Jump to content
Shipfriends

Gamma I (ΙΜΟ 8954881) | North Carrier (IMO 8954879)


Recommended Posts

nautikos said:
Ακομα στην Ελευσινα μαλλον για κοψιμο?? τα Σατλ 1 και 2

Τελικα δεν νομιζω να κοπουν μια και το Shuttle 1 εχει και το ΑIS ανοιχτο σημερα!Ειχα ακουσει οτι θα χρησιμοποιηθουν για μεταφορες βυτιων με πετρελαια,αληθευει και για που?Παντως και στο AIS ειναι δηλωμενο σαν Tanker.

__________________________________________________________________________________________

(1989, ex-Shuttle Goeteborg, Σατλ Ι) | (1989, ex-Shuttle Karlstad, Σατλ ΙΙ)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Δεν νομίζω ότι θα άξιζαν δικό τους topic, αλλά αφου τα ανέφερε προ μηνών ο φίλος Neptune, ας ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες αυτών των ναυπηγημάτων, που κάποια στιγμή είχαν βρεθεί στο λιμένα ηρακλέους, και την τύχη των οποίων αγνοώ. κάθε πληροφορία Δεκτή.

Πραγματικά μπαούλα !

ΣΑΤΛ Ι και ΣΑΤΛ ΙΙ

Αυτα τα περιεργα βαπορακια ηταν κατα την αποψη μου οτι πιο ασχημο εχει περασει απο τα Ελληνικα νερα.Μιλαμε για μπαουλα οπως τα χαρακτηρισε και φιλος Antonis Molos τα οποια επεπλεαν και ειχαν και ενα βολβο στην πλωρη

Ηρθαν μαζι στην Ελλαδα τελος του 2004 ή αρχες του 2005 απο τη Σουηδια με ονοματα SHUTTLE GOTEBORG και SHUTTLE KARLSTAD αντιστοιχα.Τα πλοια ονομαστικαν ΣΑΤΛ Ι και ΣΑΤΛ ΙΙ. Για αρκετο καιρο περιφεροντουσαν μεταξυ Νεου μωλου,μωλου ΔΕΗ ενω για ενα μεγαλο διαστημα ηταν δεμενα κοντα στην ντανα με τα γκαζαδικα στο Περαμα.(νομιζω οτι ηταν κατω απο τις εγκαταστασεις της ΕΤΕΚΑ αλλα δεν ειμαι και απολυτως σιγουρος).

Καποια στιγμη μεσα στο 2007 το ΣΑΤΛ Ι βαφτηκε και δουλευε με τα σινιαλα της EL Petrol.To ΣΑΤΛ ΙΙ δεν ξερω καθολου αν δουλεψε τελικα.Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν βαφτηκε.

Το καλοκαιρι του 2007 το ΣΑΤΛ ΙΙ μετονομαστικε σε WEST WIND πωληθηκε στην Σουηδια.Το ΣΑΤΛ ΙΙ πουληθηκε λιγους μηνες αργοτερα.Μετονομαστικε σε GAMMA I και παρεμεινε λιγο καιρο στο μωλο ΔΕΗ προτου αναχωρησει

Βαζω και εδω τις φωτογραφιες που ειχε βαλει ο φιλος Antonis Molos ωστε να τις εχουμε και σε αυτο το θεμα

post-1819-0-79586100-1327668489_thumb.jppost-1819-0-12345500-1327668502_thumb.jppost-1819-0-99880500-1327668681_thumb.jppost-1819-0-74885600-1327668696_thumb.jp

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Eκ πρώτης όψεως, απο τις φωτογραφίες φαίνεται ότι κάποια χρονική στιγμή ήταν βαμμένα απο τον ίδιο κωδικό χρωμάτων !

Αποψη μου είναι ότι δεν υπάρχει -κατασκευαστικά τουλάχιστον - μεταξύ τους σχέση. Το συγκεκριμένο πλοίο είναι ένα κλασσικό ro/ro.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Όσον αφορά το Gamma 1, φαίνεται να δραστηριοποιείται στην Καραιβική με τελευταίο στίγμα την Cartagena της Κολομβίας στις 20 Σεπτέμβρη του 2012.

Όσον αφορά το West Wind παραμένει στο Goteborg της Σουηδίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Όσον αφορά το Gamma 1, φαίνεται να δραστηριοποιείται στην Καραιβική με τελευταίο στίγμα την Cartagena της Κολομβίας στις 20 Σεπτέμβρη του 2012.

 

Aν και το GAMMA 1 εξακολουθει να δίνει σήμα στο AIS μέχρι και σήμερα από την Cartagena της Κολομβίας, δεν νομίζω να δραστηριοποιείται εκεί αλλά μάλλον είναι παροπλισμένο. Στο equasis αναφέρεται "Status of ship : Laid-Up (since 24/09/2011)" στο marinetraffic "Κατάσταση: Παροπλίσθηκε ή Χάθηκε" ενώ στο shipspotting (όπου και ανέβηκε σήμερα μία φωτογραφία του εν πλω από το 2009) "Status: Dead", λανθασμένα οπωσδήποτε.

 

Τώρα όσον αφορά το WEST WIND, τελευταίο του σήμα στο AIS έχει καταγραφεί τον Απρίλιο 2012 από το Karlstad (SHUTTLE KARLSTAD το πρώτο του όνομα) της Σουηδίας. Αν και αδελφό του Ro-ro Cargo GAMMA 1, σε equasis και marinetraffic αναφέρεται ως Deck cargo ship ενώ στο shipspotting ως Heavy Lift Vessel. Όπως μπορούμε να δούμε και σε αυτή την φωτό έχει δεχτεί κάποια ευρεία μετασκευή, του έχει προστεθεί πλώρη και έχουν αλλάξει βέβαια ο τύπος πλοίου και ο τρόπος χρήσης του.

Link to comment
Share on other sites

Καμιά αλλαγή στα ονόματα αυτών των 2, κι όσον αφορά το West Wind παραμένει στο Karlstad της Σουηδίας. Το Gamma 1, έχει πάρει μετάθεση για τη Νέα Ορλεάνη όπου και βρίσκεται τον τελευταίο μήνα.

Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Gamma I (ΙΜΟ 8954881) | North Carrier (IMO 8954879)

Όσον αφορά το Gamma I, τελευταίο του στίγμα στον Παναμά το 2017, κάτι μου λέει πως αυτό μας έχει χαιρετήσει.

 

Όσον αφορά το West Wind είχαμε και άλλη μετονομασία, τώρα λέγεται North Carrier και εμφανίζεται ενεργό στη Σουηδία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...