polmyt Posted May 7 Posted May 7 Να ανοιξουμε ενα θεμα για το ADRIATIC STAR ,το οποιο ειχε δρομολογηθει απο 1985 εως το 1987 απο Πατρα για Ηγουμενιτσα ,Κερκυρα και Ανκονα. Χτισμενο στην Αυστραλια το 1957 ,κρατησε αυτο το ονομα μεχρι το 1975 ,οταν και μετονομαστηκε σε MARINE CRUISER. Με αυτο το ονομα δουλεψε στον Καναδα ,μεχρι και το 1984 οταν πηρε το ονομα MAJORCA ROSE και ηρθε στη Μεσογειο. Λιγους μηνες κρατησε αυτο το ονομα ,μιας και στη συνεχεια ηρθε στον Πειραια αρχικα σαν EQUATOR και στη συνεχεια σαν ΝΟΜΙ .Δεν ταξιδεψε με αυτα τα ονοματα και το 1985 ονομαστηκε ADRIATIC STAR δουλευοντας οπως ειπαμε απο Πατρα για Ιταλια Το 1987 παροπλιστηκε και ο επομενος σταθμος στην καριερα του ηταν η Ιταλια οπου δουλεψε με το ονομα LAMPEDUSA. Ουτε εκει μακροημερευσε ,δουλευοντας τρια χρονια πριν κατηφορισει προς τη Τζεντα ,οπου για ενα χρονο δουλεψε σαν SHAHAD FAYZEZ και στη συνεχεια σαν AL MAHROUSA . Παροπλιστηκε το 1998 ,το 2000 φαινεται να μετονομαζεται σε TEBAH 2000 και με αυτο το ονομα κοπηκε στην Αλανγκ το 2005 Εμεις το θυμομαστε σαν ADRIATIC STAR απο τον @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ ,ενω μια πολυ ομορφη φωτο σαν AL MAHROUSA εχει μοιραστει μαζι μας και ο @marittimo
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted May 7 Posted May 7 Πολλά ευχαριστώ στον maritimo γιά την φωτο του ΑL MAHROUSA ,υπάρχουν λίγες του πλοίου Βαπόρια χτισμένα στην Αυστραλία έχουν στο σουλούπι τους βρετανικά στοιχεία γιά ευνόητους λόγους Αγαπητέ maritimo πιστεύω να συμφωνείς.
Nektarios Papadakis Posted May 8 Posted May 8 Η Miramar ισχυρίζεται ότι το πλοίο σαν NOMI είχε Ελληνική σημαία από το 1984 έως το 1985. Δεν έχω καταφέρει να το επιβεβαιώσω ποτέ αλλά αναρωτιέμαι μήπως είχε εμπλοκή με το πλοίο κάποιος Έλληνας εκείνη την περίοδο.
ΕΥΔΟΞΟΣ Posted May 8 Posted May 8 Σίγουρα υπήρχε κάποιος με όνομα Γεριμογλου, δεν είμαι όμως 100% σίγουρος αν είχε εμπλοκή σε αυτό το συγκεκριμένο πλοίο. Πάντως όμως το θυμάμαι και εγώ με Ελληνική σημαία.
marittimo Posted May 9 Posted May 9 Στην ράδα του Πειραιά τον Αύγουστο του 1984 μετά την διακοπή της ναύλωσης του σε Γάλλους, λόγω μηχανικής βλάβης.
marittimo Posted May 9 Posted May 9 18 hours ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said: Γνωρίζουμε σε ποιόν ανήκε η Αdriatic Ferries? Πλοιοκτήτρια εταιρία του ADRIATIC STAR Progress Marine Ltd. Malta Πλοιοκτήτρια εταιρία του ΝΟΜΗ C.O.M.E.R.E.T. Greece Πλοιοκτήτρια εταιρία του EQUATOR Equator Shipping Co. Ltd. Malta Πλοιοκτήτρια εταιρία του MAJORCA ROSE Dolphin Iternational Shipping Co. Ltd. Malta
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted May 9 Posted May 9 Πάντως δεν είχα δει τότε γραφεία της εταιρείας ή πρακτορείο τους σε μιά εποχή που όργωνα τον Πειραιά γιά συλλεκτικό υλικό.
