Jump to content
Shipfriends

Nikos_Chania

eMembers
 • Posts

  5,978
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Nikos_Chania

 1. Όπως και το Superferry, το Μ. Σάββατο το Superexpress μετά την άφιξη του στην Μύκονο θα αναχωρήσει κενό επιβατών για την Τήνο όπου και θα παραμείνει για τον εορτασμό του Πάσχα. 

  Θα αναχωρήσει στις 10:45 της Δευτέρας του Πάσχα για Μύκονο για να ξεκινήσει το δρομολόγιο της επιστροφής βάσει των δρομολογίων που έχει το πλοίο για την περίοδο του Πάσχα. 

 2. Το Μ. Σάββατο το πλοίο μετά την άφιξη του στην Μύκονο θα αναχωρήσει κενό επιβατών για την Χώρα της Άνδρου όπου και θα παραμείνει για τον εορτασμό του Πάσχα. 

  Θα αναχωρήσει στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα για το Γαυριο για να ενταχθεί στο πρόγραμμα δρομολογίων του από Γαυριο για Ραφήνα στις 05:00 της Δευτέρας του Πάσχα.

 3. Υπάρχει πρόβλεψη στο master plan για δύο θέσεις που θα κοιτάνε βορειοδυτικά, αλλά εδώ το λτνχ ξύνεται και αδιαφορεί για την άμεση επισκευή της προβλήτας που εριξε το Πελαγιτης και εδεναν τα πλοία σε τετοιους καιρούς, μεχρι να δούμε επεκταση, θα εχουν παει για σκραπ μεχρι και τα Aero. 

   

  Meleti_Soudas_1551388122.jpg

 4. Η Σούδα στους ανατολικους-νοτιοανατολικους πονάει και το ξέρουμε χρόνια τώρα. Η συχνότητα τους είναι ομως μικρή και για αυτό δεν συνηθίζεται να βλέπουμε προβλήματα. 

  Το οτι δεν υπάρχει διαθεσιμη θέση προσηνεμης παραβολής οταν ξέρεις οτι σε μια νοτιαδουρα θα έχεις πρόβλημα είναι το βασικό ερώτημα, όχι αν φταίει ο καιρός ;)

  ΥΓ το βίντεο δεν είναι κατι καινούριο για να γίνει τάχα μου απόδειξη οτι δεν είναι για όλους τους καιρούς προσπαθώντας να δικαιολογηθούν τα αδικαιολογητα. Στην ίδια κατάσταση είχε βρεθεί και το ΛΑΤΩ πριν απο 10 χρόνια. Καρμπον όμως. 

   

 5. Το Αστεριων 2 ήταν κυρίως, δημιουργώντας μια ζημιά 15,7 εκ επειδή δεν ενεργοποιηθηκε το δικαίωμα εξαγοράς του πλοίου στα πλαίσια της σύμβασης του. Παράλληλα δεν είχαν εξοφληθεί επι 5μηνου τα μισθώματα. Η ναύλωση έληξε στις 7.2.22. 

  Το ΚΥΔΩΝ απ οτι φαινεται έχει αλλάξει εκμισθωτη, συνεπώς το πλοίο δεν μισθώνεται απο την ανεκ στην ferries del caribe. 

   

 6. On 4/5/2022 at 2:29 PM, basilis89 said:

  Όπως επίσης αφήνουν λίγο χώρο μεταξύ των οχημάτων στο γκαραζ;

  Ναι αφήνουν και έχει αναφερθεί και το γιατί. 

  On 2/22/2022 at 10:34 PM, Nikos_Chania said:

  Υπάρχει συγκεκριμενη διάταξη για την στοιβασια και εχμαση των οχημάτων στα γκαράζ, κι οσο κι αν μας ακούγεται περίεργο, τα οχήματα πρέπει να είναι κοντά. Αυτό γίνεται για την αποφυγή μεταφοράς βάρους /ανατροπης με αποτέλεσμα την επιρροή στην ευστάθεια. 

   

 7. Προορισμός δηλωμένος από το πλοίο είναι η Πάτρα όπου θα φτάσει κατά τις 12:00-12:30 με την ταχύτητα που πάει τώρα.

  Η Ηγουμενίτσα φαίνεται συστημικά από το ιστορικό του marinetraffic και όχι επειδή δηλώθηκε ως προορισμός.

 8. Εγώ βλέπω καθημερινά από 1/6 με ανεκτέλεστα στις 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 14 και 15 Ιούνη, με τροποποίηση του δρομολογίου της 4ης Ιούνη (1ο δρομολόγιο ουσιαστικά) με διανυκτέρευση στη Σκιάθο :)

 9. Καθημερινά 10:45 από Αγ. Κωνσταντίνο και 15:25 από Αλόννησο. Έναρξη Σάββατο 4 Ιούνη με το πλοίο κατά την επιστροφή να παραμένει στην Σκιάθο, συνεχίζοντας την Κυριακή από Σκιάθο για νησιά και επιστροφή Αγ. Κων/νο.

  Καθημερινά δρομολόγια ξεκινάει 16 Ιούνη, μέχρι τότε μόνο ΠΣΚ.

