Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)

http://www.enkripto.com/2012/03/8.html

Μείζον ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 11:15 στη θάλασσα του Μαρμαρά όταν κατά τη διάρκεια ελιγμών συγκρούστηκαν μεταξύ τους δύο πυραυλάκατοι κλάσης Kilic II του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK). Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, πρόκειται για τις ΤΠΚ BORA (Ρ338) και ΑΤΑΚ (Ρ337), τις νεότερες πυραυλακάτους της κλάσης που εισήλθαν σε υπηρεσία μεταξύ 2009-2010.
Edited by proud_ionian
Posted

Άμα κάνεις ασκήσεις, γίνονται και ατυχήματα, καλώς ή κακώς δεν πρέπει να βλέπουμε το ότι "στουκάραν" 2 από τις καινούργιες ΤΠΚ τους αλλά το γεγονός ότι έχουν 2 καινούργιες και ότι κάνουν και γυμνάσια. Άλλωστε παραδοσιακά τα πολεμικά ναυτικά εκπαιδεύουν (σε μεγάλο ποσοστό) τα πληρώματα και ειδικά τους κυβερνήτες on the jod και όχι στα θρανία.

Posted

Ε όπως και να το κάνουμε οι εξ Ανατολών "σύμμαχοι" έχουν ένα θεματάκι με τη ναυτοσύνη. Μέρα μεσημέρι έγινε η σύγκρουση, με άπνοια και άριστη ορατότητα.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό τα τελευταία χρόνια. Τί να πρωτοθυμηθώ; Τη μία φρεγάτα τους που έκανε ταρζανιές μπροστά σε παραλία της Κω και... κόλλησε στην άμμο; Ή (πιο πρόσφατα) τον άλλο "καπετάνιο" που μας άφησε δώρο σε ύφαλο του Κασελόριζου το ρυμουλκούμενο σόναρ της φρεγάτας του;

Πάντως πέρα απ'το χαβαλέ και τα χωρατά, επιβάλλονται και από Ελληνικής πλευράς δύο συμπεράσματα:

α) πως οι απέναντι ασκούνται εντατικά

β) πως πρέπει πάντα να ισχύει το SAFETY FIRST.

Posted

Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να είμαστε υποτιμητικοί με τους γείτονες. Πιστεύω ότι το χάσμα που υπήρχε ανάμεσα στις ναυτικές ικανότητες έχει μικρύνει αρκετά. Δεν βρίσκονται δα και στην εποχή του "Μάλτα γιόκ". Και είναι φυσικό, καθώς επενδύουν πολλά στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων τους. Από εκεί και πέρα τα ατυχήματα σε ασκήσεις είναι πιθανά, εάν αυτές γίνονται σε οριακές καταστάσεις, ώστε να προσομοιάζουν με τις πραγματικές. Και είναι παρακινδυνευμενο να κρίνουμε το αξιόμαχο τους από τέτοια γεγονότα. Δεν αποκλείεται βέβαια και να συνέβη το ατύχημα στο χαλαρό και από μπουνταλοσύνη...

Posted (edited)

Δέν νομίζω πως τα Ελληνικά πληρώματα τών πολεμικών πλοίων παίζουν ζατρίκιον-και αυτά ασκούνται τακτικά,άλλο άν δέν μάς το ανακοινώνουν συχνά.Ισως ασκούνται κάπως λιγώτερο τώρα λόγω κρίσεως,αλλά πάντως δέν κάθονται αραχτοί στους ναυστάθμους.

Επίσης οι απέναντι μπορεί μέν να μήν βρίσκωνται στην εποχή τού "Μάλτα γιόκ",αλλά όταν καταφέρνουν να συγκρουστούν δύο μικρά πλοία τους (μιά πυραυλάκατος δέν είναι δά και το Costa Concordia) σε συνθήκες άπνοιας και άριστης ορατότητας μέρα μεσημέρι,δέν το λές και "αξιόμαχον" αυτό,ούτε οριακές ήταν οι καιρικές συνθήκες.Ομοίως και τό περιστατικό με την φρεγάτα που κόλλησε στην άμμο-σε συνθήκες πραγματικού πολέμου θα την είχαν κάνει κόσκινο τα Ελληνικά μαχητικά που θα έσπευδαν να "περιποιηθούν" το πεσκέσι.Το μόνο "λογικό" περιστατικό είναι αυτό με το sonar καθώς το να κοπή ένα σχοινί ρυμούλκησης δέν είναι κάτι αφύσικο.

