Jump to content
Shipfriends

Περιπέτεια λόγω καιρικών συνθηκών, για το κρουαζιερόπλοιο MAUD || 23.12.2023


Recommended Posts

To κρουαζιερόπλοιο MAUD, της Hurtigruten, το παλιό Midnatsol που από δρομολογιακό μετασκευάστηκε σε αμιγώς κρουαζιερόπλοιο εξερευνητικής κρουαζιέρας, έπεσε σε ισχυρή καταιγίδα (ονόματι Pia) πριν 3 μέρες, χτυπήθηκε από γιγαντιαίο κύμα και έπαθε black out. Το πλοίο έφτασε χθες στο Bremerhaven.

Aπό ότι καταλαβαίνω από τα δημοσιεύματα, η όλη ιστορία έγινε γύρω στα 120νμ δυτικά της Δανίας. Η θάλασσα είχε ύψος κύματος πάνω από 7 μέτρα. Ένα κύμα έσπασε τα τζάμια της γέφυρας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η γέφυρα και να βγουν εκτός λειτουργίας όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα βοηθήματα ναυσιπλοΐας. Αρχικά, γύρω στα 20 λεπτά, το πλοίο είχε μείνει ακυβέρνητο έρμαιο των κυμάτων και το πλήρωμα είχε αρχίζει να μαζεύει τον κόσμο στους σταθμούς συγκέντρωσης και να ετοιμάζει εκκένωση. Στη συνέχεια κατάφεραν να θέσουν σε λειτουργία τη μία κύρια μηχανή και πέτυχαν να γίνεται η πλοήγηση από το μηχανοστάσιο, φαντάζομαι σε επικοινωνία με αξιωματικούς που ήταν στη γέφυρα ή άλλο σημείο με οπτική επαφή. Έγιναν προσπάθειες ρυμούλκησης από το πλοίο υποστήριξης ανοικτής θαλάσσης Εsvagt Server, την πρώτη φορά μάλλιστα κόπηκε το ρυμούλκιο και εν τέλει κρίθηκε ασφαλέστερο να κινηθεί το πλοίο με ίδια μέσα, με το Esvagt Server να πλέει δίπλα του.

Τον συντονισμό της διάσωσης τον είχαν οι αρχές της Δανίας. Οι επιβάτες μετά το τέλος της περιπέτειας, είχαν μόνο καλά λόγια για το πλήρωμα και την όλη διαχείριση του πολύ σοβαρού συμβάντος.

Edited by proud_ionian
Σολοικισμοί
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η επανεκκίνηση των ταξιδίων του Maud έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, δείγμα του πόσο σοβαρές ήταν οι ζημιές. Φαντάζομαι πως θα βρήκαν την ευκαιρία να του κάνουν και άλλες δουλειές βέβαια. 

Link to comment
Share on other sites

Μη το ξαναβγάλεις καλέ το καημένο φωτογραφία :)

Ξέρουμε τι ζημιές , μηχανικές ή στους κοινοχρηστους χώρους?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό βρήκα όσον αφορά της ζημιές:

Quote

SUSTAINED DAMAGE TO BRIDGE WINDOWS AND NAVIGATION AND STEERING EQUIPMENT. AHTS 'ESVAGT PRESERVER', 'ESVAGT CORNELIA', 'ESVAGT SERVER' AND 'ESVAGT CANTANA' AND SEVERAL SAR VESSELS PROCEEDED TO ASSIST. TEMPORARY REPAIRS EFFECTED BY CREW AND LATER RESUMED VOYAGE AT REDUCED SPEED UNDER ESCORT OF 'ESVAGT CORNELIA' AND 'ESVAGT SERVER'. SUBSEQUENTLY ARRIVED AT BREMERHAVEN, GERMANY ON 23/12/23 FOR INSPECTION AND REPAIRS.

 

Πιθανόν μια που βγήκε off, να προσέθεσαν και άλλες εργασίες. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...