Jump to content
Shipfriends

Shipman

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Shipman

  1. Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα για το ναυτιλιακό σεμινάριο για CEO που διοργανώνει η ΑΚΜΟ 18 - 29 Φεβρουαρίου 2008. Αναλύονται σχεδόν όλα τα θέματα που αφορούν ένα στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας και νομίζω πως είναι από τα καλύτερα σεμινάρια που έχουν πέσει στα χέρια μου... Δυστυχώς το πρόγραμμα είναι πάνω από 1,5 ΜΒ και δεν μπορώ να το επισυνάψω. Αλλά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στο 210 4836 104 (Κα Σκαρπαθιώτου) ή στο site της ΑΚΜΟ (www.akmo.org) Που φαντάζομαι πως σύντομα θα ανέβει... Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη Λασκαρίδη στο κέντρο του Πειραιά.
  2. Πρέπει η εταιρεία να αποκτήσει λίγη σοβαρότητα αν θέλει να καταφέρει κάτι.. Δεν γίνεται να μεταβάλλεται ο στόλος της κάθε μήνα εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων ή αλλαγών στις στρατηγικές επιλογές. Δεν γίνεται να αλλάζουν τα δρομολόγια κάθε 20 μέρες πολλές φορές και 2-3 μέρες πριν από προγραμματισμένα δρομολόγια..! Η είσοδος στο Χρηματιστήριο ήταν και είναι μια καλή ευκαιρία για ανανέωση στο εταιρικό προφίλ και στη φιλοσοφία της εταιρείας. Οι ερασιτεχνισμοί (και μάλλιστα σε τέτοιο βαθμό) δεν αρμόζουν σε μια εταιρεία που έχει αναπτυξιακές προθέσεις (σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της). Είχε την ευκαιρία της εδραίωσης στη γραμμή του Αιγαίου με την Β. Ελλάδα, αλλά κάνει ότι μπορεί να το χάσει εντελώς....
  3. Προσωπικά μου φαίνονται πλέον αρκετά προβληματικές οι κινήσεις της διοικήσεως της ΝΕΛ. Κάνουν την εταιρεία (ακόμα) μικρότερη. Στα καινούρια πλοία της HSW απαντούν με...δελτία τύπου. Δεν γνωρίζει ο κ. Βεντούρης που χρησιμοποιεί αρκετές παραπομπές σε λόγιες εκφράσεις πως: "Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλάνε για ιδέες, ο μέσος άνθρωπος για γεγονότα και ο μικρός για τους άλλους..."? Όσο για τον κ. Λασκαρίδη (ή τον MegaPanos) όπως (ειρωνικά) τον αναφέρει θεωρώ πως λειτούργησε σαν επενδυτής και ούτε ο πρώτος ήταν ούτε ο τελευταίος.. Και δεν νομίζω πως έπρεπε να πάρει την άδεια της ΝΕΛ... Επίσης, μέχρι αποδείξεως της ενοχής του καθένα, καλό θα ήταν να θεωρείται αθώος. Ο κόσμος μπορεί να κρίνει και δεν χρειάζεται κανένα δελτίο τύπου από τον κανέναν για να...φωτίσει την κοινή γνώμη για τον κάθε "megaPanos". Σε κάθε περίπτωση δεν θα κάνω το δικηγόρο του κ. Λασκαρίδη και δεν έχω απολύτως τπτ με την ΝΕΛ (την οποία έχω τιμήσει ουκ ολίγες φορές). Αλλά αντί να πάνε να σουλουπώσουνε το επενδυτικό τους πρόγραμμα και να αγοράσουνε κανένα πλοίο να ομορφήνει το Αιγαίο μας, μας έχουνε με τα 35ετίας Ταξιάρχη και Θεότυφλο και ασχολούνται κάθε μέρα με δελτία τύπου... Repect!
