Jump to content
Shipfriends

Ionian_Sea

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ionian_Sea

  1. ThanosP, σ'ευχαριστώ για το σύνδεσμο, πράγματι εμφανίζει τα δρομολόγια της ημέρας! Νασαι καλά, και πάλι καλό Πάσχα!
  2. Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Θα ήθελα τη βοήθειά σας για τα δρομολόγια του Μεγάλου Σαββάτου από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα. Δυστυχώς στο λιμεναρχείο δεν απαντούν και στο διαδίκτυο δε μπορώ να βρω συγκεκριμμένες πληροφορίες για τις αναχωρήσεις. Είναι μεγάλη ανάγκη, αν γνωρίζει κάποιος θα με εξυπηρετούσε πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλό Πάσχα σε όλους!
  3. "Καθόλου, μα καθόλου άσχημα, αρκεί να μην πάρουν ...ανάποδες οι γεφυροκρατούντες (με κάποια γενναία μείωση των διοδίων ???) και μείνουν οι καραβοκύρηδες να αναζητούν τις μέλισσες." Και όχι μόνο... Η κρίση αποτελεί μάλλον ευκαιρία για τους παντοφλάδες να ξανακερδίσουν πελάτες, να αυξήσουν τα έσοδά τους και να διασφαλιστούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίες (ευκταίο είναι να αυξηθούν έστω και στο ελάχιστο). Για να γίνουν όμως αυτά, καλό θα ήταν να ακολουθηθούν 2-3 έξυπνα βήματα από τη μεριά τους: πρώτον ας μείνουν σταθερά ή έστω για τα ΙΧ να μειωθούν λιγάκι τα κόμιστρα για όσο διάστημα είναι δυνατό. Και αυτό γιατί ήδη οι "υπεραυλάκειοι" ταξιδιώτες έχουν αρχίσει δειλά δειλά να πηγαίνουν Αθήνα από Ναύπακτο-Ιτέα, καθώς οι τιμές των διοδίων στην Πατρών-Κορίνθου είναι φαρμακείο και σε συνδυασμό με τις τιμές των καυσίμων τινάζουν το κόστος της μετακίνησης στα ύψη. Μια μείωση του κομίστρου από τα 6,5 στα 5 ευρώ (έστω και δοκιμαστικά για 1 μήνα) ή ένα πακέτο 3-5 ημερών αλέ-ρετούρ στα 7-8ευρώ θα λειτουργήσει ευεγερτικά στην ψυχολογία των οδηγών, οι οποίοι θα προτιμήσουν να δώσουν κάτι παραπάνω στα διόδια που ακολουθούν παρά στη βενζίνη στο χρόνο. Δεύτερον να συμφωνήσουν και να δώσουν "πακέτο" σε ιδιώτη τη λειτουργία των κυλικείων. Ο Γιαννιώτης ή ο Πρεβεζάνος που θα θελήσει να κάνει την αναγκαία στάση στο καράβι αντί στα πανάκριβα ΣΕΑ, θέλει τον καφέ και το τοστ του. Δεν έχει όφελος να χάσει μισή ώρα στο καράβι και άλλη τόση ώρα σε κάποιο ΣΕΑ. Τρίτον να δωθεί μεγάλη έμφαση στην καθαριότητα των φέρι, τόσο στις τουαλέτες και στους κοινόχρηστους χώρους. Και τέταρτον φυσικά να γίνεται διαρκής προβολή και διαφήμιση των πλεονεκτημάτων των φέριμποτ έναντι της γέφυρας. Το διαδίκτυο βοηθάει πολύ στην επικοινωνία με τους πελάτες και κυρίως είναι δωρεάν. Όλα αυτά τα οικονομοτεχνικά βέβαια εύκολα γίνονται, αλλά στην πράξη υπάρχουν αναπόφευκτες δυσκολίες. Όμως ποτέ κάτι δεν πέτυχε δίχως το ελάχιστο ρίσκο. Ο κόσμος έχει αποδείξει πως προτιμά ή και αγαπά τα καραβάκια για διάφορους λόγους. Αν το εμπεδώσουν αυτό οι καραβοκύρηδες και προβούν σε 2-3 κινήσεις, κερδισμένοι θα βγουν - όπως και οι οδηγοί και οι ταξιδιώτες.
  4. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Η αλήθεια είναι πως άκουγα σκόρπιες κουβέντες για μη λειτουργία τους, αλλά όχι κάτι τεκμηριωμένο. Κρίμα πάντως να μην υπάρχουν κυλικεία στα φέρι, γιατί χρονικά δε συμφέρει καραβάκι+στάση σε ΣΕΑ. Χάνουν και πελάτες, οι οποίοι δε μπορούν να πληρώνουν τα 12,50 ευρώ της γέφυρας...
  5. Γεια σας. είμαι καινούργιο μέλος στο φόρουμ, το οποίο παρακολουθώ συχνά-πυκνά και με εξυπηρετεί πολύ στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Ήθελα να ρωτήσω τους συμφορουμίτες, που χρησιμοποιούν τα φέρι-μπωτ στο Ρίο-Αντίριο, αν τα κυλικεία τους δουλέυουν ή όχι.Βλέπετε, όταν μετακινείσαι από Ήπειρο προς Αθήνα, το "διάλλειμα" για ξεκούραση επιβάλλεται και τώρα που τα διόδια της γέφυρας έχουν φτάσει στα ύψη, λέμε να αρχίσουμε να ξαναχρησιμοποιούμε τα καραβάκια, τα οποία χρησιμεύουν και ως στάση :-). Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...