Jump to content
Shipfriends

Καταδίωξη και βύθιση του Φ/Γ πλοίου "Morelia"


Recommended Posts

Εντοπισμός Φ/Γ πλοίου μεταφοράς ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, απομάκρυνση και σύλληψη πληρώματος και βύθισή του στον Αργολικό Κόλπο λόγω εισροής υδάτων.

Το Φ/Γ πλοίο «MORELIA» σημαίας Κομόρες, που μετέφερε ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, εντοπίστηκε πρωινές ώρες της 06/10/2011 από περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ. ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή νότια των Σπετσών.

Μετά από καταδίωξη και ενόψει ακινητοποίησής του από δυνάμεις Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και το πλήρωμά του, έξι (06) Ουκρανοί και ένας (01) υπήκοος Γεωργίας, δηλώνοντας έντονη εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο, ζήτησε συνδρομή απομάκρυνσης και παρελήφθη με ασφάλεια από σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., που είχαν προστρέξει στην περιοχή.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες διάσωσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το λαθρεμπορικό πλοίο βυθίστηκε τελικά βραδινές ώρες της 06/10/2011 σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σπετσών – Πελοποννήσου, βάθος άνω των 400 μέτρων, λόγω κατάκλυσης υδάτων στο εσωτερικό του.

Κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, δικογραφία σχηματίζεται από τη Λιμενική Αρχή Σπετσών με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεώτερο δελτίο.

Πηγή : ΥΘΥΝΑΛ

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, οι επιβαίνοντες (ή οι εντολείς αυτών) μόλις είδαν ότι πάνε για σύλληψη αποφάσισαν να βυθίσουν το πλοίο? Καλά, τι κουβαλούσε, μόνο τσιγάρα δύσκολο μου φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το πλοίο είχε ξεκινήσει με το παράνομο φορτίο από την περιοχή της Αμμοχώστου, στα κατεχόμενα της Κύπρου, με προορισμό το Μαυροβούνιο.

Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων για τις οποίες έχουμε ακούσει τον τελευταίο τουλάχιστον καιρό, τα πληρώματα των πλοίων ήταν Ουκρανοί.

Με το όνομα MORELIA πάντως, δεν μπόρεσα να βρω καμμία αναφορά σε πλοίο ή έστω κάποιο συγγενές στοιχείο, όσο κι αν έψαξα (καθόλου περίεργο βέβαια...).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για την παράθεση του link με τις φωτό, προσωπικά πιστεύω ότι είναι αυθεντικές.

Τώρα βέβαια, δεν μπορώ να κατανοήσω (ανάμεσα και σε άλλα....) αυτά τα περί "καταδίωξης" που ανέφερε στην ανακοίνωση του το ΥΕΝ. Από ότι βλέπουμε στις φωτό, το ...καταδιωκτικό ήταν κάπου δύο φορές μεγαλύτερο από το έρμο το καταδιωκούμενο και φαντάζομαι τρεις ως τέσσερις φορές (τουλάχιστον) ταχύτερο.......

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...