Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η ανακοινωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ- ΚΑΤ «ΣΗ ΡΑΝΕΡ»

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ – ΚΑΤ «ΣΗ ΡΑΝΕΡ» Ν.Π. 11736, ότι κατά τον πλου από το λιμένα Ηρακλείου, με προορισμό λιμένα Θήρας, με 473 επιβάτες, είχε παρουσιαστεί βλάβη στη δεξιά εξωτερική κύρια μηχανή.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα και προσέδεσε ασφαλώς στο λιμένα Ηρακλείου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Οι επιβάτες με μέριμνα και ευθύνη της εταιρείας προωθήθηκαν στον προορισμό τους.

Link to comment
Share on other sites

Εμείς καλά κάνουμε και τα συζητάμε εδώ, από τα σαλόνια και τα όποια γραφεία μας.

Κάποιες όμως πολλές εκατοντάδες κόσμου ταλαιπωρούνται κάθε φορά. Χάνουν το προορισμό τους, ανατρέπονται τα σχέδια τους, χαλούν το όνειρό τους (όταν πρόκειται για τουρίστες) και πολλά άλλα.

Έχει πλέον ευρέως εκτιμηθεί ότι τα ταχύπλοα τύπου καταμαράν έχουν βγει άκρως προβληματικά.

Θα πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε, αν πρέπει να υποβληθούν τα κατάλληλα «μέμο» στο ΥΕΝ ούτως ώστε να γίνει κάτι με αυτά τα σκάφη.

Οι πλοιοκτήτες τους έτσι κι αλλιώς από ότι εγώ σαν δημοσιογράφος έχω καταγράψει, οικονομικά πνέουν τα λοίσθια και απορώ γιατί τα κρατάνε.

Τα μονοχώλ ταχύπλοα είναι σαφώς σε πολύ καλύτερη μοίρα.

Εν κατακλείδι θεωρώ ότι κάτι πρέπει να γίνει διότι οι βλάβες πια διαδέχονται η μία την άλλη, ο κόσμος υπερταλαιπωρείται, ο τουρισμός μας διασύρεται.

Εξαπατάται ο ταξιδιώτης όταν τους λένε θα σε πάμε με τριαντατόσους κόμβους σε τόση ώρα και τελικά τον ταξιδεύουν κατά συρροή σε «τόση» … συν «τόση» … και συν άλλη «τόση» ώρα!

Και όταν το πλήρωμα που λούζεται το πρόβλημα πει και κάτι … απολύεται πάραυτα!

Χθεσινό τηλεφώνημα στην εφημερίδα μου επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε καιρό τώρα περί απολύσεων.

Βασίλης Κασιμάτης

«ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» - AgoraPress.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αυτό το περιστατικό ακούγεται σοβαρό.

Εργατικό ατύχημα στο Ε/Γ*ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ «ΚΟΣΜΟΣ ΤΖΕΤ»

Σήμερα στις 15.40, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ*ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ «ΚΟΣΜΟΣ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 11736, ότι στις 12.00, κατά τη διάρκεια εργασιών στο ανωτέρω σκάφος, ενεργοποιήθηκε, από άγνωστη αιτία, το μόνιμο σύστημα πυρόσβεσης διοξειδίου του άνθρακα του μηχανοστασίου, εντός του οποίου βρίσκονταν πέντε (05) άτομα.

Συγκεκριμένα, κατά την ενεργοποίηση του συστήματος πυρόσβεσης, τα ανωτέρω άτομα εισέπνευσαν το αέριο διοξειδίου του άνθρακα, που είχε διαρρεύσει.

Άμεσα, μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, αρχικά στο Θριάσιο Νοσοκομείο και μετά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, λόγω αρμοδιότητας, ενώ απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΚΟΣΜΟΣ ΤΖΕΤ» μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγή ΥΕΝ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΑΤ «ΚΟΣΜΟΣ ΤΖΕΤ» στο Ηράκλειο

Πηγή: ΥΕΝ

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, δέχθηκε τηλεφωνική καταγγελία ότι το Ε/Γ – Ο/Γ – ΚΑΤ «ΚΟΣΜΟΣ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 11736, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου έχει μηχανική βλάβη.

Άμεσα προσωπικό του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων Ηρακλείου διενήργησε έκτακτη επιθεώρηση στο ανωτέρω πλοίο όπου διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή εσωτερική κύρια μηχανή και στη δεξιά εξωτερική κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΚΟΣΜΟΣ ΤΖΕΤ», το οποίο εκτελεί ταξίδια ολικής ναύλωσης με τελευταίο ταξίδι την 26/08/2011, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού κλάσεως από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...