  4. Για να μην παρερμηνευτούν όσα έγραψα παραπάνω, φυσικά και το πλοίο το βρήκα κουκλί... Η σύγκριση που έκανα ήταν αποκλειστικά και μόνο με το αδελφάκι του, που παρόλο που λένε πως πρόκειται για τη βελτιωμένη του έκδοση, εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Αύξησαν τον αριθμό των καμπινών τη στιγμή που το Μύκονος ταξίδευε τις περισσότερες φορές με μισογεμάτες τις καμπίνες του! Δηλαδή ποιός τους λέει πως τώρα θα γεμίζουν οι 70 τόσες καμπίνες....;; Άσε που βάζοντας μια 4κλινη βγαίνουν καμιά 10ριά θέσεις... Η επόμενη λογική κίνηση θα είναι η μείωση των τιμών στις καμπίνες...Καθώς στα επίπεδα που βρίσκονται κοντεύουν να φτάσουν τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων...Αξίζει να λειτουργούν άδειες ή θα βρεθούν πολλοί που θα τις προτιμούν; Θα το δείξει η ιστορία... Πάντως εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλα τέτοια πλοία, γιατί το έχει ανάγκη η ελληνική ακτοπλοϊα.
  5. Ταξίδεψα με το Ν. Χίος πριν 2 μέρες και έκανα ένα survey... Δεν θα συναντήσει κάποιος πολλές διαφορές από το Μύκονος... Η μοναδική σημαντική διαφορά είναι χωροταξική και αφορά ως γνωστόν την αναλογία αριθμημένες θέσεις - καμπίνες. Το κακό είναι πως οι θέσεις είναι ακόμα λιγότερες από ότι πίστευα και μάλιστα πολύ στενόχωρες (αριθμημένες οικονομικές). Μου φάνηκαν αρκετά στενότερες από του Μύκονος (ίσως να ήμουν και προκατειλημμένος αρνητικά βέβαια... ). Το θετικό, όσον αφορά πάντα το Μύκονος (μονάχα για το καλοκαίρι όμως) είναι πως έχουν προνοήσει για περισσότερες θέσεις στα εξωτερικά καταστρώματα. Η διακεκριμένη είναι το ίδιο καλή με το αδερφάκι του και από καμπίνες δεν είδα τί παίζει... Από τα λοιπά αξιοσημείωτα, παρατήρησα έντονο vibration στο πρυμναίο μέρος του πλοίου (που δεν το είχα νιώσει τόσο στο Μύκονος)..Δεν ξέρω αν είχε να κάνει με το συγκεκριμένο ταξίδι ή αν είναι σύνηθες..Θα δείξει στο επόμενο ταξίδι... Εύχομαι να είναι ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!!!!!!!
  6. Γεια σας παιδιά, Χαιρετώ για πρώτη φορά όλη την ωραία παρέα του forum την οποια διαβάζω αρκετά συχνά.. Επειδή γίνεται πολύς λόγος για ναυλώσεις πλοίων, θέλω να σταθώ στη δυσκολία της διαδικασίας. Καταρχήν η Ελληνική σημαία δεν επιτρέπει το bareboat και επομένως δεν μπορεί πλοίο που φέρει την Ελληνική σημαία να ναυλωθεί σε bareboat. Και γενικά δεν μπορεί ελληνική εταιρεία να κάνει bareboat, εκτός κι αν το πλοίο ανήκει σε off shore εταιρεία, χώρας που επιτρέπει το bareboat και στη σημαία της συγκεκριμένης χώρας. Δηλαδή πλοίο Λιβεριανής εταιρείας (ελληνικών συμφερόντων) σε Liberian flag ή Μάλτας ή Κύπρου ή τέλος πάντων 1 από τις 20-25 σημαίες που το επιτρέπουν. Γίνεται να ναυλωθεί/ μισθωθεί σε απλό Time Charter, αλλά η ιστορία νομίζω γίνεται πολύ mperdeway, και δεν ξέρω κατα πόσο ωφελεί κάποιον από τους συμμετέχοντες σε μια τέτοια συμφωνία. Καθώς ουσιαστικά υπάρχει ως γνωστόν συνδιαχείριση εκναυλωτή ναυλωτή, το πλήρωμα είναι του εκναυλωτή, ο ναυλωτής όποτε θέλει στέλνει πίσω το πλοίο κλπ... Σε κάθε περίπτωση φαντάζομαι πως οι ναυλώσεις για τις οποίες γίνεται λόγος στην παρούσα θεματική ενότητα, όπως και σε άλλες αφορούν απλές χρονοναυλώσεις..(;; ) Γιατί για να μιλάμε για bareboat στα ελληνικά πλοία της ακτοπλοϊας μας είναι λιγουλάκι δύσκολο με τις σημερινές θεσμικές συνθήκες..
×
×
  • Create New...