Jump to content
Shipfriends

Καλορίζικο μπρέ. Parking θα εχει;


Recommended Posts

Στην Ακτή Βασιλειάδη το νέο κτίριο του ΥΕΝ

Μέσα στο καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα μεταφερθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (YEN) από το Πασαλιμάνι, όπου λειτουργεί σήμερα και σε άλλα 17 κτίρια του Πειραιά, στο υπό ανέγερση κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη. Tο συνολικό εμβαδόν του νέου κτιρίου ανέρχεται σε 42.000 τ.μ. και η δαπάνη θα φθάσει τα 35 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα βρέθηκαν με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο ισοδυναμεί περίπου με τα χρήματα τα οποία δαπανά το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σε ενοίκια στη διάρκεια ενός έτους.

Η σύμβαση είναι για 30 χρόνια, όσο και η παραχώρηση από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (OΛΠ) μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου (KEΔ) στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο υπουργός Eμπορικής Nαυτιλίας, Mανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε προσφάτως το νέο κτίριο μαζί με τον πρόεδρο της KEΔ, Γιώργο Ξηραδάκη, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι φιλοδοξεί το υπουργείο να είναι έτοιμο πριν από τα Ποσειδώνια 2006, δηλαδή τον προσεχή Ιούνιο.

πηγη: Η Καθημερινη

Link to comment
Share on other sites

Parking? Το λιμάνι έχει απέραντες εκτάσεις γύρω από το νέο ΥΕΝ. Τι δηλαδή, θα το χρησιμοποιούν οι προς επιβίβαση επιβάτες και τα αντίστοιχα αυτοκίνητα. Έ όχι και τέτοιες πολυτέλειες. Και αν δεν επαρκούν για τις ανάγκες του ΥΕΝ οι χώροι του λιμανιού, από πάνω η Δραπετσώνα είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένη και με μεγάλους, άνετους, φαρδείς δρόμους. Ως λύση ανάγκης τέλος, γιατί να μην χρησιμοποιηθούν και τα garage των υπό κατάσχεση ή ακινησία διατελούντων πλοίων που είναι αραγμένα στη γειτονιά; Μετρείστε: Διαγόρας, Μιλένα, Νταλιάνα, Απόλλωνας, Παναγίες, Κεντέρης-λίγα είναι; (Ωχ, λές να του έβαλα ιδέες του καπτά-Μάκη και αντί να πουλήσει Μιλένα/Νταλιάνα τα μετατρέψει-επ΄ αμοιβή βεβαίως-στο πρώτο πλωτό parking της χώρας;)

Link to comment
Share on other sites

Εν τω μεταξυ, εναντι του καινουριου ΥΕΝ υπαρχει χωρος σταθμευσης για φορτηγα και πλαστιγγα ζυγισης, συν το Α' Τελωνειο του Πειραια οπου απο το πρωι στις 0600 μεχρι τις 2200 υπαρχει κινηση απο τελωνειακους, εκτελωνιστες και ναυτικους πρακτορες. Υπολογιζω οτι σε εργασιμες ωρες μαζι με το καινουριο ΥΕΝ θα υπαρχουν τουλαχιστον 1000 ατομα στην περιοχη ειτε για δουλειες, ειτε σαν επισκεπτες. Βαλτε τα κατω και υπολογιστε το τι θα γινεται απο κινηση η οποια θα περναει μεσα απο το λιμανι, ειτε για εισοδο, ειτε για εξοδο. Ελλαδαρα ολε...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...