Jump to content
Shipfriends

Cotentin (IMO 9364978)


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Το Stena Baltica παραδόθηκε πίσω στη Britanny Ferries στο ναυπηγείο Remontowa την 1η Νοεμβρίου και αφού φόρεσε τα νέα σινιάλα της Britanny Ferries και πήγε στη Χάβρη, όπου έγινε η μετονομασία του πάλι σε Cotentin

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το πλάνο για το Cotentin που βρίσκεται ήδη στο Χερβούργο είναι πως θα μπεί τον Ιανουάριο και μέχρι τον Απρίλιο στη γραμμή Cherbourg - Poole. Τον Απρίλιο θα αντικαταστήσει το Etretat του οποίου η ναύλωση ολοκληρώνεται, στη γραμμή Portmouth - Le Havre.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
On 1/27/2022 at 9:01 PM, Nick the Greek said:

Στο στόλο της Brittany υπάρχει επίσης και το Cotentin το οποίο λειτουργεί σαν roro και κάνει δρομολόγια ανάμεσα στο Portsmouth και τη Χάβρη, είναι μια γραμμή που η εταιρεία εξυπηρετούσε παλιότερα και με συμβατικό φέρρυ και με ταχύπλοο. Δεν ξέρω το πλάνο υπάρχει για το καλοκαίρι αλλά μη βλέποντας πουθενά το Cotentin, μάλλον θα συνεχίσει σαν roro στη συγκεκριμένη γραμμή.

 

Από το τελευταίο update για το πλοίο να προσθέσουμε ότι έκανε δρομολόγια για τη Χάβρη και από το Rosslare, πάλι σαν φορτηγό-οχηματαγωγό. Μάλιστα το πλοίο μετά την σημερινή του άφιξη έχει βάλει προορισμό το Ventspils της Λιθουανίας. Αν είναι ακριβές αυτό και όχι λάθος, τότε αυτό μάλλον κάτι σημαίνει. Μέχρι να ξεκαθαριστεί αυτό, εμείς περνάμε να το δούμε σαν Stena Baltica στην Karlskrona της Σουηδίας, όταν αυτό με τα χρώματα της Stena Line έκανε δρομολόγια για τη Gdynia της Πολωνίας.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και για να συμπληρώσουμε την εικόνα του πλοίου όταν αυτό βρισκόταν στην πρώτη του περίοδο με την Brittany Ferries, μεταφερόμαστε ακριβώς 10 χρόνια πρίν. Ο νεαρός τότε:D Nick the Greek σε ταξιδάκι στη χώρα της μπύρας και των fish n chips, το απαθανατίζει σε αναχώρησή του από το Poole της Αγγλίας με προορισμό το Χερβούργο. Μοναδικό σκαρί, εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, ειδικά από πρύμα. Τελικά ο προορισμός του Ventspils στο AIS έχει ξεμείνει, δείγμα του πόσο το προσέχουν. Το πλοίο κάνει δρομολόγια από την Χάβρη πρός το Portsmouth αλλά και το Rosslare, σε ρόλο roro.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Το πλοίο κάνει κάτι αρκετά περίεργο, συνδυασμό δρομολογίων σαν ΕΓ/ΟΓ και σαν ΦΓ/ΟΓ. Πιο συγκεκριμένα, Κυριακή με Παρασκεύη πρωί κάνει δρομολόγια Portsmouth - Le Havre σαν κανονικό φέρρυ. Οι αναχωρήσεις είναι βραδυνές από την Αγγλία, με χαλαρή άφιξη στις 0830 στην Γαλλία. Την Παρασκευή το πλοίο κάνει ημέρευση στη Χάβρη και αναχωρεί στις 1900 όχι για το Portsmouth αλλά για το Rosslare της Ιρλανδίας, σαν ρορό. Επιστρέφει από την Ιρλανδία την Κυριακή νωρίς το μεσημέρι και το απόγευμα επανέρχεται στο ρόλο του φέρρυ κάνοντας overnight αναχώρηση για το Portsmouth.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Από το περασμένο Σάββατο στη Δουνκέρκη το πλοίο, έχει ανέβει μάλιστα και στη δεξαμενή, ερχόμενο από το Portsmouth. Μάλλον κάποιο συμβάν ή σοβαρή βλάβη είχαμε εδώ. Με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση δεν κατάφερα να βρώ κάτι σχετικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Για να δούμε τι δουλειές κάνει ένα από τα πολύ ιδιαίτερα -σχεδιαστικά- πλοία εκεί έξω. Οι γραμμές που εξυπηρετεί είναι τέτοιες που δεν το βλέπει κανείς συχνά, ας δώσουμε λοιπόν λίγες πληροφορίες παραπάνω για τα δρομολόγιά του. Μετά από μία σχετικά χαλαρή διετία σε επίπεδο δρομολογίων όπου το πλοίο έπαιξε -μερικώς- και το ρόλο του ρορό, επάνέρχεται σε ρόλο φούλ ΕΓ/ΟΓ και δραστηριοποιείται πια σε τρείς διαφορετικές γραμμές, σε εβδομαδιαία βάση. Κάνει λοιπόν 1 κυκλικό δρομολόγιο στη γραμμή Cherbourg Rosslare, 1 κυκλικό δρομολόγιο στη γραμμή Cherbourg Portsmouth και 6 κυκλικά δρομολόγια στη γραμμή Portsmouth Caen/Ouistreham. Όλα αυτά συμβαίνουν με παραμονές στα λιμάνια που εκτός από την 8ωρη παραμονή στο Rosslare, δεν ξεπερνούν την 1.5 ώρα κάθε φορά.

 

Για να πάρουμε μια γεύση της τυπικής του εβδομάδας λοιπόν, έχουμε:

 

Δευτέρα 0800 αναχώρηση από Portsmouth για Caen, επιστροφή 2130

Δευτέρα 2230 αναχώρηση από Portsmouth για Caen, επιστροφή 1330 της Τρίτης

Τρίτη 1500 αναχώρηση από Portsmouth για Caen, επιστροφή 0615 της Τετάρτης

Τετάρτη 0800 αναχώρηση από Portsmouth για Caen, επιστροφή 2130

Τετάρτη 2230 αναχώρηση από Portsmouth για Caen, επιστροφή 1330 της Πέμπτης

Πέμπτη 1500 αναχώρηση από Portsmouth για Caen, επιστροφή 0615 της Παρασκευής

Παρασκευή αναχώρηση 0800 από Portsmouth για Cherbourg, άφιξη 1400 στο Cherbourg

Παρασκευή αναχώρηση 2145 από Cherbourg για Rosslare, άφιξη 1400 του Σαββάτου στο Rosslare

Σάββατο αναχώρηση 2200 από Rosslare για Cherbourg, άφιξη 1600 της Κυριακής στο Cherbourg

Κυριακή αναχώρηση 2145 από Cherbourg για Portsmouth, άφιξη 0615 της Δευτέρας στο Portsmouth

 

Και ξαναρχίζει ο κύκλος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 weeks later...
  • 5 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...