Τέλος,όπως και να το κάνωμεν,οι απένατι το έχουν το θεματάκι τους με την ναυτοσύνη αφού γενικά δέν έχουν παράδοση σ'αυτήν-όπως και οι Ελληνες δέν έχουν παράδοση στην country μουσική,ασχέτως άν κάποιοι μπορεί να έχουν γράψει ένα-δυό καλά country κομμάτια.Αποψή μου είναι πως περιστατικό σάν το σημερινό θα ήταν τελείως απίθανο να συμβή σε Ελληνικές πυραυλάκατους υπό τίς ίδιες συνθήκεςακόμα κι'άν οι κυβερνήτες τους ήταν σημαιοφόροι άρτι ωρκισθέντες.

Edited by Hastaroth
Posted (edited)
Ή (πιο πρόσφατα) τον άλλο "καπετάνιο" που μας άφησε δώρο σε ύφαλο του Κασελόριζου το ρυμουλκούμενο σόναρ της φρεγάτας του;
Το μόνο "λογικό" περιστατικό είναι αυτό με το sonar καθώς το να κοπή ένα σχοινί ρυμούλκησης δέν είναι κάτι αφύσικο.

Το σόναρ δεν ήταν ρυμουλκούμενο αλλά τοποθετημένο λίγο πιο πίσω απο την πλώρη και ξηλώθηκε κατά την προσάραξη της κορβέτας σε ύφαλο.

Παρακάτω και το σχετικό άρθρο: http://www.enkripto....og-post_15.html

Edited by CptAris
Posted

Αν κρίνουμε απο το αποτέλεσμα, τον Ιούλιο 1974 το μεν Α/Τ Κοτσάτεπε βυθίσθηκε από την ίδια την τουρκική ΠΑ, επειδή θεωρήθηκε Ελληνικό που έφερε παρανόμως την Ερυθρά Ημισέληνο, αλλά εδώ και σχεδόν 40 έτη οι Τούρκοι είναι ακλόνητοι στην Κύπρο.

Οι Τούρκοι έχουν κάνει τεράστιες προόδους παντού, έστω και αν η οικονομία τους έχει υπερθεμανθεί και αρχίζουν τα μικροπροβλήματα. Το γεγονός ότι συγκρούσθηκαν 2 πλοία δεν σημαίνει ότι δεν ασκούνται, δεν έχουν εξοπλισθεί υπερ-επαρκώς και ότι είναι εκ προοιμίου για πέταμα επειδή 4 αιώνες πριν, "Μάλτα γιοκ". "Περισσότερος ιδρώτας στην επαίδευση, λιγότερο αίμα στη μάχη".

Συμφωνώ και για την ανδρεία και για την ναυτοσύνη και την υπεροχή του ανθρώπινου παράγοντα όσον αφορά στο Ελληνικό ΠΝ, αλλά θυμηθείτε το "Κωστάκος" και τις ανοησίες των Ιμίων και απαντήστε μου τι είναι χειρότερο: Η (συνειδητοποιούμενη) ανάγκη βελτίωσης εμψύχων και αψύχων ή το "είμαι μάγκας και το κέφι μου θα κάνω".

Posted

Καλύτερα να μην πούμε τίποτα για την ναυτοσύνη των στελεχών μας του ΠΝ γιατί θα εκπλαγείτε!!! Εδώ σε ασκήσεις που έχουν πραγματοποιήσει κτυπούσαν λάθος στόχο!!!!

Posted

Αν και δεν είναι του παρόντος topic, θα έλεγα ότι δεν θα ήταν άσχημο να μην γενικεύουμε χρησιμοποιώντας την μεταβατική ιδιότητα ή την μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής. Η αποτυχία (πραγματική ή θρυλούμενη) ή η κακή απόδοση σε μία άσκηση δεν προδικάζει την ποιότητα ή τον επαγγελματισμό ή πολύ περισσότερο τις ικανότητες των στελεχών του ΠΝ. Εδώ, στην ίδια θάλασσα γεννήθηκαν κι' αυτοί, είναι στελέχη του μοναδικού Ναυτικού που δεν έχει ηττηθεί ποτέ εδώ και 2500 χρόνια, ενώ οι πιέσεις που υφίστανται (οικονομικές, επαγγελματικές, κοινωνικές) είναι εξίσου σοβαρές με όλης της υπόλοιπης κοινωνίας. Δεν αξίζουν μιά ευκαιρία πριν παραδοθούν στην χλεύη;

Posted

Εννοείς ότι το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό δέν έχει ηττηθεί ποτέ εδώ και 2500 χρόνια;

Εγώ πάντως δέν είδα να παραδίδεται στην χλεύη το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Posted

Ωμίλησα για το ελληνικό ΠΝ και μόνο, επιδεικνύοντας όμως πριν 4 topics, σεβασμό για τους απέναντι. Για τον όρο "χλεύη", έχω να παρατηρήσω ότι λιγα κλικ παραπάνω κληθήκαμε να εκπλαγούμε για ναυτοσύνες, λάθος στόχους κλπ. Η γενικολογία ισοπεδώνει, ορθόν;

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...