Jump to content
Shipfriends

Κατάσχεση φορτηγού πλοίου "Mitridat" με λαθραία τσιγάρα


Recommended Posts

To THASSOS II είναι, αφού εκπέμπει με νέο όνομα MITRIDAT και φέρει σημαία Tόγκο.

Από τη ζούγκλα διαβάζουμε:

Δεσμεύτηκε φορτίο πλοίου

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις Λιμενικές Αρχές φορτηγό πλοίο ανοιχτού τύπου με το όνομα «Μithridate», με σημαία Τόνγκο, το οποίο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σκόπελο και την Σκιάθο.

Σε έλεγχο που έγινε από τις Λιμενικές Αρχές εντοπίστηκαν τελωνειακές παραβάσεις, γι’ αυτό το λόγο δέσμευσαν το φορτίο του πλοίου.

Περαιτέρω έρευνες θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί.

Link to comment
Share on other sites

Φορτωμένα με οκτώ κοντέινερς μέσα στα οποία υπήρχαν συνολικά 3.950.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα πιάστηκε την Τετάρτη από τους Λιμενικούς, το -υπό σημαία Τόγκο- φορτηγό πλοίο "Mitridat", το οποίο με πλήρωμα 11 Ρώσους ναυτικούς έπλεε στη Β. Εύβοια, μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου.

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν εδώ και μέρες οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών της Ελληνικής Ακτοφυλακής είχαν στήσει "καρτέρι" στο φορτηγό πλοίο "Mitridat" και αφού το ακινητοποίησαν το ανάγκασαν να καταπλεύσει στην Αιδηψό, όπου και ξεκίνησε ο εξονυχιστικός έλεγχος και ο οποίος έδειξε ότι μέσα στα 8 κοντέινερς υπήρχαν συνολικά 7.900 μεγάλα κιβώτια που περιείχαν 395.000 κούτες, και μέσα στις οποίες βρέθηκαν τα 3.950.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι διαφυγόντες δασμοί για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ ενώ κατασχέθηκε τόσο το πλοίο όσο και το παράνομο φορτίο του. Οι 11 Ρώσοι ναυτικοί θα οδηγηθούν στην εισαγγελία Χαλκίδας.

www.athina984.gr

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη βρε παιδιά, για να καταλάβω...

Το "Mitridat" που πιάστηκε, είναι το πρώην ΘΑΣΟΣ ΙΙ ??? Στην είδηση από το zougla.gr αναφέρεται ως "φορτηγό πλοίο ανοιχτού τύπου" :confused:, ενώ στο athina984.gr ως "φορτηγό πλοίο" σκέτο.

Kαι αν είναι πράγματι αυτό, δεν είναι κάπως πρωτότυπος ο τρόπος λαθρεμπορίου ??? Μία παντόφλα στις Σποράδες, ανάμεσα Σκιάθου και Σκοπέλου φορτωμένη με κοντέινερς, δεν είναι δα και ο πιό διακριτικός τρόπος να διακινείς λαθραίο εμπόρευμα !!! :eek:

Link to comment
Share on other sites

Μπα, φίλε Σείριε μάλλον πολύ συνηθισμένος τρόπος είναι το λαθρεμπόριο με παντόφλα.Ενδεικτικά εδώ αναφέρονται τουλάχιστον 2 περιπτώσεις στα νερά μας, που δεν είναι και οι μόνες. Φτηνό πλοίο είναι η παντόφλα, μικρό και ευέλικτο να προσαράζει σε απομονωμένες ακτές αν χρειαστεί, απ'ότι φαίνεται γίνεται η δουλειά. Αν σε αυτά προσθέσουμε και την τοτε βιασύνη των νέων αγοραστών να παραλάβουν το THASSOS II, καταλαβαίνουμε.

Α, το ais του πλοίου έχει τελευταίο track του πριν από μια βδομάδα κάπου απέξω από την Αλεξάνδρεια, μάλλον το είχαν κλειστό τώρα.:mad::D

Link to comment
Share on other sites

Και η επίσημη ανακοίνωση του ΥΕΝ.

