Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων, το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου από Κάλυμνο

Quote

Νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων, είναι το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου οι οποίοι προσθέτουν στο στόλο των 5 τουριστικών σκαφών της οικογενειακής επιχείρησης που έχουν στην Κάλυμνο, ένα ακόμη μεγάλο και σύγχρονο πλοίο.

Το νέο σκάφος ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγείο OCEAN των Μ. ΜΟΣΧΑΤΟΣ – Κ. ΣΤΡΑΤΗΣ Ο.Ε. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το Ναυπηγείο που αρχικά η ΑΝΕΚ επέλεξε και υπέγραψε προσύμφωνο τον Οκτώβριο 2021 για τη ναυπήγηση του νέου σκάφους που θα αντικαταστήσει το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” και μόλις μετά από μία εβδομάδα ,προχώρησε στην ακύρωση του προσυμφώνου πηγαίνοντας σε άλλο Ναυπηγείο. Έκτοτε έχουν περάσει 26 μήνες και το σκάφος ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Να σημειώσουμε ότι η συμφωνία ναυπήγησης του νέου σκάφους της οικογένειας Χατζηιωάννου με το Ναυπηγείο OCEAN υπογράφηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022, πριν 15 μήνες περίπου και ήδη το σκάφος σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2023 “έπεσε” στη θάλασσα ,στο Λαύριο, προκειμένου μετακινηθεί στην Κάλυμνο ,όπου θα γίνουν οι υπόλοιπες εργασίες ολοκλήρωσης της ναυπήγησης του.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Χριστόδουλο Χατζηιωάννου, μας ενημέρωσε για το νέο απόκτημα της οικογενειακής ναυτιλιακής επιχείρησης του:

Τύπος: Ε/Γ – Τ/Ρ. Θα χρησιμοποιηθεί ως ημερόπλοιο για εκδρομές τους καλοκαιρινούς μήνες

Υλικό Κατασκευής: GRP

Αρ. Μηχανών: 2 DAEWOO

Ολικό Μήκος: 32, 90m

Ολικό Πλάτος: 8 m

Επιβάτες: 300

Επίσης όπως μας είπε ο Χριστόδουλος Χατζηιωάννου, το νέο σκάφος θα έλθει στην Κάλυμνο, τις αμέσως επόμενες ημέρες, ρυμουλκούμενο. Στην Κάλυμνο θα γίνουν οι υπόλοιπες εργασίες επί τους σκάφους που εναπομένουν και σύντομα θα είναι πανέτοιμο. Από πλευράς κόστους μας είπε ότι θα στοιχίσει περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρωμένο ,έτοιμο για να ταξιδέψει.

viber_image_2023-12-03_09-15-53-257.jpgviber_image_2023-12-03_09-15-53-681.jpgviber_image_2023-12-03_09-15-52-637.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στην Κάλυμνο το νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων,“Captain Morgan” των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου. Στο λιμάνι της Καλύμνου, βρίσκεται από την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 το μεσημέρι, το νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων, το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου οι οποίοι προσθέτουν στο στόλο των 5 τουριστικών σκαφών της οικογενειακής επιχείρησης που έχουν στην Κάλυμνο, ένα ακόμη μεγάλο και σύγχρονο πλοίο. Το σκάφος μετακινήθηκε από τον Λαύριο στην Κάλυμνο, ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ”

 

Link to comment
Share on other sites

Καλοταξιδο ναι είναι, με το καλό στα παιδιά και καλά τελειώματα. Προσωπική μου γνώμη όσες ναυπηγήσεις η μετασκευές έχουν επιχειρήσει πολλοί στη χώρα για τύπου πειρατικά, δεν είναι το αποτέλεσμα ότι καλύτερο. Τα περισσότερα είναι αγαρμπα. Ναυτικοί οικογένεια είναι, νησιώτες, θαλασσινοί ανθρώποι, βλέπουν και σίγουρα θα σκεφτούν ότι ένα σκάφος με ανύπαρκτο βύθισμα, και τόσο μεγάλα εξαλα (υπερκατασκευές) η συμπεριφορά του στη θάλασσα δεν θα είναι και η καλύτερη. Καλοπροαίρετα αυτά. 

Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Κάπτεν Μόργκαν

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...