Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στα δρομολόγια των ταχύπλοων της Hellenic Seaways στο Σαρωνικό έχουμε κάποιες περικοπές δρομολογίων.

Από 01/01/10 έως 11/02/10 καθημερινά δεν εκτελείται το δρομολόγιο στις 08:00 από Πειραιά για Πόρο Ύδρα Σπέτσες και επιστροφή στις 10:20 από τις Σπέτσες με τα υδροπτέρυγα της HSW δε θα πραγματοποιείται.

Από 01/01/10 έως 11/02/10 από Δευτέρα έως Παρασκευή το δρομολόγιο στις 17:00 από Πειραιά για Αίγινα και επιστροφή στις 18:00 από την Αίγινα με τα υδροπτέρυγα της HSW δε θα πραγματοποιείται. Ενώ το Σάββατο & Κυριακή από τις 21/12/09 έως 28/02/10 δε πραγματοποιείται το δρομολόγιο στις 07:00 από Πειραιά για Αίγινα και 08:00 από Αίγινα.

Το κόψιμο του τελευταίου δρομολογίου της Αίγινας της καθημερινές, είναι μάλλον λάθος απόφαση της εταιρείας. Διότι αφήνει να κάνει τα δυο τελευταία δρομολόγια από το Πειραιά στην Aegean Flying Dolphin

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Από τις 08/01/10 το Φαίδρα έκοψε το δρομολόγιο από Πειραιά στις 19:30 για Σουβαλα και την επιστροφή από τη Σουβαλα στις 20:40 κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Ενώ από τις 18/01/10 το Φαίδρα κόβει το ίδιο δρομολόγιο και τις υπόλοιπες δυο ήμερες, δηλαδή Δευτέρα & Τετάρτη.

Link to comment
Share on other sites

Από τις 08/01/10 το Φαίδρα έκοψε το δρομολόγιο από Πειραιά στις 19:30 για Σουβαλα και την επιστροφή από τη Σουβαλα στις 20:40 κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Από τις 18/01/10 το Φαίδρα κόβει το ίδιο δρομολόγιο και τις υπόλοιπες δυο ημέρες, δηλαδή Δευτέρα & Τέταρτη.

Όπως είχα πει αυτό το δρομολόγιο είναι ένα ρίσκο. Μπορεί οι τοπικές αρχές της Αίγινας να ζητάνε πιο αργά βαπόρι από το Πειραιά για την Αίγινα αλλά οι κάτοικοι δεν το στηρίζουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σήμερα το Απόλλων Ελλάς δε θα κάνει το δρομολόγιο στις 15:25 από Πειραιά για Αίγινα και την επιστροφή από την Αίγινα στις 16:45. Όπως και το δρομολόγιο από την Αίγινα στις 13:30 θα γίνει στις 11:30. Η αιτία είναι ότι θα κάνει ένα έκτακτο δρομολόγιο για καύσιμα.

Link to comment
Share on other sites

να φυγω λιγο απτο θεμα!(οχι του σαρωνικου ομως!) που μπορω να βρω -αν υπαρχουν- τα δρομολογια του σαρωνικου πριν το 2003?σαν σαρωνικος φερις ή ακομα και τα δρομολογια με τα φερυ-μποτ!(και για συμβατικα και για ταχυπλοα)

Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια της Nova Ferries με το Φαίδρα από τις 29/01/10 έως 06/02/10 θα είναι αρκετά ξεκούραστα για το πλήρωμα αλλά δεν νομίζω ότι αφήνουν ευχαριστημένους τους Αιγινήτες μιας και από Δευτέρα έως Πέμπτη το πλοίο θα τελειώνει πολύ νωρίς τα δρομολόγια του (στις 14:30 το τελευταίο από Αίγινα). Για όσες ημέρες λείψει ακόμα το Φοίβος θα έπρεπε για μένα να έκανε ακόμα ένα δρομολόγιο προς Αίγινα/Σουβαλα το απόγευμα το Πειραιά ανάμεσα στο διάστημα 16:00-17:30

