Jump to content
Shipfriends

Flensburger Day Ferry 2011


Recommended Posts

Οπως σημειωνει ευστοχα το ferryevolution τα Flensburger φημιζονται περισσοτερο για την κατασκευη roro(τα διασημα UN αλλα και ολα αυτης της σειρας,με την μια τσιμινιερα και το κομοδεσιο προς τα πρυμα)παρα ferries.Η αληθεια ειναι οτι περιστασιακα εχουν φτιαξει ομορφα ΕΓ/ΟΓ(της BC Ferries κυριως πχ NORTHERN EXPEDITION)αλλα δεν εχουν σταθερες παραγγελιες σε αυτο τον τομεα.

Παρουσιασαν λοιπον το παρακατω ferry(που μοιαζει λιγο με τα UN-RORO :D )και ευελπιστουν να πετυχουν καποια παραγγελια.Προσωπικα μου αρεσει αρκετα λογω της φουτουριστικης σχεδιασης αλλα στην Ελλαδα ας πουμε,περισσοτερο θα μπορουσε να αναλαβει μια γραμμη που εξυπηρετειται απο καποια παντοφλα :P παρα απο καποιο ferry.Δεν θα ηταν ασχημο ισως για Σαρωνικο αλλα και γιατι οχι για Ιονιο(να αντικατασταθει επιτελους το γερασμενο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ :lol:).

Χαρακτηριστικα μηκος/πλατος:114.3/20.5 ,επιβατες 970,αυτοκινητα 230,υπηρεσιακη 20μιλια.Περισσοτερα εδω.

post-2049-0-33349100-1309205208_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

αν ξεραμε και ποσα φορτηγα παιρνει, θα λεγαμε περισσοτερα;)

Συμφωνα με ασφαλης υπολογισμους και με πραγματικες διαστασεις ;) τα 25φορτηγα τα εχει ανετα(και εχοντας υπολογισει οτι εχει cashing στην μεση).Διαθετει καλο πλατος για το μηκος του οποτε βγαινουν 6 γραμμες φορτωσης για καθε οχημα.Τελος για να βαζει τοσα ΙΧ σημαινει οτι εκτος απο το γκαραζακι κατω απο τα φορτηγα,εχει ραμπες λογικα στο main για να δημιουργουνται 3 επιπεδα φορτωσης.(ετσι υποψιαζομαι τουλαχιστον).

post-2049-0-21075900-1309276502_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως βλέπω ότι έχει ωραίο "μπαλκονάκι".

Επίσης δέν το βρίσκω μεγάλο γιά τον Σαρωνικό,αλλά και γιά κάτι Πόρους και Σάμες και Κυλλήνες Ιονίου δέν είν'κακό.Ακριβό πάντως θα είναι σίγουρα-πώς αλλιώς θα βγάλουν τα έξοδα τής ανάπτυξης οι ναυπηγοκατασκευαστές;

Αλλά ώς κακός τής παρέας υπενθυμίζω ότι το πράγμα όπως φαίνεται είναι ακόμα στα σχέδια.Μέχρι να φτιαχτή,να δοκιμαστή,να τελειοποιηθή,θα περάση καιρός.

Οπότε εστέ βέβαιοι (που έλεγε και ένας δικτάτωρ) ότι το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ θα ταξιδεύη γιά πολλά χρόνια ακόμα (καθώς και άλλα τινά σε Ιόνιο και ΑιγαιοΣαρωνικό)...

Link to comment
Share on other sites

Βασικα αλλο ενα σχεδιο που ειχαν προτεινει τα ναυπηγεια ηταν αυτο,που επειδη μαλλον κανεις δεν ενδιαφερθηκε :P ,προχωρησαν σε αυτο που βλεπουμε παραπανω το οποιο ταιριαζει σε περισσοτερες γραμμες απ οτι το προηγουμενο.

Link to comment
Share on other sites

Σε σχέση με τα design που έχουμε δει απο αυτό το ναυπηγείο,σε ro-ro και ro-pax,μπορώ να πώ ότι το συγκεκριμένο με απογοητεύει απο αισθητικής απόψεως,κάτι μικρότερο απο τα πλοία που έφτιαξε για τη BC ίσως είναι το ιδανικό

Edited by Stefanos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...