ΕΥΔΟΞΟΣ Posted May 9 Posted May 9 Που να βρεθεί γραφείο ή πρακτορείο σε μια εταιρεία που είχε τόσο μικρό χρόνο ζωής; Να σου πω ένα άλλο παράδειγμα εταιρείας συγκεκριμένα της Vergina ferries με γραφείο στην Αλκιβιάδου 271. Ούτε φωτογραφίες μπορούσες να βρεις, δεν θυμάμαι αν είχαν βγάλει έστω και διαφημιστικά φυλλάδια, αφού δούλευαν απ' ευθείας με τους λιμενικούς πράκτορες και είχαν ένα/δύο άτομα στο γραφείο πιο πολύ για γραμματειακή υποστήριξη.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted May 9 Posted May 9 Έστω γιά το τόσο λίγο θα μπορούσε κ θα το είχα βρεί,τότε ήμουν πανταχού παρών. Όσο γιά τα 3Κ ήταν εντελώς έξω από την πιάτσα,εγώ τους είχα εντοπίσει επειδή ήταν κοντά στη γειτονιά μου ¨Ενα ισόγειο ημιυπόγειο πολυκατοικίας που σήμερα περνώ κ το θυμάμαι ! Ήταν κ άλλοι εντελώς ξεκάρφωτα η ΑΜC στον Πειραιά,η ΙΜS,η Grecia Ferry Lines στην Αθήνα,μπορεί να μου διαφεύγουν κάποιοι...
ΕΥΔΟΞΟΣ Posted May 10 Posted May 10 Όχι δεν εννοώ τα 3Κ.Η Vergina ferries υπήρξαν διαχειριστές των Brindisi και Βαλεντίνο για 2 με 3 χρόνια. Επειδή τους είχα επισκεφτεί, ήταν ένα σπίτι σε πολυκατοικία η οποία βέβαια υπάρχει και σήμερα.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted May 10 Posted May 10 Εγώ τους είχα γνωρίσει από τότε που είχαν κάποια δανέζικα φορτηγάκια Σαν Vergina Ferries είχαν κυκλοφορήσει φτηνιάρικα προγραμματάκια όπως όλοι οι τότε μικροίΈνα κατάστημα είναι που σήμερα στεγάζει συνεργείο καθαρισμού Αν κρατούσαν κ κανένα διαμέρισμα επάνω δεν το ξέρω Με το ΒΕΡΓΙΝΑ αρχικά ήταν ΙΙ Μεραρχίας Πασά Λιμάνι πάλι ημιυπόγειο,εκεί πήγε μετά η ΑΜC αυτοί που είχαν το ΜELODY πριν να το πάρει ο Γιαλόζογλου με την ΙΜS
Molmed Posted May 13 Posted May 13 Αν θυμάμαι καλά, στο ADRIATIC STAR λίγο πριν δέσει, ήταν κάπου το 1985-86 πλοίαρχος ο Πατρινός φίλος μου καπετάν Παναγιώτης Γκότσης. Ο καπετάν Παναγιώτης έπιασε Ύπαρχος στο ΦΑΙΔΡΑ το 1987 (πρώτος Ύπαρχος στο πλοίο), και συνέχισε μέχρι που καπετάνεψε στο ΔΑΙΔΑΛΟΣ στο ξεκίνημά του και μετά, πάλι από το ξεκίνημα, ΙΚΑΡΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΛΑΣ .
Nektarios Papadakis Posted May 13 Posted May 13 @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ @ΕΥΔΟΞΟΣ Αν βοηθάει, η διεύθυνση της Vergina Ferries (και της Insula Navigation των ίδιων) φαίνεται να ήταν Αλκιβιάδου 271 στον Πειραιά και σαν υπεύθυνοι φαίνονται οι 3Κ. Οι ίδιοι είχαν παράρτημα και στην Πάτρα για το VALENTINO (Mediterranean Lines Inc).
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted May 13 Posted May 13 Eίναι η διεύθυνση που ανέφερε ο φίλος ΕΥΔΟΞΟΣ 5 ποστ πιό πάνω κ αναφέρθηκα κ εγώ Έχω την αίσθηση ότι στην Μediterranean Lines είχε εμπλακεί κ ο Γιαννάτος
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now