Jump to content
Shipfriends

Λαθρεμπόριο τσιγάρων από δύο πλοία στο Νότιο Αιγαίο


Recommended Posts

Το πλοιο το επιασαν για λαθραια διακινηση τσιγαρων.Ειναι κατι που για να ειμαι ειλικρινης το περιμενα οτι θα συνεβαινε καποια στιγμη.Το πλοιο βρισκεται δεμενο στη Μηλο οπως φαινεται και απο την web cam

 

post-1819-0-21653000-1364123477_thumb.jp

 

Η ανακοινωση μιλαει για δυο πλοια χωρις να αναφερει ακομα ονοματα οποτε ψαχνουμε να βρουμε ποιο ειναι το δευτερο και αν ειναι παντοφλα που ειναι αρκετα πιθανο

 

 

 

Κατελήφθησαν σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του νοτίου Αιγαίου δύο πλοία που μετέφεραν μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων με σκοπό την προώθησή τους στην εγχώρια αγορά.

   Για τον εντοπισμό και την ακινητοποίησή τους οργανώθηκε κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες ευρεία επιχείρηση δυνάμεων του Λ.Σ –ΕΛ.ΑΚΤ, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός εναέριων και πλωτών μέσων, καθώς και ειδικών μονάδων του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ που οδήγησε στη σύλληψη δεκατριών (13) αλλοδαπών μελών πληρώματος και στην κατάσχεση των ανωτέρω πλοίων, έξι (06) φορτηγών οχημάτων (νταλίκες) και σημαντικές ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

   Τα διαλαμβανόμενα πλοία με τα κατασχεθέντα είδη οδηγούνται συνοδεία δυνάμεων Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ σε ασφαλείς λιμένες, και τα συλληφθέντα πρόσωπα θα παραδοθούν στις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές για προανάκριση και σχηματισμό δικογραφίας.

  Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Edited by proud_ionian
split
Link to comment
Share on other sites

Σημαντικό πλήγμα, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr (δείτε εδώ) στη θαλάσσια διακίνηση λαθραίων τσιγάρων κατέφερε το Σάββατο το Λιμενικό Σώμα κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, στην οποία έλαβε μέρος η...
Λιμενική Αρχή Χανίων και μεγάλος αριθμός εναέριων και πλωτών μέσων αλλά και ειδικών μονάδων του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η Λιμενική Αρχή στα Χανιά ενημερώθηκε από το κέντρο επιχειρήσεων στην Αθήνα να διενεργήσει έλεγχο στην θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου στο Κρητικό Πέλαγος καθώς είχε εντοπιστεί «ύποπτο» πλοίο.

Υπήρξε άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση που έφερε αποτελέσματα καθώς οι λιμενικοί εντόπισαν το πλοίο «Ν. Κανάρης» με πλήρωμα 6 ατόμων και σημαίας Γκογκό να πλεει ανοιχτά του κρητικού πελάγους μεταφέροντας μεγάλο φορτίο λαθραίων τσιγάρων.

Οι αρχές εκτιμούν ότι το πλοίο ενδεχόμενα να είχε προορισμό την Κρήτη ενώ κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης εντοπίστηκε και δεύτερο πλοίο που επίσης μετέφερε λαθραία τσιγάρα και το οποίο έπλεε σε κοντινή απόσταση από τη Σύρο.

Το πλοίο που εντόπισε η Λιμενική Αρχή Χανίων οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Μήλου ενώ το δεύτερο πλοίο έφτασε στη Σύρο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 13 αλλοδαποί ενώ κατασχέθηκαν τα δύο πλοία και οι έξι νταλίκες με το παράνομο φορτίο.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση για να εντοπιστούν οι συνεργάτες των λαθρεμπόρων που θα περίμεναν το φορτίο στη στεριά ώστε να το διοχετεύσουν στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το Λιμενικό αναμένεται να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.


Πηγή:http://www.flashnews.gr/









Απο το παραπάνω άρθρο, μπορεί να μην μαθαίνουμε το όνομα του δεύτερου πλοίου, αλλα μαθαίνουμε ότι αυτό πήγε στην Σύρο!

