Jump to content
Shipfriends

Ακυβέρνητο το δεξαμενόπλοιο DATTILO M ανοιχτά της Κύθνου


Recommended Posts

σήμα κινδύνου εξέπεμψε το ιταλικό δεξαμενόπλοιο DATTILO M το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του μισού ναυτικού μιλίου από το νότιο άκρο της Kύθνου. το πλοίο παρουσιάζει μηχανική βλάβη και ήδη ρυμουλκό κατευθύνεται για παροχή βοήθειας. είναι κενού φορτίου με 19 άτομα πλήρωμα. ένα σουπερ πουμα βρισκεται σε ετοιμοτητα στην ελευσινα για περιπτωση εγκαταλειψης του πλοιου.

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Mάλλον το CHRISTOS XXII που ξεκίνησε από την πάρο είναι πιό κοντά, αλλά κι αυτό θέλει κανένα τρίωρο να φθάσει. Bλέποντας όμως στο AIS την πορεία του δ/ξ, έχω την εντύπωση ότι είχε προβλήματα από χθες το βράδυ και θα μπορούσε να είχε ζητήσει νωρίτερα μια βοήθεια, ενώ εκεί που έχει φθάσει τώρα κάθε λεπτό που καθυστερεί η βοήθεια είναι κρίσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Και τώρα πηγαίνει προς την αΚτή με αντίστοιχο δρόμο :P .Όπως λέει Και το άρθρο του πρώτου θέματος,είναι αγΚυροβολημένο εΚεί στα ανοιΚτά,νότια της Κύθνου με μηχανιΚή βλάβη,οπότε η ταχύτητα πρέπει να είναι όπως το πάει ο αέρας Κτλ.το ρυμουλΚό CHRISTOS XXII όπως σωστά ελέχθη παραπάνω,ήταν Κοντύτερα (Και ευΚολότερο να προσεγγίσει λόγω Καιρού,φαίνεται Και από τους Κόμβους του αιγαιο πελαγοσ) Και πλέον είναι στα 4μισή μίλια από το δεξαμενόπλοιο.(ρουφ)

Link to comment
Share on other sites

Μόλις αυτό παρατηρούσα στο ais :P

στο vessel's track καποια στιγΜή κατα τα Μεσάνυχτα σήΜερα το έδειχνε πολύ κοντά στην ακτή. λάθος του συστήΜατος??

Edited by irraklis
Link to comment
Share on other sites

Eχω την εντύπωση ότι το ρ/κ αιγαίον πέλαγος που έφθασε μετά το χρήστος άρχισε να ρυμουλκεί το δ/ξ και να το απομακρύνει από τις ακτές της Kύθνου...που επί ώρες ήταν πολύ επικίνδυνα κοντά κια μάλλον κρατιόταν μόνο με τις άγκυρες.

Link to comment
Share on other sites

σύμφωνα με το newsbeast.gr (ώρα 23.42), "σε ασφαλές για τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή σημείο, βορειοανατολικά της Kύθνου, οδηγείται αυτή την ώρα από ρυμουλκό σκάφος το δεξαμενόπλοιο".

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...