Jump to content
Shipfriends

Adriatic Star (IMO 5284986)

Recommended Posts

Posted

Να ανοιξουμε ενα θεμα για το ADRIATIC STAR ,το οποιο ειχε δρομολογηθει απο 1985 εως το 1987 απο Πατρα για Ηγουμενιτσα ,Κερκυρα και Ανκονα.

Χτισμενο στην Αυστραλια το 1957 ,κρατησε αυτο το ονομα μεχρι το 1975 ,οταν και μετονομαστηκε σε MARINE CRUISER. Με αυτο το ονομα δουλεψε στον Καναδα ,μεχρι και το 1984 οταν πηρε το ονομα MAJORCA ROSE και ηρθε στη Μεσογειο.

Λιγους μηνες κρατησε αυτο το ονομα ,μιας και στη συνεχεια ηρθε στον Πειραια αρχικα σαν EQUATOR και στη συνεχεια σαν ΝΟΜΙ .Δεν ταξιδεψε με αυτα τα ονοματα και το 1985 ονομαστηκε ADRIATIC STAR δουλευοντας οπως ειπαμε απο Πατρα για Ιταλια

Το 1987 παροπλιστηκε και ο επομενος σταθμος στην καριερα του ηταν η Ιταλια οπου δουλεψε με το ονομα LAMPEDUSA. Ουτε εκει μακροημερευσε ,δουλευοντας τρια χρονια πριν κατηφορισει προς τη Τζεντα ,οπου για ενα χρονο δουλεψε σαν SHAHAD FAYZEZ και στη συνεχεια σαν AL MAHROUSA .

Παροπλιστηκε το 1998 ,το 2000 φαινεται να μετονομαζεται σε TEBAH 2000 και με αυτο το ονομα κοπηκε στην Αλανγκ το 2005

Εμεις το θυμομαστε σαν ADRIATIC STAR απο τον @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ ,ενω μια πολυ ομορφη φωτο σαν AL MAHROUSA εχει μοιραστει μαζι μας και ο @marittimo

Posted

Πολλά ευχαριστώ στον maritimo γιά την φωτο του ΑL MAHROUSA ,υπάρχουν λίγες του πλοίου Βαπόρια χτισμένα στην Αυστραλία έχουν στο σουλούπι τους βρετανικά στοιχεία γιά ευνόητους λόγους Αγαπητέ maritimo πιστεύω να συμφωνείς.

Posted

Η Miramar ισχυρίζεται ότι το πλοίο σαν NOMI είχε Ελληνική σημαία από το 1984 έως το 1985. Δεν έχω καταφέρει να το επιβεβαιώσω ποτέ αλλά αναρωτιέμαι μήπως είχε εμπλοκή με το πλοίο κάποιος Έλληνας εκείνη την περίοδο.

Posted

Σίγουρα υπήρχε κάποιος με όνομα Γεριμογλου, δεν είμαι όμως 100% σίγουρος αν είχε εμπλοκή σε αυτό το συγκεκριμένο πλοίο. Πάντως όμως το θυμάμαι και εγώ με Ελληνική σημαία.

Posted

Στην ράδα του Πειραιά τον Αύγουστο του 1984 μετά την διακοπή της ναύλωσης του σε Γάλλους, λόγω μηχανικής βλάβης.

MAYORCA ROSE001.jpg

Posted
18 hours ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said:

Γνωρίζουμε σε ποιόν ανήκε η Αdriatic Ferries?

