Jump to content
Shipfriends

Εντομολογία


Recommended Posts

Μιάς και το θέμα είναι γενικότερο, είπα να το δούμε ανεξάρτητα από συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Τους κοριους τους φερνουν τα φανταρακια που ταξιδευουν σε Χιο-Μυτιληνη αφου τα δυο νησια μαζι εχουν δεκαδες μοναδες στρατου. Τί να κανουμε τωρα?Να τα σκοτωσουμε?Σεβασμος και αγαπη για τα Ελληνοπουλα φανταρακια παρακαλω.;)
Βαρέθηκα να ακούω περί κοριών στα βαπόρια ή περί κατσαρίδων και άλλων ζωηφίων.

Είναι η πιο εύκολη λύση να κατηγορήσεις άνευ λόγου ένα βαπόρι είτε υπήρξαν είτε δεν υπήρξαν.

Σε οποιοδήποτε βαπόρι μπορεί να βρεθούν τέτοια ζωντανά είτε είναι καινούριο είτε είναι παλιό.Από εκεί και πέρα όλα τα βαπόρια κάνουν μυοκτονίες στις ετήσιές τους αλλά ενδοιάμεσα δεν είναι δυνατόν να βγει ο κάθε καμαρώτος στο κυνήγι ημιαόρατων ζωηφίων.

Τέτοια κρούσματα δεν τα αποφεύγεις ιδιαίτερα όταν η γραμμή έχει πολλούς φαντάρους.

Κατ’ αρχήν να συμφωνήσω ότι αυτό μπορεί να συμβεί και στα καλύτερα και καθαρότερα πλοία (για τα άλλα βέβαια ούτε που το συζητάω)…και βεβαίως δεν μπορεί να γίνεται στο πλοίο μυοκτονία μετά από κάθε δρομολόγιο. Επίσης, να συμφωνήσω να μην «σκοτώσουμε τα φανταράκια», αν και ορισμένα από αυτά θέλουν αρκετές σφαλιάρες…αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Όμως δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν τρέχει και τίποτε…τρέχει και παρατρέχει. Και εξηγούμαι, αφού πω ότι προσωπικά δεν έτυχε (ευτυχώς) να αντιμετωπίσω τέτοιο πρόβλημα.

Ας πάρουμε λοιπόν για παράδειγμα την Μυτιλήνη και την Ρόδο που έχουν πολλούς φαντάρους και νέα και καθαρά πλοία. Και ας υποθέσουμε ότι ένα ζευγάρι παίρνει μια δίκλινη για να ταξιδέψει ξεκούραστα. Και βεβαίως θα καταβάλει περίπου 160 ή 230 ευρώ...πολλά λεφτά δηλαδή για 10-12 ώρες ταξίδι. Εάν λοιπόν, αντί για ένα ευχάριστο και ξεκούραστο ταξίδι, πέσει σε πάρτυ ζωυφίων…τι θα πρέπει να κάνει τότε? Να είναι ευτυχές που πήρε μαθήματα εντομολογίας ή να είναι οργισμένο προς κάθε κατεύθυνση? Τι θα πρέπει να κάνει τότε…να πεί: «εντάξει μωρέ, δεν τρέχει και τίποτε» ή να απαιτήσει την επιστροφή των χρημάτων του?

Εάν δεχθούμε ότι αυτό είναι φυσιολογικό να συμβαίνει…δεν θα πρέπει να το δεχόμαστε και στα ξενοδοχεία? Να πάμε πχ στη Μυτιλήνη σε ξενοδοχείο με 160 ευρώ το δίκλινο…να μην κλείσουμε μάτι και να πούμε: «εντάξει μωρέ, δεν τρέχει και τίποτε».

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Παραθετω μεταφρασμενο το θεμα που δημιουργηθηκε με το BRIDGE πρoχτες(λογικα) και το βρηκα στο forum του naviearmatori.

BRINDISI - Ένα ταξίδι με το πλοίο BRIDGE από την Κέρκυρα στο Μπρίντεζι μετατράπηκε σε οδύσσεια για εκατό επιβάτες, οι οποίοι πρόσφατα είχαν συμμετάσχει στη διεθνή ρεγκάτα ιστιοπλοΐας Μπρίντεζι-Κέρκυρα.

Το πλοίο της European Seaways, έφτασε στην Κέρκυρα κατά τις 01.30 το ξημέρωμα, με πάνω από μιάμιση ώρα καθυστέρηση. Μόλις ανέβηκαν στο πλοίο οι επιβάτες,αντιμετώπιζαν μια πραγματική εισβολή απο σκώρους(κοριούς?) στους διαδρόμους. Στη συνέχεια ανακάλυψαν πως δεν δούλευε ο κλιματισμός και οι τουαλέτες δεν είχαν νερό επιβαρύνοντας τις πολύ κακές συνθήκες υγιεινής. Οι διαμαρτυρίες στο πλήρωμα δεν έφεραν αποτέλεσμα και έτσι οι επιβάτες υποχρεώθηκαν να κοιμηθούν με τις πόρτες ανοιχτές.

