Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• 1 year later...
Posted (edited)

Να και άλλη μια φωτογραφία του ΚΑΝΑΡΗ, του 1974.

Πρώτη προσέγγιση στο λιμάνι της Κισσάμου, αρχίζοντας δρομολόγια Κίσσαμος-Γύθειο.

Η φωτογραφία προέρχεται από το πολύ καλό και εξαιρετικά ενδιαφέρον: http://ganifantis.blogspot.com

post-31-128326978884_thumb.jpg

Edited by Nick the Greek
  • 1 month later...
Posted

Το ΚΑΝΑΡΗΣ μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία από παλιό ταξιδιωτικό οδηγό. Τα τετράδυμα σηματοδότησαν την αρχή του τουριστικού θαύματος στα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο. ;)

• 3 weeks later...
Posted

Όσοι βρεθείτε στην Ερμούπολη, αξίζει να πιείτε ένα καφέ στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ...μόνο και μόνο για να θαυμάσετε το ομοίωμα του ΚΑΝΑΡΗ που υπάρχει εκεί. Και πού βρίσκεται ο ΕΡΜΗΣ? Μα στην Πλατεία Κανάρη.;)

Posted

Και έλεγα τι μου θυμίζει η φωτογραφία του Νηρέα. :D Το παρακάτω καρέ είναι από την ταινία Κλωτσοσκούφι των Δημόπουλου και Σακελλάριου (1960). Φυσικά δεν πρόκειται για το ίδιο μοντέλο, παρ' όλα αυτά αξίζει να κοσμεί τη συλλογή των shipfriends. :)

italiko.jpg

• 3 years later...
Posted

Ας δουμε το πλοιο με τα σινιαλα Σταθακη-Μανουσου να μπαινει ησυχα στο λιμανι του Πειραια .

Βρισκομαστε στον Σεπτεμβριο του 1974 και βλεπουμε το πλοιο σε πολυ καλη εξωτερικη κατασταση ,ειδικα αν αναλογιστουμε οτι μολις εχει περασει και το καλοκαιρι οπου λογικα ειχε συνεχομενα δρομολογια

• 2 years later...
Posted

Μεταφερομαστε στο 1979 για να δουμε το πλοιο δεμενο στον Πειραια.Ηδη αρκετα μικρο εκεινη την εποχη σε σχεση και με τα υπολοιπα πλοια

Η φωτο απο τον @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ

Posted (edited)

Διακρίνονται ΚΡΗΤΗ,ΡΕΘΥΜΝΟΝ κ το άτυχο ΖΕΥΣ
Εδώ ο ΚΑΝΑΡΗΣ επί Σταθάκη Μανούσου στα τελευταία του,παρακμή θα έλεγα
Ένα από τα 4 ακτοπλοϊκά των ιταλικών επανορθώσεων όπως έμειναν γνωστά στους παλιότερους,εγώ που οι παιδικές μου αναμνήσεις ξεκινάνε από το 1963 στη Χίο θυμάμαι να έρχονται τα 3 ΚΑΝΑΡΗΣ,ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Π Νομικός) ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ (Π Ποταμιάνος). Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ έκανε Ιταλία κ κρουαζιέρες γιά τον ΕΟΤ. Ήταν τα πρώτα νεότευκτα της ακτοπλοΪας ύστερα από 75 χρόνια,τεράστια αναβάθμιση Ιδιαίτερα στα πλοία του Νομικού οι συνθήκες ήταν πολύ καλές,τότε ήταν που σταμάτησε ο επιβάτης να μπαίνει μέσα με τις κότες! Αυτά τα βαποράκια των 80 μ ήταν καλοτάξιδα,συνθήκες ανθρώπινες 
Προσωπικά έκανα άπειρα ταξίδια με αυτά Τι να πρωτοθυμηθώ τη μικρή τιμονιέρα του Καραϊσκάκη όπου ο ύπαρχος ένεκα γνωριμίας μας έβαζε μέσα,τις περαντζάδες στις οποίες κατέβαζαν μουσαμάδες όταν η θάλασσα ερχόταν μέσα ή τα κουβούσια των αμπαριών στα καλύμματα των οποίων μπορούσες να την πέσεις κ να κοιμηθείς μιά χαρά! Τον καμαρώτο που με ένα καμπανάκι σαν των δικαστηρίων γυρνούσε το καράβι γιά να αναγγείλει την αναχώρηση από το λιμάνι ή το δείπνο στην  τραπεζαρία!
Χάρη κ σ'αυτά τα βαποράκια στον μικρό ΒΧ πλάστηκε καραβολατρική συνείδηση Χαζεύοντας στο λιμάνι,έβλεπα στον κατάπλου το φούντο της δεξιάς συνήθως ή στον απόπλου το βίρα με τον λοστρόμο να χτυπάει την καμπάνα πόσα κλειδιά είναι κάτω (ξεχασμένα πράγματα ! ) Το βίρα λάσκα το σπρινγκ μέχρι να ξεκολλήσει το βαπόρι,ναι με αυτά μεγαλώσαμε Κ στις κινήσεις τον χαρακτηριστικό θόρυβο των FIAT να βγαίνει ζωντανός από μέσα !
Περιττό να πω τα όποια ΙΧ τα φόρτωναν στην πλώρη με τις μπίγες, το "βίντζι" 'οπως έλεγε ο κόσμος
To 1982 υπηρετούσα στο Α/Γ ΚΩΣ,περνωντας τον δίαυλο,σε μιά ντάνα ήταν ένα γνώριμο ποσταλάκι χωρίς σινιάλα κ με το όνομα TRAFALGAR,ποιός ξέρει για που προοριζόταν End of the line...o KANAΡΗΣ των παιδικών μου χρόνων μου στα τελευταία του Σε λίγο θα πήγαινε στο διαλυτήριο κάπου εκεί απέναντι...😪😪😪

Edited by ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