Panagia Ekatontapiliani Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 (edited) Το Regina Baltica (IMO No: 7827225) έφτασε στο ναυπηγείο του Bremerjaven στη Γερμανία με προορισμό το Vigo της Ισπανίας. Σύμφωνα με το site ferrybalear, η κάθοδος του πλοίου στην Ισπανία πιθανόν να σχετίζεται με τη Balearia!! Εάν και τα τελευταία χρόνια το πλοίο έχει αλλάξει το σκοπό χρήσης του μιας και δουλεύει σαν βοηθητικό πλοίο σε πλωτές εξέδρες για την εταιρεία Dong Energy. To Regina Baltica είναι κατασκευασμένο το 1980 στη Φιλανδία, με το όνομα Viking Song. Το 1985 άλλαξε το όνομα του σε Breamer, το 1991 ονομάστηκε Baltica και Anna Karenina και το 1996 πήρε το όνομα Anna K και την ίδια χρονιά πήρε το σημερινό του όνομα. Το Regina Baltica είχε ένα αδελφό πλοίο το Viking Saga. Το πλοίο έχει μήκος 145,19 μέτρα, πλάτος 25,35 μέτρα και φέρει 4 κύριες μηχανές Pielstick 12 PC2V. Edited February 15, 2018 by Nick the Greek tag
Petros P Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 1 hour ago, Panagia Ekatontapiliani said: Το Regina Baltica είχε ένα αδελφό πλοίο το Viking Saga. Το πλοίο έχει μήκος 145,19 μέτρα, πλάτος 25,35 μέτρα και φέρει 4 κύριες μηχανές Pielstick 12 PC2V. To Celestyal Crystal δηλαδη
.voyager Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 Μόνο το κύτος του πρώην Viking Saga είχε χρησιμοποιηθεί για να "χτιστεί" πάνω του το σημερινό Celestyal Crystal, οπότε δεν θεωρούνται αδέρφια.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 4, 2017 Author Posted March 4, 2017 Το Regina Baltica αναχώρησε σήμερα από το Bremerhaven με προορισμό το Vigo.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 Το Regina Baltica έφτασε σήμερα το πρωί στο Vigo μιας και αγοράστηκε από την Balearia. Το πλοίο θα παραμείνει εκεί για επισκευές και ανακαίνιση του ξενοδοχειακού μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Η πιθανότερη γραμμή που το προορίζει η Balearia είναι η γραμμή Valencia-Mostaganem.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 18, 2017 Author Posted March 18, 2017 Το νέο απόκτημα της Balearia (το Regina Baltica) δείχνει αρκετά ταλαιπωρημένο στο Vigo, όπου θα επισκευαστεί.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 31, 2017 Author Posted March 31, 2017 Το Regina Baltica θα δουλέψει στη γραμμή Valencia-Mostaganem από τις 28 Μαΐου τουλάχιστον μέχρι τις 8 Οκτωβρίου. Αυτή τη γραμμή την κάνει τώρα το Sardinia Vera μέχρι τις 28 Απριλίου και μετά θα πάει το Dénia Ciutat Creativa για ένα μήνα.
Panagia Ekatontapiliani Posted April 16, 2017 Author Posted April 16, 2017 Η Baleària ανακοίνωσε την αγορά του Regina Baltica, που αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη Μαΐου για τη γραμμή Valencia-Mostaganem, με τέσσερις αναχωρήσεις την εβδομάδα. Η εταιρεία θα επενδύσει 15 εκ ευρώ, όπου περιλαμβάνει το κόστος αγοράς, της επισκευής και ανακαίνισης του. Το 25ο πλοίο της Balearia αναμένεται να φύγει σε λίγες ημέρες από το Vigo για να πάει στο ναυπηγείο WestSEA Viana στο Viana do Castelo της Πορτογαλίας.
Nick the Greek Posted May 14, 2017 Posted May 14, 2017 Πρώτο δρομολόγιο στις 28 Μαίου από Valencia για το πλοίο στο 14ωρο πέρασμα το οποίο και θα εκτελεί 3 φορές την εβδομάδα πρός κάθε κατεύθυνση με αναχωρήσεις στις 1830 από Valencia και άφιξη στις 0830 της επομένης στο Mostaganem. Ένα περίεργο που βλέπω στο σύστημα τση Balearia είναι πως δίνει την ίδια τιμή για κάθισμα αεροπορικού τύπου, την ίδια τιμή και για κρεββάτι, ήτοι 107 ευρώ ακατέβατα. Δεν το λες και φτηνό για αεροπορικό κάθισμα.
