Jump to content
Shipfriends

H εκκένωση των φλεγόμενων τουριστικών περιοχών της Ρόδου || Ιούλιος 2023


Recommended Posts

3 hours ago, BS CHIOS said:

Σύμφωνα με το site της Blue Star, το Σάββατο 22/7(σήμερα),29/7 και 5/8 το Galaxy θα εκτελέσει απευθείας δρομολόγια για Ρόδο. Αναχώρηση από Πειραιά 12:00 και άφιξη στη Ρόδο 00:30. Το δρομολόγιο της επιστροφής θα γίνεται με αναχώρηση από την Ρόδο στις 2:30 και άφιξη στον Πειραιά στις 15:00.

Λογικά θα μεταφέρει και πυροσβεστικά οχήματα για τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο.

Ενώ από ότι άκουσα δεσμεύτηκε ένα πλοίο της Blue Star,πιθανολογώ το Χίος αφού είναι το μόνο ελλιμενισμένο στο λιμάνι.

Edited by proud_ionian
μεταφορα
Link to comment
Share on other sites

Στο σκαί είπαν μόλις ότι θα παραμείνει στην Ρόδο οχηματαγωγό της Blue Star για την διαμονή των τουριστών που διέφυγαν απο τα ξενοδοχεία που φλέγονται. 
 

Άραγε για το Blue Star Chios βαράνε οι καμπάνες;

Link to comment
Share on other sites

Λογικά όχι...θα φιλοξενήσει  αν χρειαστεί, κυρίως όσους είχαν ετσι κι αλλιως αναχωρηση τα ξημερώματα ή αυριο...οποτε δεν θα υπαρχει θεμα..με τα ως τώρα τουλάχιστον δεδομένα

Link to comment
Share on other sites

Μόλις είπαν ότι θα χρησιμοποιηθούν το Dodekanisos Express και το Σκιαδανή. 
 

Και απο ότι είπαν ότι ειδικά το Χιος θα παραμείνει για μέρες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 

Link to comment
Share on other sites

Και το ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ πηγαίνει αυτην την στιγμή προς Γεννάδι για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό τουριστών απο Γεννάδι κι Κιοτάρι...ενδεχομένως να φιλοξενήσει κι αυτό κόσμο...

Link to comment
Share on other sites

Το Νικόλαος Η φαίνεται να πηγαίνει μαζί με King of Rhodes, Zeus D, Souda II, Captain Dimitris II και Christos LII. Πάνε στο Κιοτάρη που έχουν εγκλωβιστεί 500 άτομα στην παραλία. Θα επιχειρήσουν απο ότι λένε φουσκωτά ιδιωτικά και του λιμεναρχείου για να τα μεταφέρουν στα μεγαλύτερα σκάφη.     

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι από Ρόδο και θας σας μεταφέρω μια εικόνα για το τι γίνεται καθώς τα κανάλια δεν λένε ούτε τα μισά... Η φωτιά ξεκίνησε από την μια πλευρά της Ρόδου και κατέληξε στην θάλασσα της άλλης πλευράς. Χιλιάδες κόσμος (τουριστες,μονιμοι κατοικοι κτλ)εκκενώθηκαν και πήγαν σε μια παραλία της Λάρδου όπου από εκεί τους έπαιρναν διάφορα πλοία όπως και προανέφερε ο φίλος fund.

Link to comment
Share on other sites

Ποιά θάλασσα της άλλης πλευράς..αυτό έχει απλώσει παντού σαν το χταπόδι. Πρόπερσι βάλαν την φωτιά από την Θολό, και ξεκίνησε γραμμή νότια μέχρι τ'Αφάντου. Φέτος ξεκίνησε από τ'Απόλλωνα και πήγε βόρεια προς Σάλακο, νότια προς Κιοτάρι, δυτικά προς Λάερμα και ανατολικά προς Διμυλλιά. Ή κάποιος τις βάζει τις φωτιές ή κάτι άλλο παίζει..δεν γίνεται να συμβαίνει φυσικά αυτό το πράγμα. Εντωμεταξύ, κάθε ξενοδοχείο εκεί κάτω είναι και χιλιάρικο (σε κόσμο). Νικόλαος Χ, Ζευς, και λοιπά σκάφη θέλουν μια φορά να γεμίσουν για να απομακρύνουν τους τουρίστες του καθενός ξενοδοχείου. Θα πάρει πολλές μέρες δλδ η όλη εκκένωση. Το λιμάνι της Λάρδου, μπορεί να υποδεχτεί πλοίο τύπου Μπλου Στάρ ή είναι για μόνο μικρότερα σκάφη..? 

Link to comment
Share on other sites

Το λιμάνι στο Κιοτάρι θεωρώ πως μπορεί να δεχθεί μεγάλα βαπόρια σαν το Χίος.Έχει ένα μεγάλο μόλο που βγαίνει στο πέλαγος και τα νερά είναι βαθιά.Ενώ έχω δει κατά καιρούς να πλαγιοδετούν φορτηγά βαπόρια περίπου 100 μέτρων με βύθισμα γύρω στα 4,5 μέτρα.

Σίγουρα αυτός ο μόλος έχει γίνει ώστε να εξυπηρετεί το νησί,όταν το κεντρικό λιμάνι δεν μπορεί,όπως πχ σε πόλεμο η σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

 

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...