθυμιζω οτι ολα αυτα βεβαια ειναι εξαγγελιες και οχι νομος. Οποτε να' χουμε να λεμε. Ακομα και νομος να ηταν βεβαια απο το να ψηφιστει μεχρι να εφαρμοστει, ουουουου....

Link to comment
Share on other sites

για τις βλαβες του τελευταιου εξαμηνου να βοηθησουμε και μεις με το δικο μας αρχειο.

για παλιοτερα πιστευω πως καποιοι συνταξιδιωτες θα εχουν δικο τους ατομικο αρχειο να του προσφερουν στον υπουργο.

paroles paroles paroles, που ελεγε με την προφορα του oran η Dalida

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Μια που ειναι φρεσκια η ιστορια με την Κορυδαλλος Airways και τα πακετα μετρων που ειχαν εξαγγελθει τοσο μετα την πρωτη αποδραση, οσο και μετα την τελευταια και φυσικα τηρηθηκαν με θρησκευτικη ευλαβεια, ας δουμε τι μας ελεγε ο προσωπικος μου σπονσορας και πρωην ΥΕΝ Μανωλης Κεφαλογιαννης πριν 3.5 χρονια για το δικο του πακετο μετρων στην ακτοπλοια...:P:p

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ο κολλητος του nick the greek, αποψε στην ΝΕΤ δινει ρεστα.B). μιλα λες και μολις πρωτοβγηκε βουλευτης της αντιπολιτευσης, λες και δεν ηταν τριαμιση χρονια υπουργος, λες και δεν κυβερνα το κομμα του 5 χρονια. κορυφαια ατακα η μπηχτη του στον μπεγλιτη "εσεις στα κομματα δεν εχετε τσαγανο".

ΥΓ ρε σεις δεν παιζεται. παραληρει. μεχρι και ο συνηθως αβανταδορος των γαλαζιων γιος Ζουλας εχει βγει απο τα ρουχα του.

Edited by proud_ionian
ΥΓ
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ε πρέπει να τηρηθούν και "κάποιαι λεπταί Κρητικαί ισσοροπίαι" :P φίλε proud, να σταλούν κάποια μηνύματα... ;)

"Μπορεί σύντεκνοι να μην αξιωθήκατε να δείτε αρχηγό κόμματος -και εν δυνάμει πρωθυπουργό-, έχετε όμως "ηχηρότατο" όνομα ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο... :rolleyes: Και εννοείται βέβαια, πως πάντα υπολόγιζα και θα υπολογίζω το Κρητικό στοιχείο... μπλα μπλα μπλα μπλα....." :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...