post-54-128326987424_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η Aegean Flying Dolphin από την άνοιξη (τελος Μαρτιου) θα ξανά δρομολογήσει κάποιο δελφίνι, σε αυτή τη περίπτωση θα είναι το νέο δελφίνι της δηλαδή το Flying Dolphin Athina στη γραμμή Πόρου Ύδρα Ερμιόνη Σπέτσες Πόρτο Χέλι. Τη χαμηλή περίοδο θα έχει ένα δρομολόγιο την ημέρα. Ενώ τη περίοδο του Πάσχα και το καλοκαίρι θα έχει δυο δρομολόγια (το απογευματινό θα διανυκτερέυει στο Πόρτο Χέλι).

Link to comment
Share on other sites

Χθες το Φαίδρα έκανε ένα έκτακτο δρομολόγιο προς Αίγινα στις 16:00 από το Πειραιά και στις 17:30 από την Αίγινα, γιατί λογω του δρομολογίου των καύσιμων του Απόλλων Ελλάς, η γραμμή θα έμενε χωρίς δρομολόγιο συμβατικού για περίπου 5 ώρες!!! Δηλαδή από τις 13:00 μέχρι τις 18:00

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πολυ πιθανο να μην ξεκινησει σημερα οπως ηταν προσγραμματισμενο.

Γινονται προσπαθειες να προλαβει το δρομολογιο των 15.15 αλλα και αυτο ειναι αμφιβολο ακομα

Για αυτό σήμερα το πρωινό δρομολόγιο στις 07:20 το έκανε το Νεφέλη αντί του Ποσειδών Ελλάς (αυτό καλύφτηκε) ενώ το δρομολόγιο στις 11:30 για Αίγινα Αγκίστρι δεν θα γίνει από κανένα άλλο πλοίο. Ενώ αύριο δε θα γίνει το δρομολόγιο στις 17:15 του Απόλλων Ελλάς από το Πειραιά. Να σημειωσω οτι με το ξεκίνημα του Ποσειδών Ελλάς σταμάτησε τις προσεγγίσεις το Φαίδρα στο Αγκίστρι.

Link to comment
Share on other sites

Το τελευταίο δρομολόγιο της HSW ανήμερα της Καθαρας Δευτέρας με το Νεφέλη στις 21:20 από Πειραιά και επιστροφή στις 22:50 από την Αίγινα ακυρώθηκε. Ενώ σήμερα το Ποσειδων Ελλάς ήταν αρχικά προγραμματισμένο ότι θα κάνει δρομολόγιο των καυσίμων αλλά αντί αυτού θα κάνει κανονικά δρομολόγιο στις 15:25 για Αίγινα. Φαντάζομαι ότι η αλλαγή να έχει σχέση με την απεργία των τελωνειακών άρα τα βυτία δε θα μπορούν να πάρουν χαρτιά για να μεταφέρουν τα καύσιμα.

Link to comment
Share on other sites

Το αυριανό δρομολόγιο του Ποσειδων Ελλάς στις 15:30 από Πειραιά για Αίγινα και η επιστροφή στις 16:45 από Αίγινα δε θα πραγματοποιηθεί. Πιθανολογώ ότι θα κάνει κάποιο δρομολόγιο με καύσιμα.

Link to comment
Share on other sites

Τη Παρασκευή που μας πέρασε τελικά το Ποσειδών Ελλάς έκανε το δρομολόγιο στις 15:25, διότι λόγω της παράτασης της απεργίας των τελωνειακών δεν έκανε το έκτακτο δρομολόγιο για τα καύσιμα. Τη Δευτέρα που έληξε η απεργία των τελωνειακών έκανε το Απόλλων Ελλάς ένα έκτακτο δρομολόγιο για καύσιμα, πέρα του standard δρομολογίου της Τρίτης που το έκανε το Ποσειδών Ελλάς. Έτσι τη Δευτέρα δεν έγιναν τα δρομολόγια στις 11:30 και 15:25 από Πειραιά για Αίγινα και αντίστοιχες επιστροφές στις 13:30 και στις 16:45

