Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ανοίγω ένα θέμα για μερικά μικρά πλοιάρια που εξυπηρετούν γραμμές του Αγίου όρους.

 

Πρόκειται για τα <<ΣΟΦΙΑ>>  , <<ΜΙΚΡΑ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ >>  , ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ και το νεότευκτο << ΠΑΝΑΓΙΑ >> ....

 

Εχω την εξής απορία . Οποιος επισκεφτεί το Αγιο Όρος θα δει ότι τα παραπάνω πλοία διαφημίζονται ως <<ταχύπλοα >> και εχουν αυξημένο εισιτήριο. Παρατηρώ επίσης ότι το ΣΟΦΙΑ και το ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ δεν έχουν προπέλες πρύμα αλλά ένα άλλο σύστημα πρόωσης σαν hydrojets. Η ερώτηση είναι αν είναι όντως ταχύπλοα η απλά ΕΓ/ΔΡ και αν πράγματι δικαιολογούν αυξημένο εισιτήριο συγκριτικά με τις παντόφλες που εξυπηρετούν.....

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Τα πλοιαρια αυτα δεν τα εχω δει ποτε μου, αλλα αν σκεφτεις οτι οι παντοφλες πανε με max 11-12 μιλια και αυτα θα χτυπανε τουλαχιστον 20 για να μην πω παραπανω ,ειναι λογικο να τα χαρακτηριζουν ταχυπλοα.Τωρα αν αξιζει τον κοπο να πας με αυτα δεν μπορω να σου το πω

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Εδώ και κανα 2-3 ώρες είχα πετύχει ανάρτηση ότι κάτι έτυχε στο μικρό πλοιάριο "Σοφία" του Άγιου Όρους. Άλλοι έλεγαν για βύθιση και άλλοι ότι έμεινε ακυβέρνητο. Σε ένα site που βρήκα φαίνεται ότι προσάραξε. Το site μπορεί να λέει για βύθιση αλλα στις φωτογραφίες που έχει απο κάτω φαίνεται ότι αυτή δεν είναι η περίπτωση. 

 

 

 


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το ταχύπλοο "Σοφία", ιδιοκτησία της Ιερής Κοινότητας Αγίου Όρους βούλιαξε λίγο πριν, κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει, όπως είναι λογικό, μεγάλη αγωνία για την τύχη προσκυνητών (ενδεχομένως και μοναχών).

Το ταχύπλοο το οποίο διαχειριζόταν η ναυτική εταιρεία Αγιορείτικες Γραμμές ήταν χωρητικότητας 42 ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ατύχημα έρχεται λίγο μετά από την επισκευή του πλοίου.

Toν τελευταίο καιρό, πάντως, η διαχείριση των γραμμών ήταν σε πλημμελή κατάσταση και υπήρχαν φωνές που προειδοποιούσαν για το επερχόμενο κακό.
 
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με την επισημη ανακοινωση του ΥΕΝ, μιλανε για προσαραξη λογω black out στο πλοιο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Δάφνης ότι κατά την διάρκεια δρομολογίου του Ε/Γ – Δ/Ρ σκάφους «ΣΟΦΙΑ» Ν.Ι. 136 από λιμένα Ουρανούπολης προς λιμένα Δάφνης Αγίου Όρους με 32 επιβαίνοντες , στην περιοχή «ΓΙΟΒΑΝΙΤΣΑ», παρουσιάστηκε μηχανοηλεκτρονική βλάβη (μπλακ αουτ) με αποτέλεσμα την προσάραξη του σκάφους σε αβαθή.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Ιερισσού, τα ταχύπλοα σκάφη «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν.Ι. 308 και «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ» Ν.Ι. 269 καθώς και το Ε/Γ – Ο/Γ «ΒΑΣΟΣ Κ» Ν.Π. 10431 τα οποία μετεπιβίβασαν τους 31 επιβάτες και έπειτα τους προώθησαν στους προορισμούς τους, ενώ 1 εξ’ αυτών αποβιβάσθηκε στην περιοχή της «ΓΙΟΒΑΝΙΤΣΑ».

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Δάφνης που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΣΟΦΙΑ».

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να δούμε λίγο και πως δείχνει το Σοφία, τέλος πάντων όσο μπορούσαμε να δούμε πάνω από το επίπεδο του ντόκου. Μικρό και μπαουλοειδές, χαρακτηριστική η γραμματοσειρά που παραπέμπει σε θρησκευτικό θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...

Το Σοφία συνεχίζει τα δρομολόγια του στη γραμμή Ιερισσός - Ι.Μ.Μ.Λαύρας (ανατολικά παράλια Αγ. Όρους) μέχρι τις 15 Ιουνίου, ενώ να θυμίσω ότι αντικαθιστά το Παναγία από τις 10 Ιανουαρίου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...