Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• 2 years later...
Posted

Κατά τα φαινόμενα εξακολουθεί να είναι ζωντανό το πλοίο, φαίνεται να βρίσκεται στη ράδα του Bandar Abbas, στο Ιράν.

• 3 months later...
  • 3 years later...
Posted

Προφανώς δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τι γίνεται στο βασίλειο της αγιαστούρας που λέγεται Ιράν. Πάντως τουλάχιστον σύμφωνα με το AIS του, το Sunny τελευταίο στίγμα δίνει στο αγκυροβόλιο του Bandar Abbas, στα στενά του Ορμούζ, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Αν είναι ακριβές αυτό, προφανώς και κάτι δεν πάει καλά με το πλοίο.

• 4 months later...
Posted

Έκανα μια μικρή προσπάθεια -με τη βοήθεια του Προφήτη πάντα:D- να βρώ καμιά παραπάνω πληροφορία για το τι έχει γίνει με το πλοίο που βρίσκεται πια τόσα χρόνια στο Ιράν. Βρέθηκαν ορισμένα άρθρα, παραθέτω συνδέσμους για τρία εξ’ αυτών, εδώ είναι και το τρίτο. Έχουν κάμποσες μικρής ανάλυσης εξωτερικές και εσωτερικές φωτογραφίες του πλοίου. Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πότε ακριβώς έχει δημοσιευθεί το καθένα αλλά εν πολλοίς επαναλαμβάνονται. Και αναφέρουν αυτό που έχουμε πεί και στην προηγούμενη σελίδα, ότι δηλαδή το πλοίο αποκτήθηκε για να συνδέσει την ηπειρωτική Περσία αλλά και γύρω χώρες όπως το Κατάρ με το νησί Kish.

Αυτό για τα δεδομένα του Ιράν πρέπει να είναι κάτι σαν τη Σαντορίνη του Περσικού, πλήρες και με ναυάγιο ελληνικού πλοίου που λέγεται Κούλα Φ και ναυάγησε το 1966. Δεν έχω καταλάβει αν τελικά το πλοίο έκανε δρομολόγια εκεί, έστω και λίγα. Κάπου αναφέρεται πως υπήρξε η πιθανότητα να εμφανιστεί και στο Κατάρ σαν πλοίο-ξενοδοχείο κατά την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Δεκέμβρη του 2022, αλλά αυτό σίγουρα δεν έγινε πραγματικότητα. Το ρεζουμέ είναι πως παραμένει στη ράδα του Bandar Abbas και ένας Αγιατολάχ Μπεχεστί:D ξέρει που θα καταλήξει.

Posted

To KOYΛΑ Φ πρώην  επίσης ελληνικό PERSIAN CYRUS ήταν αγγλικό ΕΜPIRE B του ΒΠΠ, ανήκε στους Φραγκούλη- Κλιάφα οι οποίοι είχαν πολλά πάρε δώσε με την Περσία του Σάχη,άλλο βαπόρι τους το αδελφό PERSIAN CAMBYSES Κάποτε η "δουλειά" κάπου σκάλωσε κ τα κυνήγησε το μισό Περσικό ναυτικό!
Το ναυάγιο είναι εκεί από το 1966  κ αποτελεί αξιοθέατο γιά τον όποιο τουρισμό υπάρχει στο Ιράν!
Εννοείται ότι η φωτογράφιση είναι επικίνδυνο σπορ στο Ιράν αλλά κ σε άλλες μουσουλμανικές χώρες λόγω καθεστώτος αλλά κ θρησκείας
Έχω προσωπική εμπειρία όταν αμέριμνος φωτογράφιζα βαπόρια στο Αλγέρι το 1980 όταν με τσίμπησαν λιμενικοί με πολιτικά
Ευτυχώς καθάρισε γιά μένα ο καπετάνιος-Θεός σχωρέστον-με 5 κούτες malboro τις οποίες χρεώθηκα Διαφορετικά θα ήμουν εκεί ακόμα!

Posted

Ξεφεύγουμε λίγο αλλά η Αλγερία είναι από τις πλέον περίεργες και ενδιαφέρουσες χώρες που έχω επισκεφθεί. Επειδή όμως εγώ είχα εικόνα όταν πήγα, δεν είχα πάρει καν μαζί μου φωτογραφική μηχανή.