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Απο το παραπάνω άρθρο, μπορεί να μην μαθαίνουμε το όνομα του δεύτερου πλοίου, αλλα μαθαίνουμε ότι αυτό πήγε στην Σύρο!

Σύμφωνα με πληροφορίες από φίλο μου που δεν μπόρεσα να επιβεβαιώσω, το δεύτερο πλοίο λεγόταν SHENYANG-1 με έτος κατασκευής το 1959, λιμάνι νηολόγησης lome και σημαία TONGOLESE REP.

Link to comment
Share on other sites

Σωστος ο φιλος σου :)

Η Ελληνικη ακτοφυλακη εβγαλε μαλιστα και νεοτερο δελτιο τυπου με φωτογραφιες του N.KANARIS τις οποιες και παραθετω

 

post-1819-0-06167300-1364219973_thumb.jp

post-1819-0-20384700-1364220115_thumb.jp

post-1819-0-45533400-1364220161_thumb.jp

 

Για τσιγαραδικο σε πολυ καλη κατασταση φαινεται η παντοφλιτσα

 

Για την ιστορια να πουμε οτι αυτο το SHENYANG I μαλλον ειναι μικρο μοτορσιπακι ή αλιευτικο

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Το είδα το πλοίο που είναι στην Σύρο, το έχουν δέχει στο μικρό λιμανάκι δίπλα στο νεώριο... Επειδή έχουν κλείσει με κορδέλα δεν μπόρεσα να πλησιάσω και ούτε να βγάλω φώτο φυσικά... Σαν παντόφλα χωρίς κομοδεσιο είναι!

Link to comment
Share on other sites

Καμμία σχέση με παντόφλα ! Το συγκεκριμένο πλοίο είναι η 2η φορά που κρατείται για λαθρεμπόριο τσιγάρων, αφου πριν 2 χρόνια (Μάιος 2011) είχε κρατηθεί στο λιμάνι του Κατάκωλου για ίδια υπόθεση. Το παράξενο είναι 'οτι  δεν άλλαξε ούτε όνομα στα 2 αυτά χρόνια και συνέχισε, απ' ότι αποδείχθηκε, το επικερδές εμπόριο των λαθραίων.

Χθεσινή φωτογραφία του πλοίου απο τη Σύρο βρίσκεται στο http://kivernitis.blogspot.com/

post-1854-0-70343600-1364321318_thumb.jp

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συμφωνα με το miloslife το Kanaris θα ερθει στο Περαμα αφου πρωτα ξεφορτωσει το φορτιο.Επειδη το δημοσιευμα ειναι χτεσινο δεν αποκλειω σημερα ή αυριο να ειναι εδω

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η διαδικασία αποβίβασης των φορτηγών οχημάτων από το οχηματαγωγό "Kanaris" που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι μας τις τελευταίες μέρες. Τα οχήματα τα οποία έχουν κατασχεθεί από το τελωνείο Μήλου θα παραμείνουν στη Μήλο μέχρι την ημέρα του πλειστηριασμού τους. Το πλοίο μετά την ολοκλήρωση του ξεφορτώματος θα μεταφερθεί στο Πέραμα μαζί με τα άλλα δυο που έχουν κατασχεθεί προκειμένου να συνεχιστούν και για αυτά η διαδικασίες του πλειστηριασμού τους. 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Μετά από ένα χρόνο παραμονής του στην Σύρο και στο ντόκο στη θέση Καρνάγιο, το κατασχεμένο μικρό φορτηγό πλοίο Sheyang ετοιμάζεται να αναχωρήσει από το νησί. Ο πλειστηριασμός που έγινε πρόσφατα έφερε θετικό αποτέλεσμα, καθώς το πλοίο αγοράστηκε από εταιρία ελληνικών συμφερόντων και δε θα αργήσει να αποχωρήσει από την Σύρο για να σαλπάρει σε άλλες θάλασσες. Τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί στα μικρά ναυπηγεία του Ταρσανά προκειμένου να γίνουν κάποιες απαραίτητες εργασίες ώστε να καταστεί αξιόπλοο και να ξεκινήσει τα ταξίδια του. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη θα απελευθερωθεί ένα σημαντικό μέρος της προβλήτας στο Καρνάγιο.


 


Πηγη: Cyclades 24


Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...