Panagia Ekatontapiliani Posted May 19, 2017 Author Posted May 19, 2017 Σχεδόν έτοιμο είναι το Regina Baltica με τα χρώματα της Balearia και αναμένεται να αναχωρήσει τη Κυριακή από το Viana do Castelo με ενδιάμεσο σταθμό το Algeciras για ανεφοδιασμό, μετά στη Denia και τελικό προορισμό τη Βαλένθια. Όπου αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια στα τέλη Μαΐου στη γραμμή Valencia-Mostaganem
Panagia Ekatontapiliani Posted May 28, 2017 Author Posted May 28, 2017 Το Regina Baltica αφού έκανε τη Πέμπτη τη στάση στο Algeciras, έφτασε χθες το πρωί στη Denia ενώ τελικά το ξεκίνημα του πάει για τις 5 Ιουνίου.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 13, 2017 Author Posted October 13, 2017 Σήμερα το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά στο μηχάνοστασιο του Regina Baltica.
Nick the Greek Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Την πρόλαβαν τη φωτιά απ' ότι λέει και δεν λαμπάδιασε το πλοίο. Τώρα το βλέπω σε ένα απόμερο σημείο του λιμανιού στον καινούριο κυματοθραύστη. Φαντάζομαι γίνονται εκτιμήσεις και ανακρίσεις ακόμα, να δούμε που θα καταλήξει.
Nick the Greek Posted November 14, 2017 Posted November 14, 2017 Ένα μήνα μετά το συμβάν, η Βασίλισσα της Βαλτικής(γιατί της Μεσογείου χλωμό) εξακολουθεί να βρίσκεται εις την αυτήν θέσιν. Δε νομίζω πως εκεί είναι ένα σημείο που μπορούν να κάνουν επισκευές, μια πιθανότητα είναι να συνεχίζεται ακόμα η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς. Μια άλλη πιθανότητα, είναι να πλησιάζει το τέλος.
Nick the Greek Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 Τελικά φαίνεται πως το πήραν απόφαση να επισκευαστεί το πλοίο. Απέπλευσε χτές από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Γιβραλτάρ όπου υποθέτω θα απολαύσει τις περιποιήσεις του ναυπηγείου. Σημειωτέον φαίνεται να είναι αυτοδύναμο.
Nick the Greek Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 Καρφί στη δεξαμενή στο Gib, η Regina η Baltica.
Nick the Greek Posted December 31, 2017 Posted December 31, 2017 Έπεσε από τη δεξαμενή και μεθόρμισε στην άλλη πλευρά του κόλπου, στο Algeciras. Τώρα πλαγιοδετημένη στην άκρη της εξωτερικής προβλήτας του container terminal.
Panagia Ekatontapiliani Posted January 2, 2018 Author Posted January 2, 2018 Το Regina Baltica έφυγε σήμερα από το Algeciras μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει στη γραμμή Valencia-Mostaganem.
Marios Superfast Posted January 2, 2018 Posted January 2, 2018 (edited) Ανέβηκαν οι παρακατω φωτογραφίες στο fb στην ομάδα "Shipspotting :Merchant Shipping,Tugs,Cruise Ships,Ferries" Edited January 2, 2018 by Marios Superfast
Panagia Ekatontapiliani Posted January 7, 2018 Author Posted January 7, 2018 Το Regina Baltica ξεκίνησε πάλι τα δρομολόγια του στη γραμμή Valencia-Mostaganem.
Panagia Ekatontapiliani Posted September 22, 2019 Author Posted September 22, 2019 Το Regina Baltica βρίσκεται από χθες για δεξαμενισμο στο ναυπηγείο Gibdock στο Γιβραλτάρ.
Nick the Greek Posted October 7, 2019 Posted October 7, 2019 Εκεί είναι ακόμη, επάνω στη δεξαμενή. Το περίεργο είναι πως αν δεί κανείς το AIS του εκπέμπει σαν Accomodation Ship. Δεν θυμάμαι αν υπήρχε αυτό και παλιότερα ή αν είναι κάτι καινούριο που μπορεί να σημαίνει κάτι για το μέλλον του παπόρου.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 7, 2019 Author Posted October 7, 2019 Από τότε που αγοράστηκε από τη Balearia, έτσι εκπέμπει, μιας και πριν από την Balearia δούλευε σαν accommodation ship.
Panagia Ekatontapiliani Posted December 23, 2019 Author Posted December 23, 2019 Στο Regina Baltica ξέσπασε φωτιά στο μηχανοστασιο προχθές ανοικτά της Ίμπιζα με αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητο. Η φωτιά κατάσβεστηκε από το πλήρωμα του και με τη βοήθεια ρυμουλκων πήγε στη Βαλένθια
Nick the Greek Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 Το πλοίο από εκείνη την ημέρα που μας λέει ο Π100 έχει μεταφερθεί στο έξω λιμάνι της Valencia και είναι μόνο του σε καραντίνα. Μετά τη δεύτερη φωτιά σε 2 χρόνια, δεν το βλέπω καλά το μέλλον του, τουλάχιστον στην Ισπανία. Μπορεί να βρεθεί καμιά τριτοκοσμική ακτοπλοία όμως να το απορροφήσει, veremos. Εμείς ας το δούμε σε πιο ευτυχισμένες γι αυτό στιγμές, καλοκαίρι του 2018 και το πλοίο αναχωρεί για την Αλγερία.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now