Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη SEA OMAR στο Πλατυγιάλι


Recommended Posts

Από το site της ναυτεμπορικής η παρακάτω είδηση

Το φορτηγό πλοίο Sea Omar, σημαίας Καμπότζης, με εννέα αλλοδαπούς ναυτικούς, προσάραξε στο Πλατυγιάλι Αιτωλοακαρνανίας. Στο σημείο σπεύδει ιδιωτικό σκάφος. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ.
Link to comment
Share on other sites

Το νησάκι πρέπει να ονομάζεται Ποντικός. Ιδού και η πορεία του όπως την κατέγραψε το AIS. Τελευταίο στίγμα πριν την προσάραξη 7,7 knots αλλά στην προέκταση του κάβου κάτω δεξιά υπάρχει σκόπελος.post-24-128326991841_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σε αμμώδη αβαθή της θαλάσσιας περιοχής Ποντικός, έξω από το λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας, προσάραξε χθες, στις 21:15, το Φ/Γ SEA OMAR» σημαίας Καμπότζης.

Ύστερα από άμεσες ενέργειες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, στην περιοχή έσπευσε ιδιωτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Λ.Σ., παραμένοντας κοντά στο πλοίο, για παροχή τυχόν συνδρομής.

Το SEA OMAR είχε αποπλεύσει από Ουκρανία για Ισραήλ, έμφορτο με 800 μετρικούς τόνους πατάτες και με πλήρωμα εννέα (09) αλλοδαπούς ναυτικούς.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες αποκόλλησης, τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο μας.

Πηγή ex YEN, τα bold δικά μου.

Link to comment
Share on other sites

είχε αποπλεύσει από Ουκρανία για Ισραήλ
Μήπως μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος πως βρέθηκε εκεί...που δεν έχει καμιά σχέση με τη ρότα που λέει το ΛΣ?
Link to comment
Share on other sites

Χεχε! "Πάρκαρε" στα παράλια της Ακαρνανίας διαφόρων ειδών άλλα εμπορεύματα... Συνηθίζεται, λένε. Πόσα και πόσα την έπαθαν έτσι.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που φανταζομαι οτι εννοεί ο Νηρέας είναι τι δουλεια εχει το βαπόρι στο Μεσολογγι αφου κατέβαινε απο Ουκρανία προς Ισραήλ.Που όπως ξέρουμε όλοι δεν υπάρχει καμία λογική να βραθεί στην περιοχή αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Δελτίο τύπου ΥΕΝ

09/03/2010.

Συνέχεια ενημέρωσης για το Φ/Γ «SEA OMAR» σημαίας Καμπότζης, το οποίο είχε προσαράξει στις 07/03/2010 στο Πλατυγιάλι Μεσολογγίου, με εννέα (09) αλλοδαπούς ναυτικούς.

Το πλοίο αποκολλήθηκε σήμερα στις 16.30 με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΑΜΑΖΩΝ» Ν. Πειραιά 3137, χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση. Κατόπιν έλεγχου από δύτη διαπιστώθηκε ρήγμα στην καρίνα το πλοίου διαστάσεων 3*4μ. περίπου, χωρίς να παρατηρηθεί εισροή υδάτων στα στεγανά.

Μετά την αποκόλληση το SEA OMAR κατευθύνθηκε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια στις 19.30.

Ακολούθησε η εκφόρτωση του φορτίου, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Πλατυγιαλίου, η οποία διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μόνο με πατάτες δεν έβγαινε ο ναύλος...

Συνέχεια ενημέρωσης για το Φ/Γ «SEA OMAR» σημαίας Καμπότζης, το οποίο είχε προσαράξει στις 07/03/2010, στο Πλατυγιάλι Μεσολογγίου, με εννέα (09) αλλοδαπούς ναυτικούς.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, προέκυψε ότι το πλήρωμα του Φ/Γ «SEA OMAR», είχε μεταφέρει στην Ελλάδα, δεκαπέντε (15) παράνομους μετανάστες, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν σε άγνωστο σκάφος, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν προς τη θαλάσσια περιοχή Πλατυγιαλίου.

Για την εξέλιξη αυτή, ενημερώθηκε άμεσα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μεσολογγίου, προκειμένου να δοθούν σχετικές εντολές και οδηγίες, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης.

Πηγή ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...