Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το πανέμορφο bulk carrier ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΠΑΤΡΟΝΙΚΟΛΑ (ΙΜΟ 8315229) έφτασε στην ράδα του Πειραιά μόλις πριν λίγη ώρα, αφού διέπλευσε τον Ατλαντικό και την Μεσόγειο, προερχόμενο από τον Καναδά.

Έχει κατασκευαστεί το 1985 στην Ιαπωνία (Nkk Shimizu Works Shimizu) και φέρει έκτοτε την Ελληνική σημαία και το όνομα της αδελφής του Αριστοτέλη Ωνάση. Σύμφωνα με το shipspotting ανήκει στην Olympic Shipping & Management (Athens, Greece), ενώ στο equasis ως πλοιοκτήτρια εταιρεία αναφέρεται η Westwind ENE (Care of Springfield Shipping Co (Panama) SA, Athens, Greece).

ShipSpotting.com

1260739.jpg

© Lorraine Morrill

Πριν λίγο καιρό, είχαμε δει στα πέριξ του Πειραιά, και τα OLYMPIC MENTOR (νυν CORNILIOS) και OLYMPIC MIRACLE (νυν CLEANTHES) που αν δεν κάνω λάθος ανήκουν στην ίδια σειρά πλοίων με το ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΠΑΤΡΟΝΙΚΟΛΑ.

Νομίζω ότι καλό είναι να παραθέσουμε και στο παρόν θέμα, τα όσα πολύ ενδιαφέροντα μας είχε γράψει πριν λίγο καιρό στο θέμα του OLYMPIC MENTOR (πλοίο που είχε επίσης το όνομα ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΠΑΤΡΟΝΙΚΟΛΑ έστω και για πολύ μικρό διάστημα), ο proud_ionian.

On ‎18‎/‎4‎/‎2011 at 11:04 PM, proud_ionian said:

ειναι νομιζω (το OLYMPIC MENTOR) το πρωτο απο μια σειρα ναυπηγησεων bulk carriers τυπου laker* που εκανε η olympic maritime στην ιαπωνια στα μεσα της 10ετιας του 80, για να αντικαταστησει τα lakers που ειχαν ναυπηγηθει παλι στην ιαπωνια στη 10ετια του 60.

καθελκυστηκε τον ιουνιο του 1984 ως Calliroe Patronicola, για να τιμηθει η αδερφη του Αριστοτελη Ωνασση, παραδοθηκε ομως το 1985 ως Patricia R. H κυρια ηταν αδερφη του Τιερυ Ρουσσελ και το πλοιο του ειχε δοθει προικα, αλλα παρεμενε υπο τη διαχειριση της olympic maritime. μετα το διαζυγιο και τους σχετικους διακανονισμους (ο γαμπρος ηθελε μετρητο) ηρθε στα χερια του ιδρυματος ωναση και μετονομαστηκε σε Olympic Mentror, παντα υπο τη διαχειριση της O.M.

μεχρι το 1993 ειχε σημαια παναμα και απο τοτε τη γαλανολευκη.

*τα τυπου laker εχουν ορισμενο πλατος (δε θυμαμαι ποιο), για να μπαινουν στις "λεκανες" των διαυλων που συνδεουν τις πλωτες λιμνες που ειναι στα συνορα αμερικης και καναδα. επισης εχουν και πρυμνια αγκυρα (συνηθως μια δυο οργιες καδενα και μετα συρμα), για να φουνταρουν οταν εχουν τον καιρο πρυμα και ειναι σε στενο σημειο. ειναι πλοια ανοικτης θαλασσης και δεν πρεπει να τα μπερδευουμε με τα οriginal lakers

Πολλές φωτογραφίες του πανέμορφου πλοίου, στο shipspotting αλλά και στο marinetraffic.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πλοίο μετά το μακρινό του ταξίδι από τον Καναδά, έμεινε στα μέρη μας (στην ράδα του Πειραιά), για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα, βρίσκεται στο λιμάνι της Μερσίνας (Mersin) στην νότια Τουρκία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

AK Brother (ΙΜΟ 8315229)

(1985, ex- Καλλιρρόη Πατρονικόλα)

Το ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΠΑΤΡΟΝΙΚΟΛΑ από 01/02/2012 έχει μετονομαστεί σε AK BROTHER. Φέρει πλέον Παναμαική σημαία, με πλοιοκτήτρια εταιρεία την Brother Navigation SA (Care of Ceren Denizcilik Sanayi ve Ticaret Ltd Sti, Istanbul, Turkey).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...