Το πλοίο έφτασε με περίπου δύο ώρες καθυστέρηση στο Μπρίντεζι και οι δημοσιογράφοι που είχαν ακολουθήσει την ρεγκάτα διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον λιμενάρχη Claudio Ciliberti ωστε να ελένξει αν το πλοίο υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να συνεχίσει να συνδέσει τις δύο όχθες της Αδριατικής.

http://www.lagazzettadelmezzogiorno.it/

Δελτίο Τύπου Ενωσης Καταναλωτων

14/06/2010

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ:

Απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες οι επιβάτες ταξιδεύουν από την Κέρκυρα στο Μπρίντιζι με το πλοιο BRIDGE.

Εκτός από την καθυστέρηση πάνω από μιάμιση ωρα, στην πραγματικότητα, οι ταξιδιώτες είχαν να αντιμετωπίσουν με «απρόσμενους επισκέπτες", αν μπορουν ετσι να χαρακτηριστουν οι σκώροι στους διαδρόμους αλλα και άλλες σοβαρές διαταραχές, όπως η κακή λειτουργία του κλιματισμου στις καμπίνες και το νερό στις τουαλέτες.

Για όλους τους επιβάτες που ήταν στο πλοίο, ζητουμε άμεση αποζημίωση από την εταιρεία όσον αφορά την αναστάτωση και τις σοβαρές ελλείψεις υγιεινής.

Εκ τούτου, καλούμε τους επιβάτες σε προσφυγή/μυνηση κατα της εταιρείας, η οποία θα συνοδεύεται με συλλογή τεκμηρίων,οπως φωτογραφίες, βίντεο, μαρτυρίες.

Φυσικά,ολοι οι επιβάτες μπορουν να απευθυνθουν στις εγκαταστάσεις των Συλλόγων μας για την οποια απαραίτητη βοήθεια.

http://www.federconsumatori.it/ShowDoc.asp?nid=20100614164931&t=news

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 3 years later...

Θεωρῶ ἀπαράδεκτο νὰ ὑπάρχουν τὰ πιὸ σιχαμερὰ μέλη τοῦ ζωϊκοῦ βασιλείου σὲ ἕνα πλοῖο καὶ δὴ ἑλληνικὸν ἀκτοπλοϊκὸν τοῦ 21ου αἰῶνος. Ἂν ἀπαιτῆται νὰ γίνουν καὶ 10 ἀπεντομώσεις σὲ ἕνα ἔτος προκειμένου νὰ ἐξαλειφθοῦν διὰ παντὸς ἀπὸ προσώπου πλοίου νὰ ἀλλάξουν οἱ κανονισμοὶ ἐν ἀνάγκη. Ἐναλλακτικῶς, νὰ ἀκινητοποιοῦνται τὰ πλοῖα ἀπὸ τὴν λιμενικὴ ἀρχὴ μέχρι νὰ ξεβρωμίσουν. Ἡ τεχνολογία ἀντιμετωπίσεως ὅλων αὐτῶν τῶν ρυπαρῶν ζωυφίων ἔχει κάνει ἅλματα καὶ οἱ δικαιολογίες εἶναι φθηνές. Ἡ ἀμερικανικὴ ἀκτοφυλακὴ ἂν κάνῃ ἔλεγχο στὰ μαγειρεῖα πλοίου ποὺ ἑτοιμάζεται νὰ δέσῃ σὲ κάποιο λιμάνι τῶν ΗΠΑ καὶ βρῇ τὸν παραμικρὸ ρύπο (ὄχι τίποτε μαμούνια) στέλνει τὸ πλοῖο ἀδιάβαστο στὴν ράδα μέχρι νεωτέρας. Ἐμεῖς στὴν Ἑλλάδα ἀκόμη συζητοῦμε γιὰ κατσαρίδες στὰ πλοῖα; Πόσο στοιχίζει μία σοβαρὴ ἀπεντόμωσις;

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...
2 hours ago, MILTIADIS said:

Ωρα για απεντομωση στα πλαισια της συγχωνευσης και του γενικοτερου πρσσινισματος του στολου καθως στο πρυμναιο σαλονι του πλοιου εθεαθησαν κατα το προσφατο ταξιδι μου συμπαθεστατοι shipfriends κοριοι:D

 

 

Τώρα μου θύμησες την πρώτη και τελευταία εμπειρία που είχα με το Υγειονομείο Πειραιώς, με το τμήμα που -υποτίθεται- πως επισκεπτόταν τα πλοία. Τω καιρώ εκείνω στεγαζόταν στα Ταμπούρια, ένα τετράγωνο πίσω απ' τον Καράμπαμπα. Κλασικό Δημόσιο, ήταν μια υπηρεσία που έπρεπε να ανεβαίνει να κάνει ελέγχους στα πλοία αλλά δεν είχε αυτοκίνητο. Οπότε έβγαζαν τα πιστοποιητικά από το γραφείο. Στην απίθανη περίπτωση που αποφάσιζαν να επιθεωρήσουν κάποιο πλοίο, έπρεπε κάποιος από την εταιρεία να πάει με το ΙΧ του, να τους παραλάβει και να τους επιστρέψει. Μόνο καθημερινές και πρωινές ώρες, μόνο κοντά στον Πειραιά οι επισκέψεις. Οι υπόλοιποι να πάνε να αναπαραχθούν, ευκαιρία να βγάλουμε και χαρτζηλίκι.

 

Ελπίζω βέβαια πως στην Άττικα θα επιληφθούν αυτού του απαίσιου θεάματος οι ίδιοι και άμεσα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...