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται παράξενο γιατί δε νομίζω να αντιμεωπίστηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπισε την περσινη δρομολογιακή περίοδο. Παρατημένο σε καρνάγιο δεν είναι; Δεν νομίζω να έγινε καμία εργασία

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Flying Dolphin ATHINA της Aegean Flying Dolphins, θα κάνει δρομολόγιο στις 08.30 από Πειραιά για Ύδρα - Σπέτσες - Πόρτο Χέλι και επιστροφή στις 1700 από Ύδρα για Πειραιά. Μάλλον από 20 Μαρτίου

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το Απόλλων Ελλάς δεν έκανε το δρομολόγιο στις 07:15 από Πειραιά για Αίγινα και το δρομολόγιο στις 08:35 από Αίγινα. Ο λόγος δεν πρέπει να είναι ο καιρός γιατί τα αλλά πλοία της γραμμής κάνουν κανονικά τα δρομολόγια τους.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Εξαιτίας της βλάβης του Ποσειδών Ελλάς το χθεσινό δρομολόγιο στις 17:30 για Αίγινα, τα σημερινά δρομολόγια στις 07:05 για Αίγινα Μέθανα Πόρο, στις 11:45 για Αίγινα Αγκίστρι και στις 15:30 για Αίγινα δεν έγιναν.

Σίγουρα δε θα γίνει και το αυριανό στις 08:00 για Αίγινα δε θα γίνει. Έτσι σήμερα δεν υπήρχε κανένα δρομολόγιο για το Αγκίστρι, Μέθανα και Πόρο με συμβατικό πλοίο. Περίμενα ότι θα τροποποιόντουσαν τα δρομολόγια του Απόλλων Ελλάς για να έκανε ένα δρομολόγιο τουλάχιστον για Μέθανα Πόρο, όπως είχε συμβεί σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χθες η Hellenic Seaways εκτός του δελφινιού στις 17:00 που έκανε το προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πόρο Ύδρα Ερμιόνη Σπέτσες Πόρτο Χέλι έκανε και ένα έκτακτο δρομολόγιο για Ύδρα στις 17:00 με το Flying Dolphin 15.

Link to comment
Share on other sites

Λόγω μειωμένης κίνησης σήμερα το δρομολόγιο του Ποσειδων Ελλάς στις 19:40 από Πειραιά για Αίγινα συγχωνεύτηκε με το δρομολόγιο του Νεφέλη στις 19:30. Έτσι έφυγε μόνο το Νεφέλη στις 19:40 για να κάνει το δρομολόγιο των δυο πλοίων

Link to comment
Share on other sites

Τελικά οι κασσάνδρες δεν διαψεύστηκαν και το Αθηνά, ακόμα να ξεκινήσει.

Σήμερα ήταν για πρώτη μέρα ανοικτό το πρακτορείο στην Ύδρα, οπότε μάλλον πλησιάζει η μέρα

Απο οτι φαινεται σημερα το πρωι το Flying Dolphin Athina θα ξεκινησει δρομολογια προς Υδρα Σπετσες Πορτο Χελι, για να κανει το come back στη γραμμη η Aegean Flying Dolphin

Link to comment
Share on other sites

Καλή επιτυχία λοιπόν στην AFD στο νέο της ξεκίνημα στη γραμμή.

Η αρχή έγινε χθες αλλά δεν έλλειψε το απρόοπτο. Στην απογευματινή άφιξη στην Ύδρα, βρήκε κατειλημμένο το λιμάνι από το "Πλατυτέρα" με αποτέλεσμα να περιμένει αρόδου. Τελικά αναχώρησε από την Ύδρα με περίπου δέκα λεπτά καθυστέρηση.

Μάλλον δεν τους "περίμενε" το Πλατυτέρα!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...