  Τιμή Επιβάτη(Economy)/ΙΧ(>3,7): 39/89 για Σκιάθο, 44/96 για Σκόπελο, 47/99 για Αλόννησο.

  Δρομολόγια υπολογισμένα με 23 κόμβους περίπου, 2:05 για Σκιάθο, 3:05 για Σκόπελο, 3:45 για Αλόννησο.

 10. Κύριοι, η μόνη βλάβη που υπάρχει είναι στην μετάδοση της ταχύτητας του πλοίου από το δρομομετρο/gps στη συσκευή AIS. 

  Τίποτα άλλο δεν συμβαίνει, μόλις το πάρουν χαμπάρι θα το φτιάξει ο ηλεκτρολόγος :D ας ελπίσουμε ότι κάποιο απο τα VTS του ADRIREP θα τους ενημερώσουν :)

  Κοιμηθείτε ήσυχοι. 

  ΥΓ πείτε το και στις χιλιάδες ομάδες που ήδη έστησαν SAR στην Αδριατική, ακόμα γελάω :D

  ΥΓ2 αυτά γίνονται οταν παρέχονται πληροφορίες σε ανθρώπους που δεν ξέρουν πως να τις διαχειριστουν.

 11. 43 minutes ago, SAMAINA said:

  Ήταν σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια. Στα δρομολόγια από Βαθύ για 12νησα από τον Επταστάδιο Πορθμό (όπως λέγεται το πέρασμα μεταξύ Σάμου και Μικράς Ασίας) 

  Σαν Στενό της Μυκάλης το ξέρουμε πάντως. 

  Απο κει περνούσαν και τα Blue Star 1/2 όταν είχαν πέρασμα από Βαθύ το καλοκαίρι. 

 12. 8 hours ago, Nikos_Chania said:

  Δεδομένου οτι μιλάμε για 2,5 χρόνια σχεδόν, όλα έχουν δεξαμενισθεί, ωστόσο το Αρθρο 7 μιλάει για ετήσια επιθεώρηση της γάστρας στην ξηρά, ενώ το Άρθρο 9 μιλάει για παχυμετρήσεις και ενδελεχείς ελέγχους κάθε 2 χρόνια από την πρώτη φορά συμμόρφωσης. Συνεπώς, είτε όλα έχουν συμμορφωθεί και απλά το Άρθρο 7 γίνεται ως επιθεώρηση με δύτη (δεν ξέρω αν έχει γίνει και αν μπορούν όντως να το κάνουν) ή υπάρχει κάτι επιπλέον σε νομική βάση που μας διαφεύγει και τους δίνει την δυνατότητα να παρακάμπτουν το Άρθρο 7 ή να παρατείνεται (ισως λόγω covid κάποια διάταξη) ή να γίνεται μέσω υποβρύχιας λήψης (αφού δεν απαιτείται κάποια εξειδικευμένη εργασία όπως παχυμέτρηση).

   

  18 minutes ago, Annivas said:

  Βάση του ΠΔ 104/2016 όλα τα υπό Ελληνική σημαία επιβατηγά που εκτελούν ενδονεταφορες και έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας είχαν την υποχρέωση να δεξαμενιζονται κάθε χρόνο  απο το 2020 στα πλαίσια της ετήσιας συμμόρφωσης με το ανωτέρω διάταγμα .

  Ομως τον περασμένο Οκτώβρη ήρθε το ΠΔ 78/2021 όπου με το άρθρο 1 ακυρώνεται η παραπάνω υποχρέωση για τα εν λόγω πλοία και πλέον ισχύει ότι στην ετήσια γεννεθλια ημερομηνία θα πρέπει είτε να βγαίνει δεξαμενή είτε να επιθεωρείται υποβρύχια  με συνδρομή επαγγελματία δυτη και ετσι π δεξαμενισμος να παρατείνεται για έναν επιπλέον χρόνο . Με απλά λόγια η υποχρέωση για ετήσιο δεξαμενισμο μετατρέπεται σε 1+1 χρόνια .  

  Πολύ σωστά, ευχαριστούμε για την προσθήκη της τροποποίησης η οποία δικαιολογεί απόλυτα όσα συμπερασματικά γράφτηκαν νωρίτερα.

 13. Μόλις πέσει από την δεξαμενή, χρειάζεται κάποια ώρα για να ξεκινήσει κύριες μηχανές, για να πεις πάρε χειριστήρια και ξεκίνα. Οπότε προφανώς τα ρυμουλκά δεν έφυγαν άμεσα. + του ότι και τα scrubber σαν σύστημα θέλει κι αυτό μία προετοιμασία, που αν δεν πέσει το βαπόρι στο νερό, δεν γίνεται.

 14. Και οι δύο ήταν μπλεγμένες, μόνο η μία εν τέλει ξεμπλεξε, για την άλλη θα χρειαστεί επιπλέον συνδρομή, οπότε το πλοίο έδεσε ξανά. Μόλις καταφέρουν να ξεμπλέξουν και την άλλη άγκυρα το πλοίο θα κάνει δοκιμαστικό και θα πάει στο αγκυροβόλιο για πετρέλαια πριν την αναχώρησή του.

×
×
 • Create New...