Εντοπισμός πλοίου έμφορτου με λαθραία τσιγάρα και σύλληψη πληρώματος

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που διενεργούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της λαθρεμπορίας τσιγάρων, βραδινές ώρες χθες, σε συντονισμένη επιχείρηση κατόπιν αξιοποίησης διαθέσιμων πληροφοριών, εντοπίστηκε το F/B * RO/RO πλοίο «MITRIDAT» σημαίας ΤΟΝΓΚΟ, ύποπτο για συμμετοχή σε παράνομες δραστηριότητες, το οποίο εκινείτο στη θαλάσσια περιοχή Βόρειας Εύβοιας * Σκιάθου *Σκοπέλου.

Πλωτό περιπολικό του Λ.Σ. προσέγγισε το ανωτέρω πλοίο και το οδήγησε στο λιμένα Αιδηψού, όπου μεικτό κλιμάκιο, αποτελούμενο από προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας του Λ.Σ., καθώς και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων/Περιφέρεια Αττικής/Δίωξη Ναρκωτικών, σε συνεργασία με προσωπικό του Λιμεναρχείου Αιδηψού, διενήργησε έλεγχο σε οκτώ (08) εμπορευματοκιβώτια (containers), τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη τελωνειακή σφράγιση, εντοπίζοντας, εντός αυτών,3.950.000 πακέτα λαθραίων σιγαρέτων (συνολικά 79.000.000 σιγαρέτα).

Ύστερα από εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, που ενημερώθηκε σχετικώς, η Λιμενική Αρχή Αιδηψού προέβη στη σύλληψη του 42χρονου αλλοδαπού Πλοιάρχου και του 46χρονου αλλοδαπού Α΄ Μηχανικού του «MITRIDAT», ενώ επίσης κατασχέθηκαν το πλοίο και το παράνομο φορτίο του.

Τα προαναφερθέντα επικαθήμενα εκφορτώθηκαν με μέριμνα του Λ/Χ Αιδηψού και του Τελωνείου Ωρεών Ευβοίας και παραμένουν φυλασσόμενα σε χώρο του λιμένα Αιδηψού, ενώ επί του κατασχεθέντος «MITRIDAT» (το οποίο * κατά δήλωση του Πλοιάρχου του * είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, με προορισμό την Βάρνα Βουλγαρίας), παραμένουν οι υπόλοιποι εννέα (09) αλλοδαποί Ναυτικοί, μέλη πληρώματος του πλοίου.

Οι δύο (02) συλληφθέντες αναμένεται να προσαχθούν αρμοδίως, εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, πρωινές ώρες αύριο 07/01/2010, ενώ επίσης εξετάζεται τυχόν εμπλοκή του F/B * RO/RO «MITRIDAT» σε ανάλογες υποθέσεις κατά το παρελθόν.

Link to comment
Share on other sites

...είχαν στήσει "καρτέρι" στο φορτηγό πλοίο "Mitridat" και αφού το ακινητοποίησαν το ανάγκασαν να καταπλεύσει στην Αιδηψό...

Και λαμβάνοντας υπ' όψιν την αιώνια Ελληνική πραγματικότητα :rolleyes:, μπορούμε νομίζω βάσιμα να εικάσουμε ότι για τα επόμενα 15-20 χρόνια, οι κάτοικοι της Αιδηψού θα έχουν την χαρά να "φιλοξενούν" :P στο λιμάνι τους μία εγκαταλελειμμένη παντόφλα, που θα αργοσαπίζει προσφέροντας ένα εξαιρετικό θέαμα σε αυτούς αλλά και στους διερχόμενους - επισκέπτες. :(

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τρία χρόνια φυλακή στο Τούρκο πλοίαρχο F/B - RO RO «MITRIDAT»

Πηγη: MEDIASHIPPING

Σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών (03) ετών με αναστολή και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000), καταδικάστηκε, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, ο 42χρονος αλλοδαπός Πλοίαρχος του F/B - RO RO «MITRIDAT», σημαίας ΤΟΝΓΚΟ, που την 05/01/10 στη θαλάσσια περιοχή Βόρειας Εύβοιας - Σκιάθου - Σκόπελου διεπιστώθη ότι μετέφερε 3.950.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...