Jump to content
Shipfriends

Βλαβες ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ


Recommended Posts

Σημερα γυρω στις 1730 -1800 και με καμια 60αρα ΙΧ και κοσμο στοιβαγμενα στου Τζελεπη για το Παναγια Παρου, το πρακτορειο ενημερωνε τον κοσμο οτι το πλοιο θα καταπλευσει γυρω στις 9 παρα για να πραγματοποιησει το δρομολογιο των 1800. Περιττο να σχολιασουμε για την κατασταση των νευρων των επιβατων του και τη γενικοτερα ηλεκτρισμενη ατμοσφαιρα. Γυρω στις 9 παρα, εθεαθησαν απο μακρια σειρηνες περιπολικων του Λιμενικου γυρω απο το εκδοτηριο εισιτηριων και ωσπου να παω κοντα ηταν φανερο πως υπηρχε μεγαλη ενταση μεταξυ των επιβατων και των υπευθυνων της εταιρειας/πρακτορειου, οταν οι πρωτοι ενημερωθηκαν πως λογω βλαβης το ταξιδι τελικα δεν θα πραγματοποιειτο.

Δεν γνωριζω λεπτομερειες για το ειδος της βλαβης, το πλοιο ομως τελικα και για να μην εχουμε χειροτερα κατεπλευσε στον Πειραια αργα το βραδι(μετα τις 9) και εκφορτωσε στον ντοκ 3 οπου και ακομα ευρισκεται. Ειμαι σε θεση να γνωριζω οτι και χτες το πλοιο αντιμετωπισε μεγαλα προβληματα λογω του καιρου και δεν θα εκπλαγω καθολου αν η εν λογω βλαβη εχει προελθει σαν απ' ευθειας αποτελεσμα της κακοκαιριας.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα το Παναγια Παρου αναχωρησε σημερα το πρωι απο το ντοκ 3 με κατευθυνση προς separation, πιθανολογω για Λαυριο. Επιτρεψτε μου τελικα να ειμαι πολυ καχυποπτος σχετικα με την υπαρξη η οχι τεχνικου προβληματος χτες το βραδι. Δεν ξερω αν μπορει κανεις να μας πληροφορησει περισσοτερες λεπτομερειες σχετικα με το τι εγινε.

Link to comment
Share on other sites

Η επίσημη άποψη του ΥΕΝ (29/7/2005).

Κατά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ‘’ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ’’ Ν.Π. 11405 χθες στις 17.25 από το λιμάνι της Πάρου με προορισμό τον Πειραιά, ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Πάρου ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα στην ανέλκυση στη μία εκ των δύο αγκυρών εξαιτίας πιασίματος αυτής στο βυθό.

Μετά από συνεχείς προσπάθειες στις 18.20 το πλοίο ανέλκυσε την άγκυρα και συνέχισε το δρομολόγιο του.

Την 21.45 το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά.

Κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων επιβιβάστηκε στο πλοίο, όπου μετά από επιθεώρηση, διαπίστωσε δυσλειτουργία στο εργάτη της άγκυρας και απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Από το ΑΠΕ.

Τώρα Nick αν υπάρχει και ανεπίσημη άποψη, δεν το ξέρω. :eek:

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω Νηρεα, συνηθως τα πλοια της ακτοπλοιας τον Αυγουστο δε χανουν δρομολογια λογω τετοιων (σχετικα) μικροπροβληματων. Εδω στο Σπιντρανερ μαζευουν τους καβους με τα χερια και κολλησαμε στον εργατη της μιας αγκυρας? Εδω ταξιδευουν πλοια με αλλα κι αλλα... Πεστο διαισθηση αλλα κατι δε μου παει καλα σε αυτην την ιστορια.

Link to comment
Share on other sites

μαλλον θελαν να αποφυγουν το βραδυνο δρομολογιο χωρις να καταφυγουν σε απαγορευτικο.

για τις αγκυρες απλα να αναφερω δυο βαπορια που δεν εχουν στην ουσια αγκυρες.

το ενα ειναι το αειμνηστο ionian sun που τα φρενα ηταν σμπαραλια και "φουνταριζε" κομπλαρισμενο. οι μπομπες ηταν αδυναμες και στον καιρο ειχε προβληματα στη μανουβρα ειδικα στο βιρα.

το αλλο ειναι μελος του δωδεκαθεου και παλιος αγιος των κελτων που η αριστερη δεν εχει φρενο και ειναι παντα κομπλαρισμενη, ενω στη δεξια η μπομπα ειναι ξεχαρβαλωμενη και λιγο να φερεμαρει η καδενα σταματαει. το πλοιο αυτο μπαινει σε λιμανια τρυπες με ενα προπελακι που δεν ειναι και το ισχυοτερο.

για να επανελθω στο παναγια παρου εχει δυο αγκυρες;. εγω νομιζα οτι τα asco & alisso εχουν μονο μια.

Link to comment
Share on other sites

Εντελώς πληροφοριακά το Πάρου έχει μια κ μόνη άγκυρα, την δεξιά, μήπως δεν

το ήξερε ο καπετάνιος του αυτό κ ενημέρωσε για πρόβλημα "στη μια απο τις δύο"? ;):D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...