Πλοιοκτήτρια εταιρία του ADRIATIC STAR

Progress Marine Ltd. Malta 

Πλοιοκτήτρια εταιρία του ΝΟΜΗ

C.O.M.E.R.E.T.  Greece

Πλοιοκτήτρια εταιρία του  EQUATOR

Equator Shipping Co. Ltd. Malta

Πλοιοκτήτρια εταιρία του MAJORCA ROSE

Dolphin Iternational Shipping Co. Ltd. Malta

Posted

Που να βρεθεί γραφείο ή πρακτορείο σε μια εταιρεία που είχε τόσο μικρό χρόνο ζωής; Να σου πω ένα άλλο παράδειγμα εταιρείας συγκεκριμένα της Vergina ferries με γραφείο στην Αλκιβιάδου 271. Ούτε φωτογραφίες μπορούσες να βρεις, δεν θυμάμαι αν είχαν βγάλει έστω και διαφημιστικά φυλλάδια, αφού δούλευαν απ' ευθείας με τους λιμενικούς πράκτορες και είχαν ένα/δύο άτομα στο γραφείο πιο πολύ για γραμματειακή υποστήριξη.

Posted

Έστω γιά το τόσο λίγο θα μπορούσε κ θα το είχα βρεί,τότε ήμουν πανταχού παρών. Όσο γιά τα 3Κ ήταν εντελώς έξω από την πιάτσα,εγώ τους είχα εντοπίσει επειδή ήταν κοντά στη γειτονιά μου ¨Ενα ισόγειο ημιυπόγειο πολυκατοικίας που σήμερα περνώ κ το θυμάμαι ! Ήταν κ άλλοι εντελώς ξεκάρφωτα η ΑΜC στον Πειραιά,η ΙΜS,η Grecia Ferry Lines στην Αθήνα,μπορεί να μου διαφεύγουν κάποιοι...

Posted

Όχι δεν εννοώ τα 3Κ.Η Vergina ferries υπήρξαν διαχειριστές των Brindisi και Βαλεντίνο για 2 με 3 χρόνια. Επειδή τους είχα επισκεφτεί, ήταν ένα σπίτι σε πολυκατοικία η οποία βέβαια υπάρχει και σήμερα.

Posted

Εγώ τους είχα γνωρίσει από τότε που είχαν κάποια δανέζικα φορτηγάκια Σαν Vergina Ferries είχαν κυκλοφορήσει φτηνιάρικα προγραμματάκια όπως όλοι οι τότε μικροίΈνα κατάστημα είναι που σήμερα στεγάζει συνεργείο καθαρισμού Αν κρατούσαν κ κανένα διαμέρισμα επάνω δεν το ξέρω
Με το ΒΕΡΓΙΝΑ αρχικά ήταν  ΙΙ Μεραρχίας Πασά Λιμάνι πάλι ημιυπόγειο,εκεί πήγε μετά η ΑΜC αυτοί που είχαν το ΜELODY πριν να το πάρει ο Γιαλόζογλου με την ΙΜS

Posted

Αν θυμάμαι καλά, στο ADRIATIC STAR λίγο πριν δέσει, ήταν κάπου το 1985-86 πλοίαρχος ο Πατρινός φίλος μου καπετάν Παναγιώτης Γκότσης.  Ο καπετάν Παναγιώτης έπιασε Ύπαρχος στο ΦΑΙΔΡΑ το 1987 (πρώτος Ύπαρχος στο πλοίο), και συνέχισε μέχρι που καπετάνεψε στο ΔΑΙΔΑΛΟΣ στο ξεκίνημά του και μετά, πάλι από το ξεκίνημα,  ΙΚΑΡΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΛΑΣ .

Posted

@ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ @ΕΥΔΟΞΟΣ Αν βοηθάει, η διεύθυνση της Vergina Ferries (και της Insula Navigation των ίδιων) φαίνεται να ήταν Αλκιβιάδου 271 στον Πειραιά και σαν υπεύθυνοι φαίνονται οι 3Κ. Οι ίδιοι είχαν παράρτημα και στην Πάτρα για το VALENTINO (Mediterranean Lines Inc).

Posted

Eίναι η διεύθυνση που ανέφερε ο φίλος ΕΥΔΟΞΟΣ  5 ποστ πιό πάνω κ αναφέρθηκα κ εγώ Έχω την αίσθηση ότι στην Μediterranean Lines είχε εμπλακεί κ ο Γιαννάτος